Frilandsmuseet - Det gamle Danmark

Frøsnapperfestival er en hyldest til fantasien

Del

Træt af skærm? Så har Frilandsmuseet et alternativ, når Frøsnapper festival for femte år i træk byder indenfor med børneteater, aktiviteter på Hjallevad marked, og elementer fra museets kommende Frøsnapperby, der er støttet af Nordea-fonden.

Der er leg og fri fantasi på programmet, når Frilandsmuseet igen i år udfolder børnebogsforfatter Ole Lund Kirkegaards univers. Her er alt, hvad der hører sig til at skæve hønsehuse, klatretræer, og et gult næsehorn, der går optog gennem byen.

Museets gæster kan i juli måned opleve teater med den rødhårede dreng Albert, der stifter De Hæslige Slynglers Klub, rejser ned ad åen i en tønde, og møder Den Store Rapollo i cirkus.

»Vi dyrker Ole Lund Kirkegaards måde at fortælle om verden til børn på. Fantasifuldt, absurd, finurligt og gennem skæve og anderledes karakterer,« siger Peter Darger, der er kunstnerisk leder på Frilandsmuseet.

Han fortæller at Frilandsmuseet fortsætter deres formidling af kunst og litteratur til børn gennem de fysiske lege.

»Vi er blevet skarpere på, at vi har ramt noget, folk efterspørger. I en tid, hvor vi diskuterer børns skærmforbrug som aldrig før, er vi et alternativ til digitale medier. Vi tilbyder en verden, hvor børn leger, bruger hænderne, kroppen og deres fantasi,« siger han.

Leg som i 70’erne
Ud over teaterforestillinger, er der masser af aktiviteter i Frøsnapperbyen, der blandt andet bliver omdannet til Hjallevad Marked. Her kan man prøve kræfter med boldkast, kræftprøver og ballondart. Derudover er der kreative værksteder med kartoffeltryk og lysfarvning. I hovedgaden er der ræs med sæbekassebiler og mulighed for at hilse på næsehornet Otto.

Årets Frøsnapperfestival bliver også publikums første chance for at opleve en smagsprøve på den kommende Frøsnapperby. Museet er med støtte fra Nordea-fonden i fuld gang med at omdanne 18.000 m2 til Ole Lund Kirkegaards ikoniske og idylliske landsbyer, og de første elementer står allerede klar til leg.

Derfor kan de yngste museumsgæster denne sommer lege i klatretræer, på Slyngelstien og i Lille Virgils hønsehus. Cirkusteltet er rejst, og den tohovedede drage gemmer sig med sine magiske drageæg. 

Hvad: Frøsnapperfestival på Frilandsmuseet
Hvornår: 8/7-30/7 2023 fra kl. 10.00-16.30.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Om Frilandsmuseet

Frilandsmuseet er et af verdens største og ældste frilandsmuseer med mere end 100 bygninger fra hele landet

Følg pressemeddelelser fra Frilandsmuseet - Det gamle Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Frilandsmuseet - Det gamle Danmark

Frilandsmuseet lærer håndværkerlærlinge at bygge bæredygtige og legende huse18.3.2024 10:54:50 CET | Pressemeddelelse

Det er de traditionelle bæredygtige byggeprincipper, lærlinge fra NEXTs erhvervsuddannelser får ind under huden, når Frilandsmuseet i 2024 inviterer fremtidens håndværkere til at deltage i opbygningen af fem minihuse, som bliver en del af det helt nye kreative univers ved navn Frøsnapperbyen. Dette sker takket være en generøs millionbevilling fra Tømmerhandler Johannes Fogs Fond.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye