Rosendahl Design Group

Ny bestyrelse til Danmarks førende designhus

Del

Rosendahl Design Group har udpeget ny bestyrelsesformand, efter at ejer Henrik Rosendahl tidligere på sommeren vendte tilbage som CEO. På formandsposten indtræder i stedet virksomhedens nuværende næstformand, mens bestyrelsen yderligere suppleres af to nye profiler med særlige kompetencer inden for international ekspansion og finans.

I forbindelse med overgangen fra bestyrelsesformand til CEO i begyndelsen af juni udtrådte Henrik Rosendahl af Rosendahl Design Groups bestyrelse. Virksomheden har over de seneste år lagt sporene til langsigtet udvikling på nye, udenlandske markeder og en langt stærkere digital tilstedeværelse, mens virksomhedens forestående B Corp-certificering markerer et betydeligt skridt mod en mere ansvarlig virksomhed.

Designgruppens bestyrelse har nu konstitueret sig med CEO i den globale møbelvirksomhed Actona, Jimmi Mortensen, som ny formand. Han har tidligere blandt andet været CEO i Flügger Group og siden januar 2021 ligeledes næstformand for Rosendahl Design Group, hvor han ifølge Henrik Rosendahl har bidraget betydeligt til virksomhedens udvikling.

 - Jeg er særdeles tilfreds med, at Jimmi har takket ja til at overtage formandsrollen i Rosendahl Design Group. Jimmi har spillet en væsentlig rolle i professionaliseringen af bestyrelsen de seneste år, og med sin mangeårige erfaring med strategi, global produktion og internationalt salg i virksomheder med stærke danske rødder har han med stor indsigt og sikkerhed allerede sat sit væsentlige aftryk på vores fortsatte transformation, siger Henrik Rosendahl.

To markante erhvervsprofiler føjes samtidig til bestyrelsen. Det drejer om Group CFO i transportør- og rederivirksomheden TORM Kim Balle og CEO i det globale livsstilsbrand BoConcept Mikael Kruse Jensen. I samme forbindelse nedsætter Rosendahl Design Group et Revisionsudvalg, som skal styrke bestyrelsens fokus på og indsigt i designgruppens økonomiske forhold. Kim Balle bliver formand for Revisionsudvalget.  

 - Med Kim og Mikael ombord tilføjer vi yderligere finansielle kompetencer samt betydelig erfaring med succesfuldt at rulle danske kvalitetskoncepter ud internationalt. Jeg ser overordentligt meget frem til samarbejdet med dem begge, som jeg er sikker på hurtigt vil bidrage. Udover at sikre god governance og rettidig omhu sætter vi med bestyrelsesændringen yderligere fokus på transparens i de uforudsigelige tider, der præger vores branche, siger ejer og CEO Henrik Rosendahl.

Som led i ændringerne udtræder tidligere CEO i Fritz Hansen A/S, Jacob Holm, af virksomhedens bestyrelse, og Rosendahl Design Group takker ham for hans meget kompetente bidrag gennem flere år. I tillæg til Jimmi Mortensen, Kim Balle og Mikael Kruse Jensen består bestyrelsen af grundlægger og direktør for den Nordiske B Corp bevægelse Nille Skalts.
Alle ændringer træder i kraft i juni.

Kontakter

Billeder

Links

Fakta om Rosendahl Design Group:

  • Den familieejede virksomhed blev grundlagt i 1984 af Erik Rosendahl
  • I første omgang førte virksomheden blandt andet Kay Bojesen-figurer, Iittala-produkter og knive fra det japanske mærke GLOBAL
  • I 1993 lancerede Rosendahl sin egen linje, Grand Cru
  • I 2005 overtog Henrik Rosendahl posten som administrerende direktør fra sin far
  • I 2008 blev rettighederne til Holmegaard samt Arne Jacobsen Clocks opkøbt
  • I 2010 gennemførte virksomheden et navneskifte til Rosendahl Design Group
  • I 2016 købte virksomheden Lyngby Porcelæn samt tekstilvirksomheden Juna
  • I 2018 udvidedes brandporteføljen med Kähler gennem endnu et opkøb
  • I 2021 gennemførtes det strategiske frasalg af distributionsaftalen for GLOBAL i Danmark, Norge, Finland, Island, Grønland og Færøerne
  • Selskabet, der i dag har otte ikoniske designmærker i sin portefølje og har hovedsæde i Hørsholm, ledes af ejer og CEO Henrik Rosendahl.


Om Rosendahl Design Group:

Innovation, kreativ glæde og respekt for dansk designtradition – disse er pejlemærkerne for Rosendahl Design Group. Vores ambition er at fremvise og beskytte danske designskatte ved at genopdage klassikere – og skabe nye i overensstemmelse med dansk designtradition. Fælles for produkterne er, at de gør hver dag smukkere og tilfører værdi for vores kunder.
Vi er stolte af at repræsentere en brandportefølje, der omfatter elskede klassikere indenfor dansk design såvel som innovative livsstilsprodukter til hjemmet, til bordet og til køkkenet.

Følg pressemeddelelser fra Rosendahl Design Group

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Rosendahl Design Group

Rosendahl Design Group skifter CEO6.6.2023 11:01:12 CEST | Pressemeddelelse

Danmarks førende designgruppe skifter CEO, efter at Mette Maix har besluttet sig for at sige op. Som følge heraf skifter ejer Henrik Rosendahl posten som bestyrelsesformand ud med CEO-rollen, og han takker Mette Maix for hendes betydelige indsats for at bringe designhuset styrket gennem Corona-pandemi, højinflation og stærkt omskiftelige markedsvilkår. I stedet sætter hun nu sine kompetencer i spil i nye sammenhænge inden for bæredygtig transformation, grøn omstilling og commercial excellence.

Årsregnskab 2022: Rosendahl Design Group holdt skarpt fokus på langsigtet vækst i turbulent 202217.5.2023 12:01:38 CEST | Pressemeddelelse

Danmarks førende designgruppe investerede sidste år i en række strategiske initiativer, der styrkede virksomhedens langsigtede udvikling. Ikke mindst foretog Rosendahl Design Group et gearskifte i den internationale ekspansion gennem et joint venture på det amerikanske marked. Ligeledes boostede designgruppen med en helt ny online-platform markant sit tilbud til slutkunder, mens ansøgningen om B Corp-certificering markerede et betydeligt skridt mod en endnu mere ansvarlig virksomhed.

Rosendahl Design Group føjer stærk forandringsprofil til bestyrelsen25.5.2022 08:05:44 CEST | Pressemeddelelse

Danmarks førende designgruppe er i gang med en omfattende transformation af virksomheden, og som led i heri opruster Rosendahl Design Group nu bestyrelsen med Nille Skalts. Igennem mere end 20 år har hun rådgivet både store virksomheder og en lang række familieejede SMV’er samt offentlige institutioner i ind-og udland i forhold til at indfri deres sociale og bæredygtige potentiale.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye