Danske Vandværker er nyt medlem af Landdistrikternes Fællesråd

Del

Danske Vandværker melder sig ind i Landdistrikternes Fællesråd for at styrke arbejdet med at sikre lokale, medlemsdemokratiske vandværker i hele landet.

Direktør i Danske Vandværker, Susan Münster, ved en kildeboring
Direktør i Danske Vandværker, Susan Münster, ved en kildeboring

Landdistrikternes Fællesråd opruster med et nyt medlem i form af Danske Vandværker. Danske Vandværker er de medlemsdemokratiske vandværkers brancheforening og har bl.a. til formål at skabe de bedste betingelser for, at vandværkerne kan levere godt drikkevand til deres forbrugere nu og i fremtiden.

- Rent drikkevand er vigtigt for vores velfærd og en livsnødvendig ressource for mennesker og samfundet. De demokratisk ejede vandværker er ejet af de samme personer, der bruger vandet, og derfor kan man som forbruger og medejer få direkte indflydelse på sit eget vand og de rammer, der skal være med til at sikre det. Det gælder for eksempel lokale miljøforhold, grundvandsbeskyttelse, energikilder og økonomi. Vores nye medlemskab af Landdistrikternes Fællesråd kan være med til at sikre, at vi står endnu stærkere lokalt, netop når det kommer til at sikre gode rammer for vores vand, fortæller direktør i Danske Vandværker Susan Münster.

Hos Landdistrikternes Fællesråd glæder formand Steffen Damsgaard sig over det nye medlem.

- Danske Vandværker yder en kerneopgave i det danske samfund; nemlig godt drikkevand. De er med til at samle folk og skabe lokal forankring gennem en lang og stolt tradition med lokale vandværker i Landdistrikts-Danmark. Deres medlemmer tager ansvar for en bæredygtig forsyning, især i landdistrikterne, og Danske Vandværkers formål spiller rigtig godt sammen med vores dagsordener om udvikling, grøn omstilling og engagement i landdistrikterne, siger Steffen Damsgaard og tilføjer:

- Jeg glæder mig over, at vi får Danske Vandværker som nyt medlem i Landdistrikternes Fællesråd. Vi kommer til at samarbejde på flere områder, bl.a. om det lokale medlemsdemokratiske forbrugerejerskab, som er vigtig at have fokus på. Hvert medlem styrker arbejdet med et land i bedre balance og fokus på at udvikle vores landdistrikter. Det styrker også positionen som den overordnede landdistriktsorganisation, og dét er vigtigt for os alle, der kæmper for at sikre et land i bedre balance.

Også Susan Münster glæder sig over det mere tætte samarbejde, hvor hun bl.a. ser gode muligheder for at stå sammen med Landdistrikternes Fællesråd om at skabe politisk fokus på styrkerne ved en decentral drikkevandsforsyning med især mange mindre vandværker i landdistrikterne.

- Det er vigtigt, at vi fremtidssikrer de lokale vandværker, fordi det har store fordele at ”bo ovenpå sit drikkevand”. Det betyder noget i forhold til at være så energieffektive og klimavenlige som muligt, fordi vandet ikke skal pumpes så langt, hvis det skal ud til dem, der bor lige omkring det, fortæller Susan Münster og fortsætter:

- I vores samarbejde med Landdistrikternes Fællesråd, der som forening er gode til at sætte landdistrikterne på dagsordenen, står vi nu endnu stærkere i sagen om at styrke og udvikle den decentrale drikkevandsforsyning, afslutter Susan Münster.

Om Danske Vandværker

Danske Vandværker er brancheforening for landets vandværker, hvoraf langt størstedelen af vandværkerne er placeret i landdistrikter og mindre byer. Medlemsskaren tæller også vandbranchens industri og leverandører.

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye