Miljøkonsekvensrapport for udbygning og drift af Hejre-feltet i Nordsøen sendes i høring
Miljøkonsekvensrapporten for udbygning og drift af Hejre-feltet er nu tilgængelig for offentligheden, og der kan indgives kommentarer til og med den 1. september 2023.

Det er nu muligt for offentligheden, herunder myndigheder og organisationer, at indgive kommentarer eller stille spørgsmål til miljøkonsekvensrapporten for udbygning, drift og afvikling af Hejre-feltet i Nordsøen til Energistyrelsen.
Energistyrelsen har modtaget ansøgning
Energistyrelsen har den 23. december 2022 modtaget en ansøgning om tilladelse til udbygning og drift af Hejre-feltet fra INEOS E&P A/S. Projektet er beliggende på den danske kontinentalsokkel i Nordsøen ca. 300 km vest for den danske vestkyst og omfatter bl.a.:
- konstruktion og installation af en ubemandet topside på det eksisterende Hejre-fundament,
- etablering af en ca. 30 km lang rørledning til Syd Arne-feltet, og
- etablering af et ca. 30 km strømkabel fra Syd Arne til Hejre samt muligheden for boring af en yderligere brønd fra Hejre-platformen.
Energistyrelsen er miljømyndighed for projektet.
Miljøkonsekvensrapport og relevante dokumenter kan hentes
Sammen med ansøgningen har INEOS E&P A/S udarbejdet en miljøkonsekvensrapport, der belyser miljøpåvirkninger i Danmark fra udbygning, drift og afvikling af Hejre-feltet. Derudover har selskabet udarbejdet en Espoo-rapport, der belyser eventuelle grænseoverskridende miljøpåvirkninger fra projektet i Danmark.
Relevante dokumenter
Dokumentation i relation til miljøkonsekvensrapporten for den planlagte udbygning og drift af Hejre-feltet består af et ikke-teknisk resumé og tilhørende rapport samt resumé af ansøgningen for projektet i Nordsøen.
Miljøkonsekvensrapporten og Espoo-rapporter er også tilgængelige på engelsk og/eller tysk.
Miljøkonsekvensrapporten med tilhørende bilag er fremlagt for offentligheden fra den 30. juni 2023 til og med den 1. september 2023, og sendt til de danske myndigheder og organisationer.
Hent dokumenterne på Energistyrelsens hjemmeside samt på www.hoeringsportalen.dk.
Frist for kommentarer er den 1. september 2023
Bemærkninger til vurderingen af miljøpåvirkningerne i Danmark, eller til de grænseoverskridende miljøpåvirkninger af Hejre-projektet fra Danmark, kan sendes til Energistyrelsen, ens@ens.dk med kopi til indvindingsekr@ens.dk eller med almindelig post til Carsten Niebuhrs Gade 43, 1577 København V, senest den 1. september 2023.
Fakta om Hejre-feltet
- INEOS E&P A/S er operatør af Hejre, som er placeret i licens 05/98 i den danske del af Nordsøen.
- Hejre-feltet er et oliefelt med højt tryk og høje temperaturer med tilhørende gas
- Olien befinder sig i et reservoir beliggende i sandsten i mere end 5.000 meters dybde og med en temperatur omkring 160 grader celsius
- Hejre-projektet er planlagt at være i drift fra 2027 og der forventes en produktion på maks. 25.000 tønder olie om dagen som gradvist vil falde under feltets levetid.
Kontaktinfo
Oplysninger om miljøkonsekvensrapporten kan fås ved henvendelse til Energistyrelsen, Mads Kløve Hallstrøm, tlf. 33 95 08 37, e-mail: mklh@ens.dk.
Kontakter
Ture Falbe-HansenPressechef
Tlf:+45 25 13 78 46tfh@ens.dkPressetelefon (modtager ikke SMS'er)
Tlf:33 95 08 00Energistyrelsen
I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.
Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen
Havvindmølleparkerne Nysted og Middelgrunden kan fortsætte med at producere grøn strøm27.6.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Energistyrelsen har meddelt de to ejerkredse af Nysted Havmøllepark syd for Lolland og Middelgrunden Havvindmøllepark i Øresund, at de får forlænget deres tilladelse til elproduktion. Dermed er der mulighed for, at de to havvindmølleparker kan producere strøm i henholdsvis ti år og 25 år frem i tiden.
EUDP støtter ny grøn energiteknologi med 327 millioner kroner24.6.2025 09:01:34 CEST | Pressemeddelelse
Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram har udmøntet tilskud til en række nye innovative energiprojekter. Der er i alt uddelt 327 millioner kroner til 40 projekter, der vil udvikle og demonstrere ny energiteknologi. Samtidig bliver der åbnet op for nye ansøgninger.
Forlænget levetid for havvind på Samsø: Energistyrelsen giver tilladelse til at producere strøm i yderligere 10 år3.6.2025 09:01:10 CEST | Pressemeddelelse
Energistyrelsen har godkendt, at elproduktionstilladelsen for Samsø Havvindmøllepark bliver forlænget med ti år. Det er første gang i Danmark, at en ældre havvindmøllepark får forlænget sin levetid. Energistyrelsen har samtidig truffet afgørelse om brug af EU’s nødforordning, så tilladelsesprocessen bliver forkortet.
Projekter med havvindmølleparker kan fortsætte: Energiklagenævnet stadfæster afgørelser om etablering af Lillebælt Syd og Jammerland Bugt23.5.2025 13:00:04 CEST | Pressemeddelelse
Etableringen af Lillebælt Syd Vindmøllepark og Jammerland Bugt Kystnær Havmøllepark kan fortsætte inden for de oprindeligt tilladte rammer. Det står klart efter, at Energiklagenævnet har stadfæstet Energistyrelsens afgørelser om at give bygherre tilladelse til etablering af projekterne.
Disse 10 selskaber skal konkurrere om milliardpulje til at fange og lagre CO216.5.2025 10:00:53 CEST | Pressemeddelelse
Energistyrelsen har blandt 16 ansøgere udvalgt de 10 selskaber, der nu kan søge penge fra puljen på 28,7 milliarder kroner til fangst og lagring af CO2. Det er forventningen, at puljen kan bidrage til at reducere Danmarks årlige CO2-udledninger med 2,3 millioner ton fra 2030.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum