Kommunerne bør åbne døren for flere private virksomheder

Del

Randers er en af de kommuner i Danmark, som samarbejder mindst med private virksomheder. Her får private virksomheder mulighed for at byde ind med nye løsninger på 23 procent af kommunens opgaver. Langt flere opgaver bør testes på pris, kvalitet og bæredygtighed, lyder opfordringen fra DI Randers-Norddjurs.

I Norddjurs står private virksomheder for at udføre 24 procent af kommunens daglige opgaver som fx at rengøre skolerne, slå græsset på fodboldbanerne eller vaske medarbejdernes uniformer i hjemmeplejen. I Randers er det 23 procent af opgaverne, som private virksomheder løser.

Randers ligger dermed blandt de ti kommuner i landet, som samarbejder mindst med private virksomheder. Det viser tal fra Dansk Industri, der har opgjort kommunernes samarbejde med private leverandører i 2022.

- Det er sund fornuft med jævne mellemrum at få testet, om vi får mest muligt ud af vores allesammens skattekroner. Netop derfor bør kommunerne også i langt højere grad åbne døren for private virksomheder. Der er jo i princippet ingen god grund til, at Randers er en af de ti kommuner i hele landet, der sender færrest opgaver i udbud, ligesom Norddjurs også ligger i den lave ende, siger formand for DI Randers-Norddjurs Per Hastrup.

Han opfordrer derfor Randers og Norddjurs kommuner til at lave en målsætning om, at private virksomheder får mulighed for at byde ind med løsninger på 40 procent af alle kommunens opgaver.

- Kommunerne har svært ved at få budgetterne til at gå op, og netop derfor er der god fornuft i at give private virksomheder mulighed for at vise, hvad de kan tilbyde i forhold til pris, kvalitet, ny teknologi osv. Selvom der er et stykke vej op til de 40 procent, så tror jeg, at både Randers og Norddjurs kan nå derop i løbet af en kortere årrække, siger Per Hastrup, DI Randers-Norddjurs og tilføjer:

- Start med at se på de områder, hvor andre kommuner har gjort gode erfaringer og brug dem. Det gør det både lettere og hurtigere at komme i gang og i mål.

I Gribskov løser private virksomheder cirka halvdelen af kommunens mange opgaver, og Gribskov er dermed den kommune, som er bedst til at åbne døren for private virksomheder. På landsplan giver kommunerne private virksomheder mulighed for at byde ind på i gennemsnit 27 procent af deres opgaver

- Både Norddjurs og Randers ligger under landsgennemsnittet og meget langt fra niveauet i Gribskov. Derfor håber jeg virkelig, at de vil gøre en indsats for at invitere private virksomheder til et samarbejde på langt flere områder, siger Per Hastrup, formand for DI Randers-Norddjurs.

Kontakter

Formand for DI Randers-Norddjurs Per Hastrup, telefon 40 16 83 32
Regional konsulent for DI Randers-Norddjurs Gordon Trier Holm, telefon 29 49 46 06

Links

For yderligere information om DI Randers-Norddjurs: Konsulent Gordon Trier Holm Mail: gth@di.dk Tlf. 3377 3986 Mobil: 2949 4606 Sekretær Nadia Bartoft Lind Mail: nabl@di.dk Tlf. 3377 3309

Følg pressemeddelelser fra DI Randers-Norddjurs

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Randers-Norddjurs

Passioneret ny-udlært industritekniker fejret med pris30.5.2023 12:45:00 CEST | Pressemeddelelse

Han er ekstrem passioneret for faget industriteknik, spåntagning og automatisering. Og han er en, der gerne deler ud af din viden og erfaring i forhold til andre lærlinge og til kolleger i det hele taget. Det er nogle af stikordene for industritekniker Stefan Ydeman Jensen hos Nymark & Fogh Teknik ApS i Grenaa, som tog sin uddannelse samme sted. Også den del er gået så godt og med topkarakter, at han nu modtager Lærlingeprisen 2023 for DI Randers-Norddjurs.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye