Copenhagen Business School

CBS byder velkommen til 3260 nye bachelorstuderende

Del

OPTAG 2023: De 3260 håbefulde unge som i nattens løb har fået tilbudt studieplads på CBS, kan se frem til nogle spændende og udviklende år, hvor de også bliver uddannet i, hvordan de kan bidrage til nye løsninger på samfundets udfordringer.

CBS’ studieadministration har haft travlt natten til den 28. juli, hvor der er blevet sendt mails ud til unge, der er tilbudt optagelse på en af CBS’ 18 bacheloruddannelser. De 3260 ansøgere, der er blevet tilbudt studieplads, kan således se frem til at starte deres uddannelse på CBS, når introugen begynder i slutningen af august.

"Jeg glæder mig over, at vi endnu en gang kan tilbyde rigtig mange dygtige unge mennesker en studieplads. Og jeg glæder mig ikke mindst over, at de alle kan se frem til uddannelser, hvor ansvarlighed og kritisk tænkning er bærende elementer,” siger rektor på CBS, Nikolaj Malchow-Møller.

Studerende kan se frem til faglighed i en bredere samfundsmæssig kontekst

Hermed hentyder han til de ni transformative kompetencer – også kaldet Nordic Nine – som er blevet integreret i alle CBS’ uddannelser. Kompetencerne er udviklet i et samarbejde med 3.000 personer fra erhvervslivet og uddannelsesverdenen. 

“Der er sket et skift i virksomheders rolle i samfundet, hvor det ikke kun handler om at sikre virksomheden overskud, men også om at skabe nogle positive forandringer, som er med til at løfte samfundet. Derfor bliver det kun vigtigere, at vores studerende forstår de samfundsmæssige og etiske dagsordener og har kompetencerne til at handle på dem,” fortæller Nikolaj Malchow-Møller, og fortsætter: 

”Nordic Nine skal gøre alle CBS-kandidater bedre rustet til at tage ansvar for udviklingen og bæredygtigheden af vores virksomheder og vores samfund og til at håndtere nogle af de store udfordringer og muligheder, vi står overfor i en kompleks fremtid.” 

De nye studerende kan således ikke blot se frem til at tilegne sig evner og ekspertise inden for deres fagområde, men også til at blive udfordret på måder, der gør dem i stand til at arbejde med komplekse problemstillinger og forstå dem i en bred kontekst, når de senere står over for svære udfordringer som fx den grønne omstilling, digitalisering eller politisk ustabile markeder.

Vi skal lære hele livet

Til de ansøgere, vi desværre har været nødt til at afvise, har rektor Nikolaj Malchow-Møller også et budskab:

“Selvom det måske føles tungt lige i øjeblikket, så er det bare med at prøve igen – enten på CBS eller andre steder. Læring er livslang, og selvom det måske kan føles sådan lige nu, behøver den videregående uddannelse, man begynder med, ikke være afgørende for spændende jobmuligheder i fremtiden.”

Læs mere om studiestart på CBS 

Nøgleord

Om Copenhagen Business School

Copenhagen Business School (CBS) er et globalt anerkendt erhvervsuniversitet, dybt forankret i den nordiske samfundsmodel. CBS har oparbejdet et stærkt renomme i Danmark og internationalt på baggrund af forskning og uddannelse af højeste kvalitet.

Vores profil forpligter os til at adressere vigtige globale samfundsudfordringer i forskningen og til at udvikle omstillingsparatheden hos studerende, dimittender og ledere gennem vores uddannelsesaktiviteter og muligheder for livslang læring. Komplekse udfordringer kalder på fælles handling. Vores strategi er derfor fokuseret på partnerskaber med andre forskningsområder, erhvervslivet, offentlige myndigheder og civilsamfundet.

CBS ligger på Frederiksberg og har cirka 21.000 studerende på hel- og deltid, 760 fuldtidsansatte forskere, 210 Ph.d.-studerende, 680 ansatte i administrationen og en bred portefølje af bachelor- og kandidatuddannelser, samt omfattende udbud af efteruddannelse og lederuddannelse på både engelsk og dansk.

Følg pressemeddelelser fra Copenhagen Business School

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Copenhagen Business School

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye