Kron Kommunikation

Gøteborg bevarer førstepladsen blandt bæredygtige destinationer i verden

Del

Verdens førende inden for bæredygtighed - for sjette år i træk ligger Gøteborg i toppen som den mest bæredygtige destination. Onsdag 9. november blev resultaterne af Global Destination Sustainability Index 2022 afsløret, hvor 70 byer i verden deltager.

Gøteborg er kåret som verdens mest bæredygtige destination. Katarina Thorstensson, Gøteborg & Co, modtog prisen på ICCA World Congress i Krakow. Foto: Ellen Gribing/Göteborg & Co
Gøteborg er kåret som verdens mest bæredygtige destination. Katarina Thorstensson, Gøteborg & Co, modtog prisen på ICCA World Congress i Krakow. Foto: Ellen Gribing/Göteborg & Co

”Det er en fantastisk anerkendelse af Gøteborgs langsigtede bæredygtighedsarbejde. At fastholde topplaceringen for sjette år i træk er en bedrift, der viser, at byen og hotelbranchen tager bæredygtighedsarbejdet alvorligt og udfordrer andre byer til at gøre det samme,” siger Peter Grönberg, CEO hos Göteborg & Co.

Global Destination Sustainability Index (GDSI) er en sammenlignende rangliste startet i 2016 af organisationen Global Destination Sustainability Movement. Siden starten har Göteborg været placeret i toppen hver gang. Det er bæredygtighed i alle dimensioner, der måles; økologiske, sociale og økonomiske. Men for at komme højt på ranglisten er det ikke kun vigtigt, at hotelbranchen er engageret og involveret, men også hvordan byen generelt arbejder med bæredygtighedsspørgsmål.

Gøteborg indtog førstepladsen foran Bergen og København. Marginerne var ikke store, hvilket viser, at flere og flere destinationer arbejder aktivt og succesfuldt med bæredygtighedsspørgsmål.

”Vi er enormt stolte over at igen at stå øverst på listen. Konkurrencen er hårdere end nogensinde tidligere, hvilket er meget glædeligt, da bæredygtighed er vigtigere end nogensinde. Vi vil være pionerer og selvfølgelig fastholde positionen, der motiverer os og gør vores destination attraktiv. At kunne tilbyde et bæredygtigt udbud og turisme på destinationen, der giver mere, end det kræver, er gavnligt for turisterhvervet, for borgerne i Göteborg og dem, der besøger os,” siger Katarina Thorstensson, bæredygtighedsstrateg hos Gøteborg & Co.

GDSI er en bred måling af, hvor godt byerne og turismeindustrien, f.eks. hotellerne i byerne, arbejder med bæredygtighed. Vurdering og scoring er baseret på 71 forskellige kriterier, der dækker alt fra udledning af drivhusgasser, genanvendelse, tilgængelighed, inklusion, tryghed og sikkerhed, bæredygtighedscertificerede hoteller og restauranter, til om der findes bæredygtighedsstrategier hos både offentlige og private aktører.

Læs mere om GDSI og alle byers resultater: The Global Destination Sustainability Movement (gds.earth)

Om Gøteborg

Gøteborg blev grundlagt i 1621, og er Sveriges andenstørste by. Byen ligger ud til den svenske vestkyst – kun få timer fra Danmark. Gøteborg byder på små specialbutikker, gallerier, restauranter, caféer og hyggelige konditorier og er omgivet af en smuk skærgårdsnatur. Byen er blandt andet kendt for Liseberg – Nordens største forlystelsespark – samt sit meget omfattende kulturliv og er ofte vært for større arrangementer som koncerter, store sportsbegivenheder og festivaler. Se mere: https://www.goteborg.com.

Om Göteborg & Co.

Göteborg & Co's mission er, at få flere til at opdage og vælge Gøteborg som turismedestination. Det gøres gennem et bredt samarbejde på tværs af kommunens turismeaktører ved at lede og fremme udviklingen af Gøteborg som en bæredygtig destination så alle, der bor og arbejder i byen, drager fordel af en voksende turismeindustri. Se mere: https://goteborgco.se.

Nøgleord

Kontakter

Velkommen til Kron Kommunikation!

Kron Kommunikation er et PR- og kommunikationsbureau med base i København. Bureauet er specialiseret i PR og kommunikation for kunder i turist- og rejsebranchen - særligt med fokus på de skandinaviske turistdestinationer.

Følg pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

Avatar-stjerner i kunstudstilling for havmiljøet i Vestsverige12.6.2024 09:56:32 CEST | Pressemeddelelse

Boutiquehotellet Pater Noster har siden åbningen i 2020 været en destination, der skiller sig ud i Vestsveriges skærgård. Det eksklusive hotel ligger på en lille, vejrbidt fyrpasserø, længst ude i den vestsvenske skærgård. Denne sommer finder kunstudstillingen "MUSES OF AVATAR" sted på øen. Den anerkendte undervandsfotograf Christy Lee Rogers har på opfordring fra filminstruktøren James Cameron og Disney skabt kunstfotografier til ære for verdenshavene. Kunstværkerne portrætterer filmstjernerne fra Avatar-filmene Zoe Saldaña, Sigourney Weaver og Kate Winslet under vandet. Hele fortjenesten fra kunstsalget vil gå til The Nature Conservancy - en organisation, der arbejder for at bevare havene.

Feskekörka – en nyrenoveret madklassiker genåbner i Gøteborg15.5.2024 10:43:07 CEST | Pressemeddelelse

Göteborgs fiske- og skaldyrstempel, Feskekörka, genåbner 16. maj efter næsten fire års gennemgribende renovering til over 75 millioner kroner. De besøgende i fiskehallen bliver mødt af en helt ny, lysere, luftigere og mere moderne oplevelse, hvor fire nye restauranter og barer byder gæsterne velkommen. Blandt nyhederne er en udendørsservering ved kanalen med 200 siddepladser, der bliver én af Gøteborgs største udendørs terrasser.

Ny kæmpe spa, nye cykelruter og bedre vandring i Billingen i Vestsverige30.4.2024 10:31:12 CEST | Pressemeddelelse

I maj 2024 slår hotellet Billingehus dørene op til deres helt nye 2000 kvadratmeter store Earth Spa med varme kilder, saunaer, yoga og træningslokaler. Billingehus ligger midt i friluftsområdet Billingen i byen Skövde. Her er der også blevet bygget over en længere periode, og nu åbner en ny MTB-arena og flere nye cykelspor i maj. For at fuldende aktivitetsmulighederne, udvikles og kvalitetssikres områdets vandrestier - et arbejde, der afsluttes til efteråret.

Dalsland vil være Sveriges bedste graveldestination16.4.2024 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I det smukke landskab i Dalsland i Vestsverige findes kilometervis af snoede grusveje, der gør området optimalt til gravelcykling. Dalsland er en hidtil ret ukendt og uudnyttet graveldestination i Vestsverige, men nu satser både lokale virksomheder og det regionale turistråd på at udvikle områdets store potentiale. Det naturskønne landskab byder på smukke skove, tusindvis af søer, kulturlandskaber og charmerende landsbyer. Alt i alt er området i Vestsverige ikke bare idyllisk, det er også en oplagt mulighed for gravelcykling, blot fire timer fra København.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye