Bloddonorerne Odense

Blodbussen rykker ind i Odense Zoo: Bloddonorerne Odense og Odense ZOO etablerer nyt samarbejde

Del
En ny alliance mellem Odense Zoo og Bloddonorerne Odense skal sikre både nok blod i banken til tilskadekomne fynboer og donationer til zoologisk haves arbejde med at bevare naturen.

Fremover kan man godt vænne sig til synet af Bloddonorerne Odenses lille blodbus midt inde i Odense ZOO. Her kan parkens gæster komme til at tale med personalet og få en snak om, hvad det vil sige at være donor. Den lille blodbus gør det endda muligt at tilmelde sig som donor på stedet. Lørdag den 1. juli bliver den første dag, hvor gæsterne kan opleve blodbussen i parken.

Initiativet er kommet i stand da tallene taler deres tydelige sprog. På Fyn mangler der over 2.000 bloddonorer, og alene i Blodbanken i Odense er der 50 ledige tider hver eneste dag. 

”Vi står en vanskelig situation, hvor vi hver dag mangler donorer for at kunne hjælpe de danskere, der har allermest brug for det. Derfor er vi utroligt glade for dette nye samarbejde med Odense ZOO, fordi vi forhåbentlig kan drage fordele af hinanden og hjælpe hinanden,” lyder det fra Elizabeth Hanmann, der er bioanalytiker og tovholder hos Bloddonorerne I Odense.

Ud over at blodbussen fremover vil holde inde i Odense ZOO, skal samarbejdet også få flere donorer til at genbesøge donorstolen i Blodbanken i Odense. Derfor er der sat 150 anerkendelsesbeviser på højkant til de donorer, der når en milepæl på 150 tapninger. 

”Det er ikke enorme summer, vi donerer, men ligesom med bloddonation har vi den holdning, at selv den mindste donation gør en forskel. I Bloddonorerne Odense vil vi nemlig gerne bidrage til at holde liv i naturen, ligesom vi hjælper med at sikre menneskers liv,” lyder det fra Elizabeth Hanmann.

I Odense ZOO glæder man sig over det nye samarbejde, der forhåbentlig kan komme både dyr og mennesker til gode:

- Vi er meget glade for vores nye samarbejde med Bloddonorerne Odense. Det er med til at støtte vores kerneopgave her i ZOO, og vi håber, at vi den anden vej kan være med til at inspirere flere fynboer til at melde sig som bloddonorer, siger Bjarne Klausen, der er direktør i Odense ZOO. 

Blodbussen kommer også til at holde i Odense ZOO 15. juli, 29. juli og 12. august.


Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Bloddonorerne Odense

Bloddonorerne Odense



Bloddonoerne Odense holder til på Stærmosegårdsvej 6 og er en del af Sydblod, sammen med Sygehus Lillebælt, Svendborg Blodbank, Sydvestjysk Sygehus, Aabenraa Blodbank og Sønderborg Blodbank.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye