Danske skattekroner bag brutal mishandling i tyrefægterarenaer
Danske skatteborgere er med til at understøtte de voldsomme tyreløb i Pamplona, der slutter med blodig og brutal tyrefægtning. Nu opfordrer EU-parlamentariker Niels Fuglsang EU Kommissionen til at indføre totalforbud mod tyrefægtning.

I dag starter det årlige tyreløb i Pamplona, hvor tyrene jages gennem små gader af menneskehorder, mens de snubler og falder, blot for at ende livet på grusom vis i en tyrefægterarena.
Mange danskere ved ikke, at de som skatteborgere er med til at betale for den brutale mishandling af tyre, der foregår året rundt i de spanske tyrefægterarenaer. Men EUs landbrugsfond har i mange år udbetalt milliarder af kroner til den spanske tyrefægter-industri gennem EUs landbrugsstøtte.
I 2013 blev støtten til besætninger, der opdrætter kalve til tyrefægtning gjort op til næsten en milliard kroner (129 millioner euro) i en undersøgelse foretaget for det spanske og det katalanske parlament.
I dag ved end ikke folkevalgte politikere, hvor meget af EUs landbrugsstøtte, der præcist går til tyrefægter-industrien.
"Det skyldes at EUs landbrugsfond er meget lidt villig til at dele detaljer om EU-støtten til tyrefægtning. Derfor har vi kun sparsom viden om de konkrete og mest opdaterede tal på området," siger Niels Fuglsang (S), medlem af Europa-Parlamentet.
Nu har socialdemokratiets dyrevelfærdsordfører i Europa-Parlamentet fået nok:
“Der har været flertal i parlamentet i årevis for at afskaffe den del af landbrugsstøtten, der går til tyrefægtning, men det har alligevel ikke kunnet lade sig gøre. Det skyldes blandt andet, at skiftende Ministerråd har blokeret et forbud og dermed holdt hånden over det meningsløse dyreplageri, som foregår til offentlig skue og underholdning midt i Europa,” siger Niels Fuglsang, der er næstformand i Europa-Parlamentets dyrevelfærdsgruppe.
“Hvis det ikke kan stoppes ved at lukke for pengestrømmen, må EU-Kommissionen indføre et direkte forbud. De har chancen netop nu, hvor Kommissionen er ved at opdatere dyrevelfærden for en lang række landbrugsdyr i EUs stalde og marker. Så det er helt oplagt, at Kommissionen indfører et totalt forbud mod tyrefægtning,” siger Niels Fuglsang.
Opfordringen hilses velkommen af dyrebeskyttelsesorganisationen World Animal Protection:
“EU bør ikke på nogen måde støtte den grusomme dyremishandling i Spaniens tyrefægterarenaer. Vores skattepenge skal under ingen omstændigheder bidrage til bestialsk dyremishandling, men skal tværtimod bruges klogt og empatisk til at indføre gennemgribende forbedringer af dyrevelfærden,” siger Gitte Buchhave, direktør i World Animal Protection Danmark.
Lækkede dokumenter fra EU-Kommissionen afslørede for nyligt, at der arbejdes på at forbedre velfærden for kyllinger, høns, grise og køer i landbruget i EU. Derfor mener dyrebeskyttelsesorganisationen, at det virker modsigende, samtidig at fortsætte støtten til tyrefægtning.
"Det giver ingen mening, atEU samtidig tillader den brutale mishandling af dyrene under tyrefægtning, når man siger, man vil højne dyrevelfærden. World Animal Protection har krævet et absolut forbud i mange år, og det er på høje tid at afslutte et af de sorteste kapitler i Europas dyrevelfærdshistorie,” siger Gitte Buchhave.
Nøgleord
Kontakter
Lisbeth Kjær LarsenKommunikationschefWorld Animal Protection
Tlf:26136935lisbethkjaer@worldanimalprotection.dkBilleder
Om World Animal Protection Danmark
World Animal Protection er en global organisation, der kæmper for dyrene. Vi har indsatser i omkring 50 lande og kontorer 12 forskellige steder i verden. Året rundt arbejder vi fokuseret sammen med forskere, medier, lokalbefolkninger, regeringer og andre organisationer. Globalt, regionalt og lokalt.
Vores mål er en bedre verden for. For alle.
Følg pressemeddelelser fra World Animal Protection Danmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra World Animal Protection Danmark
Bodil-nomineret skuespiller vil kæmpe for dyrene21.3.2025 06:00:00 CET | Nyhed
Når Sebastian Bull ikke er på arbejde foran kameraerne, er det dyrene og naturen, han brænder for.
Højgravid spækhugger udnyttes til shows21.2.2025 15:01:12 CET | Nyhed
Spækhuggeren Morgan blev reddet for at blive genudsat i naturen – men er endt i en pengemaskine, hvor hun skal føde nye showdyr til Loro Parques kontroversielle shows.
Fra ét helvede til et andet: Franske spækhuggere sendes til Spanien5.2.2025 06:00:00 CET | Nyhed
To spækhuggerne fra det lukkede franske delfinarium Marineland, bliver efter al sandsynlighed solgt videre til den berygtede turistattraktion Loro Parque på Tenerife - i stedet for at blive sat fri i canadisk hav-reservat. 'Skandale', siger World Animal Protection DK.
Michelin guide dropper delfinunderholdning20.1.2025 11:58:10 CET | Pressemeddelelse
Michelins rejseguide vil ikke længere anbefale eller omtale delfinarier. Shows med vilde dyr flugter ikke med de værdier, som Michelin vil forbindes med, siger den franske guides direktør. Vigtigt skridt, mener World Animal Protection DK.
Dyreorganisation advarer danske turister efter dødsulykke7.1.2025 15:22:20 CET | Pressemeddelelse
”Respekter dyrene og hold afstand – for deres og jeres egen sikkerheds skyld," lyder opfordringen fra World Animal Protections wildlife ekspert.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum