Rosendahl Design Group

Rosendahl Design Group skifter CEO

Del
Danmarks førende designgruppe skifter CEO, efter at Mette Maix har besluttet sig for at sige op. Som følge heraf skifter ejer Henrik Rosendahl posten som bestyrelsesformand ud med CEO-rollen, og han takker Mette Maix for hendes betydelige indsats for at bringe designhuset styrket gennem Corona-pandemi, højinflation og stærkt omskiftelige markedsvilkår. I stedet sætter hun nu sine kompetencer i spil i nye sammenhænge inden for bæredygtig transformation, grøn omstilling og commercial excellence.

Efter en gennemgribende revitalisering af Rosendahl Design Group og designhusets brand-portefølje giver Mette Maix nu tøjlerne tilbage til ejer Henrik Rosendahl. Mette Maix har sagt op for at få rum til at fordybe sig yderligere i nogle af de aktuelle, globale dagsordener, der udfordrer samfund, virksomheder og enkeltpersoner verden over. Henrik Rosendahl er ikke i tvivl om, at andre organisationer fremover vil få stor gavn af Mette Maix’ evner.

-          Mette og jeg har arbejdet nært og tillidsfuldt sammen siden 2019, og jeg vil gerne takke Mette for hendes overordentligt værdifulde bidrag i forhold til at transformere og revitalisere Rosendahl Design Group igennem fire meget turbulente år. Jeg har fuld forståelse for Mettes beslutning og stor respekt for hendes ønske om at udvikle nye facetter og prøve sig selv af i andre sammenhænge, siger Henrik Rosendahl.

Den afgående CEO overleverer et styrket Rosendahl Design Group, der efter en årrække med flere markante opkøb har fokuseret på de seneste år at lægge sporene til ansvarlig, fremtidig vækst. Alene sidste år investerede designgruppen i en serie strategiske initiativer, der styrkede virksomhedens langsigtede udvikling; herunder gruppens internationale ekspansion særligt på det amerikanske marked, øget digital tilstedeværelse med en helt ny online-platform samt forarbejdet til B Corp-certificering som et betydeligt skridt mod en endnu mere ansvarlig virksomhed.

-          Vi er kommet i mål med mange af vores visioner, og jeg er oprigtigt stolt over de resultater, vi har skabt i fællesskab. Jeg er taknemmelig for den tillid, Henrik og den øvrige bestyrelse, chefgruppen og medarbejderne har vist mig og for de muligheder, jeg har haft for sammen med organisationen at bidrage til udviklingen af Rosendahl Design Group. siger Mette Maix.

Hun kom til Rosendahl Design Group i 2019, først som bestyrelsesmedlem og fra marts 2020 som CEO. På CEO-posten afløste hun netop ejerleder Henrik Rosendahl, der efter 15 år i spidsen for familievirksomheden for en periode ønskede at fokusere på det langsigtede arbejde i virksomhedens bestyrelse. Med det aktuelle skifte fortsætter Rosendahl Design Groups strategi uændret, og virksomheden forbliver fuldt dedikeret til sine langsigtede indsatsområder.

-          Som bestyrelsesformand har jeg været helt tæt på de strategiske beslutninger, vi har truffet over de seneste år. Det har været sundt for virksomheden med nogle øjne udefra og overordentligt lærerigt for mig i en periode at fokusere på de lange linjer i bestyrelsen. Jeg ser frem til at genindtræde som CEO og fastholde momentum i Rosendahl Design Groups stærke udvikling over de næste mange år og glæder mig meget til igen at samarbejde tæt med alle mine dygtige kolleger, siger Henrik Rosendahl.

Efter en velgennemført mission i Rosendahl Design Group har Mette Maix en klar vision for, hvordan

hendes videre arbejdsliv skal forme sig.

-          Med over 20 års erfaring som leder og CEO tager jeg nu hul på en ny fase af mit arbejdsliv med styrket fokus på de indsatsområder, jeg særligt brænder for. Omdrejningspunktet bliver det paradigmeskifte, vi står i både som individer og virksomheder, når det gælder grøn omstilling, ansvarlige forretningsmodeller og transformation, bæredygtige løsninger og nye teknologiske muligheder. Det er dagsordner, jeg glæder mig til at fordybe mig endnu mere i, siger Mette Maix.

I forbindelse med overgangen fra bestyrelsesformand til CEO udtræder Henrik Rosendahl af virksomhedens bestyrelse. Bestyrelsens fremtidige sammensætning forventes udmeldt snarest.
Alle ændringer træder i kraft i løbet af juni.

Kontakter

Rosendahl Design Group: presse@rdg.dk / +298 217087

Billeder

Information om Rosendahl Design Group

Rosendahl Design Group
Rosendahl Design Group
Slotsmarken 1
2970 Hørsholm

http://rosendahl.com

Fakta om Rosendahl Design Group:

  • Den familieejede virksomhed blev grundlagt i 1984 af Erik Rosendahl
  • I første omgang førte virksomheden blandt andet Kay Bojesen-figurer, Iittala-produkter og knive fra det japanske mærke GLOBAL
  • I 1993 lancerede Rosendahl sin egen linje, Grand Cru
  • I 2005 overtog Henrik Rosendahl posten som administrerende direktør fra sin far
  • I 2008 blev rettighederne til Holmegaard samt Arne Jacobsen Clocks opkøbt
  • I 2010 gennemførte virksomheden et navneskifte til Rosendahl Design Group
  • I 2016 købte virksomheden Lyngby Porcelæn samt tekstilvirksomheden Juna
  • I 2018 udvidedes brandporteføljen med Kähler gennem endnu et opkøb
  • I 2021 gennemførtes det strategiske frasalg af distributionsaftalen for GLOBAL i Danmark, Norge, Finland, Island, Grønland og Færøerne
  • Selskabet, der i dag har otte ikoniske designmærker i sin portefølje og har hovedsæde i Hørsholm, ledes af ejer og CEO Henrik Rosendahl.

Om Rosendahl Design Group:

Innovation, kreativ glæde og respekt for dansk designtradition – disse er pejlemærkerne for Rosendahl Design Group. Vores ambition er at fremvise og beskytte danske designskatte ved at genopdage klassikere – og skabe nye i overensstemmelse med dansk designtradition. Fælles for produkterne er, at de gør hver dag smukkere og tilfører værdi for vores kunder.
Vi er stolte af at repræsentere en brandportefølje, der omfatter elskede klassikere indenfor dansk design såvel som innovative livsstilsprodukter til hjemmet, til bordet og til køkkenet.

Følg pressemeddelelser fra Rosendahl Design Group

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Rosendahl Design Group

Årsregnskab 2022: Rosendahl Design Group holdt skarpt fokus på langsigtet vækst i turbulent 202217.5.2023 12:01:38 CEST | Pressemeddelelse

Danmarks førende designgruppe investerede sidste år i en række strategiske initiativer, der styrkede virksomhedens langsigtede udvikling. Ikke mindst foretog Rosendahl Design Group et gearskifte i den internationale ekspansion gennem et joint venture på det amerikanske marked. Ligeledes boostede designgruppen med en helt ny online-platform markant sit tilbud til slutkunder, mens ansøgningen om B Corp-certificering markerede et betydeligt skridt mod en endnu mere ansvarlig virksomhed.

Rosendahl Design Group føjer stærk forandringsprofil til bestyrelsen25.5.2022 08:05:44 CEST | Pressemeddelelse

Danmarks førende designgruppe er i gang med en omfattende transformation af virksomheden, og som led i heri opruster Rosendahl Design Group nu bestyrelsen med Nille Skalts. Igennem mere end 20 år har hun rådgivet både store virksomheder og en lang række familieejede SMV’er samt offentlige institutioner i ind-og udland i forhold til at indfri deres sociale og bæredygtige potentiale.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye