Green Power Denmark

Elproduktionen satte ny grøn rekord i første halvår af 2023

Del

67 procent af den strøm, vi forbruger, kommer fra vindmøller og solceller. Det viser en opgørelse af elproduktionen i første halvår af 2023, som Green Power Denmark har lavet ud fra Energinets energidata. Det er en markant grøn bedrift og et skridt på vejen mod, at vi får al vores strøm fra sol og vind inden 2030, mener Green Power Denmark.

I første halvår af 2023 har vindmøller og solceller produceret mere strøm end nogensinde tidligere. Samtidig er elforbruget faldet, fordi forbrugerne under energikrisen er blevet mere opmærksomme på deres forbrug. Derfor er andelen af grøn strøm steget fra 60 procent i 2022 til 67 procent i første halvår af 2023.

- Det er en bemærkelsesværdig udvikling, som viser, at vi er godt på vej mod målet om en 100 procent grøn elproduktion. Det giver os forsyningssikkerhed og betyder, at vi skal importere færre fossile brændstoffer fra udlandet, siger Thomas Aarestrup Jepsen, direktør for vedvarende energiproduktion i Green Power Denmark.

Elproduktionen fra vindmøller og solceller var i første halvår af 2023 på 11,4 TWh (terrawatt-timer). Det er 30 procent mere end for bare fire år siden, men den stigningstakt skal være endnu større, mener Green Power Denmark.

- I de kommende år skal vi fortsætte den grønne omstilling af industrien og transportsektoren, og vi skal levere grøn energi til resten af Europa – til gavn for klimaet, vores virksomheder og det danske samfund. Det kræver mange flere vindmøller og solceller, siger Thomas Aarestrup Jepsen.

Udledningen af CO2 per kilowatt-time var på 91 gram i første halvår af 2023. For ti år siden var udledningen på 358 gram/kWh, og for fire år siden på 162 gram/kWh – næsten det dobbelte af i dag.

- Vi kan helt konkret måle, hvad indsatsen betyder for klimaet. Når vi tænder for ovnen, støvsugeren og oplader elbilen, belaster vi klimaet væsentligt mindre, end vi gjorde for få år siden, siger Thomas Aarestrup Jepsen.

Den gennemsnitlige elpris var 43 procent lavere i første halvår af 2023, end den var i de samme måneder af 2022, hvor de høje priser på naturgas førte til højere priser på strøm. Gennemsnitsprisen var i 2022 på 1242 kroner per MWh (megawatt-time). I 2023 var elprisen 703 kroner/MWh.

- Grøn strøm er billig strøm.  Solceller og vindmøllerne er en forsikring mod de ekstreme elpriser, som vi oplevede i store dele af 2022, siger Thomas Aarestrup Jepsen.

Kontakter

Vedhæftede filer

Green Power Denmark

Green Power Denmark er Danmarks grønne erhvervsorganisation og vil fungere som talerør for den danske energisektor. Sammen med vores mere end 1500 medlemmer arbejder vi for, at Danmark hurtigst muligt elektrificeres med grøn strøm. Green Power Denmark repræsenterer både energiindustrien, store og små ejere og opstillere af energiteknologi samt de selskaber, der driver det danske elnet og handler med energi.
Green Power Denmark blev grundlagt 23. marts 2022 ved en fusion af Dansk Energi, Wind Denmark og Dansk Solkraft.

Følg pressemeddelelser fra Green Power Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Green Power Denmark

Klimamålet i 2030 er indenfor rækkevidde, men vejen er stadig usikker30.4.2024 12:52:00 CEST | Pressemeddelelse

Vejen mod 2030-målet er blevet betragteligt kortere. Klimaministeret vurderer, at den såkaldte CO2-manko er nede på 1,5 millioner tons i 2030. Samtidig viser klimafremskrivningen, at el-og fjernvarmesektoren bliver den første sektor uden udledninger. Der er faktisk udsigt til negative udledninger på 0,3 tons CO2. Men selvom vejen er blevet noget kortere, er den stadig forbundet med store risici. Derfor er det vigtigt med en fokuseret indsat for at få elektrificeret det fossile energiforbrug, mener Green Power Denmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye