En sejr for dyrevelfærden: Dom afsagt i grov dyreværnssag
Den 3. maj faldt der dom i sagen over en mand, som var anklaget for groft uforsvarlig behandling med karakter af mishandling af sin hund. Dommen lød på 60 dages ubetinget fængsel, og tiltalte blev frakendt retten til at eje eller på anden måde beskæftige sig med dyr i tre år. Dyrenes Beskyttelse er glad for dommen.

Groft uforsvarligt med karakter af helt umotiveret dyremishandling.
Sådan lød de alvorlige anklager mod en mand fra Nordsjælland, der var tilsagt i retten i Helsingør onsdag den 3. maj. Dommen lød på 60 dages ubetinget fængsel, og tiltalte blev frakendt retten til at eje eller på anden måde beskæftige sig med dyr i tre år. Til trods for at strafferammen ikke er udnyttet til fulde, mener Dyrenes Beskyttelse, at dommen er et stort skridt i den rigtige retning:
- Sagen er særdeles grov, da hunden bevidst er blevet påført smerte og ubehag. Den grove karakter gør også, at strafferammen er udnyttet bedre, end vi tidligere har set i sager med enkelte dyr, og det er vi rigtig glade for, siger Cecilia Christensen Karstrup, dyrlæge i Dyrenes Beskyttelse.
I sager om vanrøgt og mishandling ser Dyrenes Beskyttelse altid gerne, at den fulde strafferamme bliver benyttet. Alligevel er domfældelsen i denne sag et skridt i den rigtige retning mod at tage dyreværnssager seriøst og at bruge mere af den strafferamme, som retten har til rådighed.
Særdeles grov mishandlingssag
Der er tale om en sag, hvor en ejer gentagende gange har tapet og stripset benene sammen på sin hund, så den ikke kunne bevæge sig. Hunden har også i lange perioder været holdt i et alt for lille bur. Da hunden ankom til Roskilde Internat i oktober 2020, havde den et tydeligt brud på sit kranie, som ejer ikke havde fået behandlet ved dyrlægen, og hunden har derfor i lang tid gået med smerter.
- Det er en virkelig grov sag, hvor ejer helt umotiveret har mishandlet sin hund og helt undladt at få hunden tilset af en dyrlæge efter, at den havde fået et brud på kraniet. Der er ingen tvivl om, at det har været meget smertefuldt, og at hunden i perioden har været udsat for både angst og lidelse, siger Cecilia Christensen Karstrup.
Dyrenes Beskyttelse oplever, at sager, hvor ejere mishandler deres dyr, ofte er meget svære for politiet at bevisføre, og at de derfor sjældent ender med en sigtelse og efterfølgende domfældelse, som det er sket i denne sag. At denne sag er kommet så langt, er et udtryk for et rigtig godt stykke politiarbejde, mens dommens udfald er et udtryk for en domstol, der tager dyrenes velfærd alvorligt. Det er Dyrenes Beskyttelse meget glad for.
Kontakter
Medievagten i Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)
Om Dyrenes Beskyttelse
Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.
Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelse glæder sig over domsfældelse i styg sag21.5.2025 14:37:25 CEST | Pressemeddelelse
Det skal medføre frakendelser af retten til dyr i sager om mishandling. Det mener Dyrenes Beskyttelse, der er tilfredse med, at de tiltalte blev kendt skyldige i sagen fra Mols Bjerge, og ansvaret for dyrenes lidelser nu er placeret.
Forfærdelig udvikling skal stoppes: Lange grisetransporter sætter igen rekord8.5.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Aldrig før har danske landmænd sendt så mange grise på lange dyretransporter. I 2024 blev flere end 13 millioner grise sendt ned igennem Europa på ture af mere end otte timers varighed. Udviklingen er en dyrevelfærdskatastrofe, og de lange transporter skal forbydes, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse.
Dyrenes Beskyttelse til ministeren: Hjælp os med at stoppe kattekaos2.5.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Danmark har langt om længe fået et samlet katteregister, der skal gøre det nemmere at beskytte og finde savnede dyr. Men der er akut behov for obligatorisk mærkning og registrering af ejerkatte, hvis de massive problemer med dumpede, forvildede og misrøgtede katte skal løses.
Uerfarne rålam i trafikken: Maj byder på mange påkørsler25.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I slutningen af foråret begynder sidste års rålam at færdes rundt alene i søgen efter deres eget område at slå sig ned i. De er uerfarne og har derfor heller ikke helt styr på farerne i trafikken. Det medfører, at maj er en af de måneder med flest hjortepåkørsler.
Tre konkrete tiltag: Sådan sameksisterer vi med ulven23.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Paintballkugler, vogterhunde og en langt større anvendelse af ulvesikkert hegn skal være med til at sikre sameksistensen med ulve, lyder opfordringen fra Dyrenes Beskyttelse.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum