Landdistrikternes FællesrådLanddistrikternes Fællesråd

Bornholms Regionskommune træder ind i Landdistrikternes Fællesråd

Del

Bornholms borgmester, Jacob Trøst ser store fordele for kommunen i at kunne få opbakning til at tale Bornholms sag bl.a. i forbindelse med at blive energiø. Formand for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard glæder sig over, at Bornholms Regionskommune ønsker at være med i fællesskabet, der nu omfatter 56 af landets kommuner.

Bornholms Regionskommune træder ind som medlem af Landdistrikternes Fællesråd. Regionskommunen og dens borgmester, Jacob Trøst ser frem til medlemskabet, og finder det naturligt at indtræde i fællesskabet, der har som mission at skabe et Danmark i balance, hvor det er attraktivt at bo, leve og arbejde i alle dele af landet.

Bornholms Regionskommune er ligesom flere andre yderkommuner udfordret på sin demografi, og er som ø ekstra udsat, da der ikke er nabokommuner at læne sig opad. Indmeldelsen i Fællesrådet skal ses som et led i Bornholms bestræbelser på at tiltrække flere tilflyttere og at opbygge et på alle måder mere bæredygtigt samfund.

Borgmester Jacob Trøst siger:

- Landdistrikternes Fællesråd arbejder politisk for at skabe udviklingsmuligheder i hele landet. Som ø og yderkommune er det et stærkt fællesskab at træde ind i. Det har også en stor betydning for os, at Fællesrådet arbejder ud fra en grøn helhedsplan. Planen peger på, at landdistriktskommuner skal sikres kompensationer ved at lægge jord til energianlæg, så den værditilvækst, som energianlæggene vil skabe, også tilfalder de lokalområder, det vil berøre. Det er super relevant for Bornholm, som står overfor at skulle lægge ø til Energiøens landanlæg, siger han og henviser til det grønne udspil, som Fællesrådet præsenterede tidligere på året: Green New Deal.

Med Bornholm som nyt medlem runder Landdistrikternes Fællesråd kommune nummer 56. Steffen Damsgaard har siden 2008 haft posten som formand for den overordnede landdistriktsorganisation. 

- Vi har i flere år haft god dialog med netop Bornholm og prioriteret at deltage aktivt på Folkemødet på Bornholm hvert eneste år. Derfor glæder det mig at kunne byde dem velkommen i fællesskabet. Bornholm er en fantastisk ø, men det er også tydeligt, at Bornholm ligesom mange andre ø- og yderkommuner er udfordret af den demografiske udvikling, siger han og tilføjer: 

- Nu hvor Bornholm skal være energiø og lægge jord til store energianlæg, er det endnu mere aktuelt for Bornholm at være med. I Landdistrikternes Fællesråd arbejder vi aktivt for at sikre, at landdistriktskommunerne ikke kun bærer byrden, men også høster gevinsterne ved den grønne omstilling. At få det med på den landsdækkende klimadagsorden er et af vores vigtige fokusområder sammen med andre landdistriktspolitiske dagsordener, som jeg er sikker på, at Bornholm kan drage nytte af. 

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikterne: CO2-afgift vil koste arbejdspladser og skævvride Danmark21.2.2024 12:35:01 CET | Pressemeddelelse

Hvis anbefalingerne til en grøn afgift på landbruget realiseres, vil det medføre et stort tab af lokale arbejdspladser, svække udviklingen i landdistrikterne og skævvride landet. I værste fald et kæmpe fald i beskæftigelsen i landdistrikterne! Landdistrikternes Fællesråd opfordrer til at konsekvenserne for landdistrikterne skal tænkes ind i forhandlingerne om den grønne omstilling.

Landdistrikterne advarer: Ekspertgruppes anbefalinger vil koste arbejdspladser og rive livsnerver over i landdistrikterne19.2.2024 20:22:43 CET | Pressemeddelelse

Et ekspertudvalg nedsat af regeringen har givet sit bud på, hvordan erhvervsstøtteordningen kan slankes med mindst 2 mia. kr. Landdistrikternes Fællesråd forudser, at regeringens spareøvelse vil skævvride Danmark markant, koste tusindvis af jobs, medføre konkurser og betyde stor fraflytning fra landdistrikterne, såfremt det regeringsnedsatte udvalgs anbefalinger gennemføres.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye