DI Trekantområdet: reform åbner for nye lokale uddannelsesmuligheder

Del

DI Trekantområdet hilser den politiske aftale om en reform af uddannelserne velkommen og hæfter sig ved, at der er flere punkter i aftalen, der er interessante set med Trekantområdets briller. Reformen giver bl.a. mulighed for at regionalisere nogle uddannelser og hente internationale studerende til de lokale virksomheder.

Formand for DI Trekantområdet, markedsdirektør Pia Jakobsgaard-Iversen, Rambøll
Formand for DI Trekantområdet, markedsdirektør Pia Jakobsgaard-Iversen, Rambøll

- Regeringen og aftalepartier har landet en ambitiøs og bred reform, der løfter arbejdsudbuddet og udvikler nye uddannelser. Med uddannelsesreformen er der nye muligheder for at tiltrække udlændinge til nye engelsksprogede uddannelser på vigtige områder som fx IT og ingeniørområdet, så det er vigtigt at vi som erhvervsliv sætter os sammen med de regionale uddannelsesinstitutioner og ser på mulighederne, siger formanden for DI Trekantområdet, markedsdirektør Pia Jakobsgaard-Iversen, Rambøll.

- I forhold til erhvervskandidatuddannelser skal vi have nogle konstruktive drøftelser med universiteterne om, hvordan vi kan lave attraktive og fleksible erhvervskandidatuddannelser, der muliggør at også virksomheder som er placeret langt fra et universitet kan have glæde af at tilknytte studerende allerede i studietiden, siger Pia Jakobsgaard-Iversen.

-Virksomhederne i Trekantområdet mangler kvalificeret arbejdskraft. I Trekantområdet er der nu mere end 40.000 job i industrien – samt tusindvis af job i brancher, der understøtter og er afhængige af industrien. Herunder ikke mindst 14.000 job i transport- og logistikbranchen. Det er derfor helt afgørende, at reformen medvirker til flere erhvervsrettede uddannelser i Trekantområdet, siger Pia Jakobsgaard-Iversen.

DI Trekantområdet håber stadig på at planerne om at placere IT- og ingeniøruddannelser i i Trekantområdet bliver til noget, men det er dog ikke en del af dagens reform.

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos regionalforeningskonsulent for DI Trekantområdet Morten Karlsbjerg, tlf. 2917 9440, e-mail moka@di.dk

For yderligere information om DI Trekantområdet: Chefkonsulent Morten Karlsbjerg Mail: moka@di.dk Tlf. 3377 3423 Mobil: 2917 9440 Sekretær Marianne Brock Elro Mail: mabe@di.dk Tlf. 3377 3498

Følg pressemeddelelser fra DI Trekantområdet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Trekantområdet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum