Kron Kommunikation

Sveriges største julemarked og julestemning i Gøteborg 2022

Del

Julestemningen vågner og vokser, når man tager på julemarked, og med den lave svenske valutakurs er der lige nu endnu bedre grund til at tage til Sverige for at få et skud julestemning og købe julegaverne til en god pris. I Gøteborg er der fortryllende korsang, julemarkeder rundt om i hele byen, skøjteløb og svenske julelækkerier fra 11. november til nytår. Gøteborgs store forlystelsespark Liseberg byder julens gæster velkommen med et nyt kæmpestort nisselandskab.

I Gøteborgsområdet Haga er der hyggelig julestemning og på Lisberg i Gøteborg åbner kæmpe nisselandskab. Foto: Happy Visuals
I Gøteborgsområdet Haga er der hyggelig julestemning og på Lisberg i Gøteborg åbner kæmpe nisselandskab. Foto: Happy Visuals

Julemarkeder

null

Sveriges største julemarked med kæmpe nisselandsby - Jul på Liseberg, 19. november – 30. december

Gøteborgs store forlystelsespark Liseberg forvandles i juletiden til et vinterlandskab med Sveriges største julemarked, med omkring 500.000 besøgende og omkring 80 boder og butikker. Årets nyhed er et kæmpestort nisselandskab – Lisbergs største julenyhed nogensinde. Julemanden er her naturligvis, men det er nisserne, som har hovedrollen. De er sjove, finurlige og lidt drilske, men fremfor alt virkelig søde og glade for at vise deres landsby frem. Derudover byder Liseberg på vinteråbne forlystelser og mange restauranter, der serverer lækker julemad. Der er også en skøjtebane, hvor man kan leje skøjter og skøjte med maskotkaninen Julius for derefter at nyde en varm kakao ved skøjtebanens servering. Det bliver helt sikkert sjovt og hyggeligt for både store og små.

Læs mere: Jul på Liseberg https://www.liseberg.se/jul-pa-liseberg/

null

Jul i Haga, weekender 26. november – 18. december

Gøteborgs hyggeligste og mest nuttede kvarter må være Haga med flotte gamle træhuse i pastelfarver. Det traditionelle julemarked på Haga Nygata sælger kunsthåndværk og lokalt producerede varer, og man kan shoppe trendy ny mode i de nærliggende butikker. I bydelen Haga er der også mange hyggelige cafeer, der serverer traditionelle julespecialiteter som gløgg, peberkager og luciaboller og ikke mindst Sveriges største kanelbolle.

Læs mere her: Jul i Haga https://www.goteborg.com/evenemang/jul-i-haga-2

null

Julemarked i Kronhusbodarna i Gøteborgs ældste bygninger - nyhed

En af Gøteborgs ældste bygninger er Kronhuset fra 1654. Her kan man nyde julestemningen i de historiske rammer til det årlige julemarked. Man kan købe dejlige julegaver fra markedsboderne og hos de lokale håndværkere i Kronhusbodarna. Café Kronhuset er en hyggelig café, der serverer mad, kaffe og forfriskninger.

Nyt for i år er, at der hver weekend er forskellige temaer for markedet som spænder over genbrug og re-design, kunsthåndværk, ballet og nyt design.

26.-27. november – Genbrug & Redesign

1.-4. december – Kunsthåndværk

8.-11. december – Nøddeknækkeren med Den Svenske Balletskole

16.-18. december – Designmarked

Læs mere: Jul på Kronhusbodarna https://kronhuset.se

null

Gunnebo slot og have, 19.-20. og 26.-27. november

Kun en kort tur syd for Gøteborg ligger Gunnebo Slot med et af Sveriges bedst bevarede 1700-talsmiljøer. To weekender i november tager slottet forskud på julen med et økologisk julemarked, som byder på kunsthåndværk og lækker mad. Her kan man nyde fortryllende indendørs- og udendørs miljøer, et julemarked med varmende mad og drikke og aktiviteter for hele familien. Den hyggelige cafe har et økologisk og lokalt dyrket udvalg.

Læs mere her: Gunnebo Slott och trädgårdar https://gunneboslott.se/gunnebo/julmarknad-5/

Tjolöholm Slot, fredag – søndag, 11. – 27. november

Allerede i november er der julemarked på Tjolöholm Slot uden for Göteborg. Udover at opdage det magiske slot i Tudor-stil kan man gå på julegavejagt, møde julemanden, opleve ildshows og smage juleinspireret mad og drikke.

Læs mere her: Tjolöholm Slott https://www.tjoloholm.se/kalender/julmarknad/

Julemarked i Gøteborgs skærgård på Hönö, 26. og 27. november

Hönö Klåva havns eget julemarked finder sted i den første adventsweekend hvert år. Gå en tur blandt julepyntede butikker, besøg håndværksudstillerne, spis noget lækkert på en af de hyggelige restauranter eller i en af boderne, se på julelysene i havnen og meget mere.

Læs mere her: Skærgården i adventstid https://www.goteborg.com/evenemang/skargarden-i-advent-2022

Læs om alle julemarkeder her. https://www.goteborg.com/en/guides/christmas-markets-in-gothenburg

Om Gøteborg

Gøteborg blev grundlagt i 1621 og er Sveriges andenstørste by. Byen ligger ud til den svenske vestkyst – kun få timer fra Danmark. Gøteborg byder på små specialbutikker, gallerier, restauranter, caféer og hyggelige konditorier og er omgivet af en smuk skærgårdsnatur. Byen er blandt andet kendt for Liseberg – Nordens største forlystelsespark – samt sit meget omfattende kulturliv og er ofte vært for større arrangementer som koncerter, store sportsbegivenheder og festivaler. Se mere: https://www.goteborg.com.

Om Göteborg & Co.

Göteborg & Co's mission er at få flere til at opdage og vælge Gøteborg som turismedestination. Det gøres gennem et bredt samarbejde på tværs af kommunens turismeaktører ved at lede og fremme udviklingen af Gøteborg som en bæredygtig destination så alle, der bor og arbejder i byen, drager fordel af en voksende turismeindustri. Se mere: https://goteborgco.se.

Nøgleord

Kontakter

Velkommen til Kron Kommunikation!

Kron Kommunikation er et PR- og kommunikationsbureau med base i København. Bureauet er specialiseret i PR og kommunikation for kunder i turist- og rejsebranchen - særligt med fokus på de skandinaviske turistdestinationer.

Følg pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

Avatar-stjerner i kunstudstilling for havmiljøet i Vestsverige12.6.2024 09:56:32 CEST | Pressemeddelelse

Boutiquehotellet Pater Noster har siden åbningen i 2020 været en destination, der skiller sig ud i Vestsveriges skærgård. Det eksklusive hotel ligger på en lille, vejrbidt fyrpasserø, længst ude i den vestsvenske skærgård. Denne sommer finder kunstudstillingen "MUSES OF AVATAR" sted på øen. Den anerkendte undervandsfotograf Christy Lee Rogers har på opfordring fra filminstruktøren James Cameron og Disney skabt kunstfotografier til ære for verdenshavene. Kunstværkerne portrætterer filmstjernerne fra Avatar-filmene Zoe Saldaña, Sigourney Weaver og Kate Winslet under vandet. Hele fortjenesten fra kunstsalget vil gå til The Nature Conservancy - en organisation, der arbejder for at bevare havene.

Feskekörka – en nyrenoveret madklassiker genåbner i Gøteborg15.5.2024 10:43:07 CEST | Pressemeddelelse

Göteborgs fiske- og skaldyrstempel, Feskekörka, genåbner 16. maj efter næsten fire års gennemgribende renovering til over 75 millioner kroner. De besøgende i fiskehallen bliver mødt af en helt ny, lysere, luftigere og mere moderne oplevelse, hvor fire nye restauranter og barer byder gæsterne velkommen. Blandt nyhederne er en udendørsservering ved kanalen med 200 siddepladser, der bliver én af Gøteborgs største udendørs terrasser.

Ny kæmpe spa, nye cykelruter og bedre vandring i Billingen i Vestsverige30.4.2024 10:31:12 CEST | Pressemeddelelse

I maj 2024 slår hotellet Billingehus dørene op til deres helt nye 2000 kvadratmeter store Earth Spa med varme kilder, saunaer, yoga og træningslokaler. Billingehus ligger midt i friluftsområdet Billingen i byen Skövde. Her er der også blevet bygget over en længere periode, og nu åbner en ny MTB-arena og flere nye cykelspor i maj. For at fuldende aktivitetsmulighederne, udvikles og kvalitetssikres områdets vandrestier - et arbejde, der afsluttes til efteråret.

Dalsland vil være Sveriges bedste graveldestination16.4.2024 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I det smukke landskab i Dalsland i Vestsverige findes kilometervis af snoede grusveje, der gør området optimalt til gravelcykling. Dalsland er en hidtil ret ukendt og uudnyttet graveldestination i Vestsverige, men nu satser både lokale virksomheder og det regionale turistråd på at udvikle områdets store potentiale. Det naturskønne landskab byder på smukke skove, tusindvis af søer, kulturlandskaber og charmerende landsbyer. Alt i alt er området i Vestsverige ikke bare idyllisk, det er også en oplagt mulighed for gravelcykling, blot fire timer fra København.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye