Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Udvidede åbningstider i de københavnske svømmehaller

Del

Nu kommer der flere åbningstimer i bassinerne, når Københavns Kommune udvider åbningstider. Der er både tale om ekstra åbningstid i sommerferien samt et forsøg med flere svømmetider til foreningerne.

Allerede i skolernes sommerferie er der udvidet mulighed for at bade indendørs, hvis vejrudsigten ikke indbyder til et dyp i havnen.

I to københavnske svømmehaller, Emdrup Bad og Vesterbro Svømmehal, er sommerferielukningen nemlig blevet indskrænket fra seks til tre uger. Åbningen er muliggjort af midler fra den såkaldte overførselssag, hvor overskydende midler fra 2022 fordeles.

Se, hvornår byens svømmehaller holder åbent i sommerferien her.

Også byens svømmeforeninger kan se frem til flere timer i vandet. I Københavns Kommunes budget for 2023 blev der nemlig også afsat midler til en forsøgsordning med udvidet foreningsdrevet åbningstid i byens svømmehaller. Det betyder kort fortalt, at foreninger i udvalgte svømmehaller kan få flere timer i bassinerne.

De ekstra åbningstimer for foreningerne kommer til at ligge på hverdagsaftener og i weekender. Timerne placeres i følgende udvalgte svømmehaller: Bellahøj Svømmestadion, Emdrup Bad, Frankrigsgade Svømmehal, Hillerødgade Bad og Hal samt Vesterbro Svømmehal. Fordelingen af timer forventes at kunne gå i gang i løbet af juni 2023.

 

Fakta

  • Med den såkaldte overførselssag 22/23, hvor overskydende midler fra 2022 fordeles, blev der afsat 0,7 mio. kr. til udvidet sommerferieåbning af svømmehallerne. Det betyder, at Emdrup Bad og Vesterbro Svømmehal har åbent tre uger mere i sommerferien, end det oprindeligt var planlagt.

  • I budget 2023 blev der afsat en million kroner årligt i 2023 og 2024 til forsøg med udvidet foreningsdrevet åbningstid i udvalgte svømmehaller. I alt 39 ekstra åbningstimer fordeles blandt 21 interesserede svømmeforeninger og kommer til at ligge på hverdagsaftener og i weekender i fem udvalgte svømmehaller: Bellahøj Svømmestadion, Emdrup Bad, Frankrigsgade Svømmehal, Hillerødgade Bad og Hal samt Vesterbro Svømmehal.

Links

Om Kultur- og Fritidsforvaltningen

Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommunes fornemmeste opgave er at samarbejde med københavnerne om at skabe en by, der lever og udvikler sig.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye