Dansk Folkepartis folketingsgruppe

Dansk Folkeparti indkalder ”pinlig” udenrigsminister i samråd

Del

”Ryggesløse og pinlige” udtalelser fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen får nu DF til at indkalde ministeren i samråd. Udenrigsministeren har mere travlt med at fordømme danskere, der bruger deres ytringsfrihed, end på at fordømme antidemokratiske kræfter i Mellemøsten, lyder det fra DFs Mikkel Bjørn.

Udenrigsministerens ageren i sagen om koranafbrændinger er pinlig og ryggesløs, mener Dansk Folkepartis Mikkel Bjørn, der nu har kaldt Lars Løkke Rasmussen i samråd.
Udenrigsministerens ageren i sagen om koranafbrændinger er pinlig og ryggesløs, mener Dansk Folkepartis Mikkel Bjørn, der nu har kaldt Lars Løkke Rasmussen i samråd.

”Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen ender med at blive islamisternes nyttige idiot, hvis han ikke forstår, at vi ikke får fred ved at imødekomme voldsmænd. Vi får kun mere vold.”

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis Mikkel Bjørn, der nu indkalder udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen i samråd efter udenrigsministerens fordømmelse af koranafbrændinger.

Udenrigsministerens udtalelser faldt forleden – i kølvandet på en periode med voldelige angreb på ambassadeansatte og krav fra diktatoriske mellemøstlige regimer om indskrænkelse af dansk ytringsfrihed og udlevering af danske borgere til retsforfølgelse i udlandet.

”Vi oplever et forrykt forsøg på at indføre islamiske retsprincipper i vesten. Alt dette burde føre til en meget kraftig reaktion og utvetydig afstandtagen fra vores udenrigsminister, der i stedet har brugt tiden på at sige, at der skal to til at starte en konflikt samt fordømme danske borgere for brug af deres grundlovssikrede rettigheder. Det er en pinlig og ryggesløs ageren fra vores udenrigsminister - der dermed giver indrømmelser til aggressive og antidemokratiske kræfter i Mellemøsten. Ytringsfriheden er fundamentet under alle andre friheder”, lyder det fra Mikkel Bjørn.

Dansk Folkeparti ønsker bl.a. svar på følgende spørgsmål fra Lars Løkke Rasmussen:

“Anerkender ministeren, at de voldsomme begivenheder i Irak er en strategisk kamp for at knæsætte det princip, at islamiske regler også gælder for mennesker, der ikke er muslimer - og er ministeren enig i, at vi ved den mindste form for indrømmelse blot baner vejen for yderligere krav om endnu flere indrømmelser?

”Hvordan vil ministeren forklare den nuværende tilgang, der synes at sidestille fredelige handlinger såsom afbrænding af egne indkøbte bøger med voldelige handlinger og opstande? Er ministeren enig i, at der er en væsentlig moralsk forskel mellem disse handlinger, og at eftergivenhed over for voldelige reaktioner kan føre til mere vold og trusler”?

”Hvordan planlægger regeringen at imødegå disse eskalationer, og vil ministeren tage initiativ til at meddele Irak og eventuelt andre forurettede lande, at de skal blande sig helt og aldeles uden om danske borgeres lovlige handlinger i deres eget land, og gøre det helt klart, at vi ikke accepterer nogen form for indblanding i danske borgeres forehavender i Danmark, fra mellemøstlige regimer?

Mener ministeren, at der findes bøger eller genstande, der er mere hellige end andre? Er eksempelvis koranen mere hellig end Dannebrog, et kors, Biblen, Tove Ditlevsens digte eller Kongens fald af Johannes V. Jensen”?

”Er ministeren ikke enig i, at den eneste reelle løsning for at stoppe disse eskalationscyklusser er en utvetydig og stærk afvisning af udenlandsk indblanding i vores indenlandske anliggender? Hvis ja, hvordan vil regeringen så handle for at implementere denne løsning? Hvis nej, hvilken anden løsning ser ministeren?"

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Dansk Folkepartis folketingsgruppe

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Folkepartis folketingsgruppe

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye