Kom med ud og se, hvorfor Naturstyrelsen omdanner skovene til urørt skov
Der mangler plads til vildere natur i Danmark, og et af Naturstyrelsens greb er at forberede statens skovarealer til urørt skov. Nu inviterer Naturstyrelsen dig med ud til naturvandring på nogle af de arealer, der fremover skal hjælpe en række truede arter ved at blive udlagt til urørt skov.

Før Naturstyrelsen går i gang med at omdanne skove, der tidligere har været forvaltet med naturnær skovdrift, til urørt skov, skal der udarbejdes en forvaltningsplan for arealet. Planerne sendes i offentlig høring, så naboer og andre interessenter kan kommentere planerne.
Men allerede nu har du mulighed for at give dine input til arbejdet med forvaltningsplanerne for en kommende urørt skov nær dig, når Naturstyrelsen afholder skovvandringer rundt om i landet. Her vil Naturstyrelsen fortælle om nogle af de naturgenopretningstiltag, som skal hjælpe biodiversiteten. Det kan fx være genopretning af naturlig hydrologi, græsning og veteranisering. Der inviteres til skovvandring i 27 skovområder.
- Vi skal have skabt nogle gode rammer for biodiversiteten, og derfor vil vi altid gerne have gode idéer og input, når vi udarbejder forvaltningsplaner til gavn for naturen og biodiversiteten. Så opfordringen lyder herfra, at man møder op til en af de lokale naturvandringer og giver sine input til vores lokale folk, siger kontorchef i Natur og Biodiversitet Mads Jensen.
Der er foreløbig tale om ca. 50 forvaltningsplaner, som sendes i høring til efteråret.
Tid og sted
Der er blandt andet arrangeret naturvandringer i Hovedstaden og Trekantsområdet.
- 19. juni i Fovslet – dækkende Fovslet, Svanemose, Drenderup og Trommersgård (Trekantsområdet)
- 20. juni i Sophienlund (Trekantsområdet)
- 21. juni i Sdr. Stenderup Midtskov (Trekantsområdet)
- 21. august i Buresøskovene (Hovedstaden)
- 28. august i Folehaven (Hovedstaden)
- 4. september i Trørød Skov (Hovedstaden)
Hold øje med tid og sted på de lokale arrangementer, på de lokale enheders hjemmesider
Kontakter
Naturstyrelsens pressetelefon: 72 54 30 04
Billeder
Følg pressemeddelelser fra Naturstyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Naturstyrelsen
Støtte til fornyelse af Opalsø-området på Bornholm16.12.2024 12:00:00 CET | Pressemeddelelse
Med en donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal på 8 millioner kroner vil det blive en bedre oplevelse at besøge en af Bornholms største turistattraktioner: Opalsøen.
Danmarks største klima-lavbundsprojekt på vej i Ribe: 2.700 hektar landbrugsjord kan blive våd natur9.12.2024 09:42:02 CET | Pressemeddelelse
I fremtiden skal området øst for Ribe danne rammen om et storstilet projekt, der har enorme miljø-, natur- og klimagevinster. I dag besøger minister for grøn trepart området.
Presseinvitation: Farligt træ i Dyrehaven sprænges væk med dynamit19.9.2024 15:01:20 CEST | Pressemeddelelse
Tirsdag formiddag den 24. september sprænger Naturstyrelsen trækronen væk på en af de gamle bøge nær Ulvedalen af sikkerhedsmæssige årsager.
Flertal i den lokale bestyrelse ønsker elge i Naturnationalpark Gribskov19.6.2024 21:14:39 CEST | Pressemeddelelse
Et flertal i den nyudnævnte lokale bestyrelse har på et netop afholdt bestyrelsesmøde stemt for elge i den kommende Naturnationalpark Gribskov i Nordsjælland.
Fynske Hindsholm får ny statsskov3.5.2024 14:01:52 CEST | Pressemeddelelse
Naturstyrelsen har sammen med Kerteminde Kommune og to lokale vandværker erhvervet 60 hektar jord til en ny skov. Det markeres ved et pressearrangement med parternes underskrift af samarbejdsaftale om skovrejsning tirsdag den 7. maj kl. 14.00, hvor også skovens navn vil blive offentliggjort.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum