BUPL: Uddannelsespulje skal sikre flere meritpædagoger

Del

Længe ventet opkvalificeringspulje giver nu kommunerne en gylden mulighed for at uddanne flere pædagoger og løfte fagligheden i daginstitutionerne, lyder det fra BUPL-formand Elisa Rimpler.

Børne og undervisningsminister Mattias Tesfaye har nu rammesat den finanslovspulje, der giver kommunerne 196 millioner årligt til at opkvalificere pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter til pædagoger. Det falder på et tørt sted i en tid, hvor hver tredje ledige pædagogstilling ikke kan besættes. 

- Vi mangler akut 4000 pædagoger, og opkvalificeringspuljen giver nu kommunerne en gylden mulighed for at løfte den faglighed, som er så afgørende for vores børn og unges trivsel og udvikling, siger BUPL-formand Elisa Rimpler, som glæder sig over, at kommunerne endelig får adgang til de længe ventede midler.

Puljen skal ifølge Børne- og Undervisningsministeriet gå til kompetenceløft af det pædagogiske personale. Det er der i dén grad brug for, mener Elisa Rimpler, som henviser til, at under halvdelen af de ansatte i landets daginstitutioner har en pædagoguddannelse. Hun opfordrer derfor til, at kommunerne i særlig grad bruger pengene på at give erfarne medhjælpere og pædagogiske assistenter en meritpædagoguddannelse.

En analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at 4000 erfarne pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter opfylder kravene til at gå i gang med meritpædagoguddannelsen.

- Der er ingen tid at spilde. Vi ved at både kommuner og professionshøjskoler er klar med flere hold erfarne medarbejdere, der glæder sig til at tage en pædagoguddannelse via merit. Og der bliver hårdt brug for hver og én for at løfte den kvalitet, der betyder så meget for både børnene, men også for kollegerne og deres arbejdsmiljø, siger Elisa Rimpler.   

- De næste ti år kommer der ifølge Danmarks Statistik 60.000 flere småbørn i Danmark. Det kræver 8000 flere pædagoger. Derfor skal merituddannelsen tilbage på sporet, og det har kommunerne nu fået penge til, siger Elisa Rimpler.

Nøgleord

Kontakter

Links

BUPL er Danmarks største fagforening for pædagoger og har over 65.000 medlemmer. BUPL arbejder for at fremme de bedst mulige betingelser for pædagogerne og udøvelsen af pædagogprofessionen. Fagforeningen varetager vores medlemmernes interesser over for lovgiver, arbejdsgiver og andre.

Følg pressemeddelelser fra BUPL

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra BUPL

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye