Bloddonorerne Odense

Cykelhold hjælper Bloddonorerne Odense med at skaffe bloddonorer

Del
Fynboerne kan godt begynde at vænne sig til synet af cykelryttere i røde trøjer den kommende weekend. Bloddonorerne Odense og cykelgruppen Tour de Four sætter nemlig sammen fokus på blodsagen ved at cykle Fyn rundt og hverve donorer. Løbsstarten går fredag den 7. juli fra Odense mod Kerteminde.

Bloddonorerne på Fyn og cykelgruppen Tour de Four går nu sammen om et projekt, der skal få flere danskere til at melde sig som bloddonor og gøre en forskel for dem, der får brug for blod eller plasma.

”Det er ikke nogen hemmelighed, at vi i Danmark akut mangler bloddonorer. De nyeste tal viser, at der på Fyn mangler 2174 donorer. Alene i Odense mangler vi hver dag donorer til 50 tapninger. Derfor er det afgørende vigtigt, at vi konstant forsøger at skabe en god og sund opmærksomhed omkring det at få flere til at melde sig som bloddonorer,” udtaler Elizabeth Hanmann, koordinator for Bloddonorerne Odense. 

I samarbejde med cykelgruppen Tour de Four, som tidligere med succes, har hjulpet Red Barnet, har Bloddonorerne på Fyn indgået et samarbejde, hvor Tour de Four cykler Fyn rundt igennem de fynske kystbyer. Det sker iført røde trøjer med bloddonorernes logo og undervejs vil rytterne gøre stop og tale med nye potentielle donorer.

Talsmanden for Tour de Four og cykelholdets kaptajn, Ove Nygaard, udtaler at han selv har været bloddoner i mange år og derfor ved, at indsatsen med at afgive blod og plasma er vigtig for de mennesker, som har akut brug for hjælp. 

”Vi har som cykelhold, tidligere med stor succes, været med til at skabe opmærksomhed om hjælp til sundhed og velvære. Vi har sagt ja til dette projekt, for netop at være med til, forhåbentlig at få flere personer til at melde sig som bloddonorer. Ligeledes vurderer vi i cykelgruppen, Tour de Four, at de involverede i Bloddonorerne på Fyn er seriøse og ligesom os, brænder for at gøre noget for sundheden,” slutter Ove Nygaard.

Fra den 7. juli til den 9. juli 2023, vil Bloddonorerne Odenses BLODBUS følge Tour de Four rytterne igennem følgende byer: Odense, Kerteminde, Svendborg, Faaborg, Assens, Middelfart, Bogense og Otterup. 

”Vi håber, at der er rigtig mange interesserede, som vil kigge forbi BLODBUSSEN – her vil vi være klar med info omkring det at være bloddonor,” siger Elizabeth Hanmann.

Fredag den 7. juli 2023 kl. 09.00, inviteres pressen til pressemøde på Stærmosegårdsvej 6, 5230 Odense M, idnen Tour de Four rytterne sendes afsted mod Kerteminde.

”Vi glæder os til arrangementet, og håber at vi med begivenheden her kan sætte yderligere fokus på blodsagen,” slutter Elizabeth Hanmann, koordinator for Bloddonorerne Odense.

For yderligere oplysninger, kan Elizabeth Hanmann kontaktes på 26840807 og Ove Nygaard på 30310908.

I linket her finder I 2 stk. billeder af Tour de Four holdet til fri afbenyttelse:

https://we.tl/t-bLfq5vWVAZ

Kontakter

Billeder

Information om Bloddonorerne Odense

Bloddonorerne Odense



Følg pressemeddelelser fra Bloddonorerne Odense

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Bloddonorerne Odense

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye