Fredensborg Kommune

Hurtigt tilbud om genoptræning hjælper borgerne bedst

Del

Med en ny organisering er det lykkedes Fredensborg Kommune at nedbringe ventetiden til genoptræning til kun to dage – landets korteste.

Jo før borgerne kommer i gang med deres genoptræning efter fx en operation, jo bedre. Derfor har Fredensborg Kommunes træningsenhed organiseret sig på en ny måde, så det er lykkedes at nedbringe den gennemsnitlige ventetid for borgere med en genoptræningsplan til kun to dage. Det er en markant kortere ventetid end i resten af landet – og det glæder udvalgsformand Louise Mehnke:

”Vi vil og skal hjælpe vores borgere til at være selvhjulpne i længst mulig tid, så de bevarer maksimal personlig handlefrihed. Derfor skal vi også være skarpe på både en effektiv genoptræning og et godt samarbejde på tværs af kommunen – fx mellem genoptræning og hjemmepleje. Med en hurtig genoptræning giver vi borgerne bedre mulighed for at komme tilbage til det liv, de ønsker sig – og det er derfor også et klart mål i kommunens nye Ældre- og Værdighedspolitik”.

Benedicte Fenger, som er leder af Træningsenheden forklarer, hvordan ventetiden er nedbragt så markant:

”Vi er stolte over, at vi nu har så kort ventetid og at vi dermed får mere tilfredse borgere. Vores nye organisering baserer sig på en ny styringsenhed, der hurtigt tjekker alle nye genoptræningsplaner, som borgerne får fra hospitalet ved deres udskrivelse. Dermed kan terapeuterne i styringsenheden hurtigere koordinere indsatsen på tværs og beslutte, hvad der skal ske og hos hvem, ligesom de kan planlægge det videre forløb sammen med borgeren. Det giver os samlet set et rigtig godt flow og en meget kort ventetid.

At genoptræningen hurtigt kommer i gang betyder også helt konkret, at borgerne derved bevarer mest muligt af deres muskelmasse – som ellers hastigt svinder ind ved fysisk passivitet, særligt hvis man er kommet lidt op i årene”. 

Træning & Rehabilitering har træningsfaciliteter på plejecentrene i kommunens fire bysamfund. De 46 terapeuter er organiseret i faglige teams, og specialerne er fordelt på centrene så borgerne opnår en høj faglighed i deres genoptræning.

Kontakter

Udvalgsformand Louise Mehnke (A) tlf. 51 23 22 51

Følg pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum