Comwell er aktuel med ny uddannelse: ’Green Chef’
Den danskejede hotelkæde Comwell Hotels har – som led i koncernens ambitiøse ESG-plan – lanceret en uddannelse for Comwells kokke. Uddannelsen hedder Green Chef. Første hold af kokke har netop gennemført begge moduler med stor succes. Green Chef har fokus på optimal råvareudnyttelse, mindre madspild og flere planterige retter, som Comwell arbejder fokuseret med, og som i høj grad drives af medarbejderne i de enkelte hotelkøkkener. Det kræver et højt fagligt niveau hos alle.

Comwell uddanner løbende sine medarbejdere i madspild og bedre råvareudnyttelse, så mindst muligt går til spilde i køkkener og restauranter. Uddannelsen Green Chef, der har fokus på madspild, planterig kost, CO2-udledning og optimal råvareudnyttelse, er netop blevet trykprøvet af første hold Comwell-kokke.
Green Chef er udviklet af Comwell i samarbejde med eksterne samarbejdspartnere og er opbygget på et fundament af både teoretisk viden, praktiske workshops og faglige indlæg fra eksterne eksperter.
”Vi har arbejdet målrettet på at reducere vores madspild gennem mange år. Det arbejde er i høj grad drevet af vores medarbejdere ude i køkkenerne, og det stiller store krav til deres faglighed. Det er vores ansvar som koncern at skabe de helt rette forudsætninger for, at vores medarbejdere kan dygtiggøre sig i den nødvendige udstrækning. Derfor har vi udviklet Green Chef,” fortæller Mai-Britt Jensen, Sustainability Direktør i Comwell Hotels.
Comwell har et ambitiøst mål om at reducere sit madspild til maksimalt at udgøre 15 % i 2030 inklusive madaffald fra produktionen.
Bælgfrugter skal smage, så fuglene synger
Udover at have fokus på reduktion af madspild handler Green Chef også om optimal udnyttelse og ikke mindst om tilberedningen af de rette råvarer. Første modul af Green Chef zoomer især ind på bælgfrugter, som Comwell i stigende grad har på menuerne på kædens 19 venues.
”Bælgfrugter skal helst udgøre 100 gram af den daglige kost per person ifølge de nye kostråd fra Fødevarestyrelsen. Bælg kan i høj udstrækning erstatte kød. Og derfor arbejder vi aktivt med at blive dygtigere og dygtigere til at få bælgfrugterne til at smage, så fuglene synger. Og retterne skal også være så indbydende visuelt, at gæsterne ikke kan lade sagerne stå,” lyder det fra Rasmus Rasmussen, Executive Chef i Comwell Hotels og en af underviserne på Green Chef-uddannelsen.
Andet modul af Green Chef har fokus på det klimavenlige køkken – herunder energioptimering, CO2-udledning og affaldshåndtering.
Det er Comwells mål at være CO2-neutrale i egen drift i 2030. Her spiller det blandt andet en rolle, hvilke råvarer hotelkæden bruger i køkkenerne, understreger Sustainability Direktør Mai-Britt Jensen: ”Bælgfrugter belaster betydeligt mindre i det samlede CO2-regnskab end kød. Det har altså mere end blot sundhedsmæssige fordele, når vi sætter det på menuerne hos Comwell. Derudover betyder det også noget, hvor råvarerne kommer fra, og hvordan de er dyrket.”
Læs mere om Comwell Hotels ambitiøse bæredygtighedsmål i hotelkædens nye ESG-rapport her: https://issuu.com/comwell/docs/comwell_esg-rapport_2022_sk_rm_/2
Billeder
Om Comwell
Comwell er en danskejet og landsdækkende hotelkæde med 16 hoteller i Danmark, et i Sverige samt ODEON i Odense og Centralværkstedet og Smedien i Aarhus. I mere end 50 år har Comwell drevet specialiserede møde- og konferencehoteller og har gennem årene høstet flere priser for deres møde-, service- og madkoncept.
Comwell var de første til at introducere danskerne for den moderne mødepakke tilbage i 1969. I dag er det stadig Comwells kerneforretning, og den professionelle rådgivning, indsigt, læringsværktøjer og sparring varetages af hotelkædens specialuddannede MeetingDesignere. I dag servicerer Comwell ikke kun traditionelle møder men også uddannelses- og kursusforløb, workshops, jobsamtaler, bestyrelsesmøder, udstillinger og events.
Comwell råder over knap 3.000 værelser og 450 møde- og konferencelokaler.
Følg pressemeddelelser fra Comwell A/S
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Comwell A/S
Det er aldrig for sent at begynde på et nyt kapitel8.5.2025 12:39:53 CEST | Aktuelt
Ditte Winther skaber gode oplevelser, og hun er dygtig til det. Som tjener har hun serveret, serviceret og sørget for, at møder, konferencer og selskaber forløb med nærvær og professionalisme. Men da hendes knæ sagde stop, blev hun nødt til at finde en ny vej – og den førte hende heldigvis dybere ind i Comwell, hvor hendes erfaring er en gave for både kollegaer og gæster.
Comwell Hotels sætter endnu en omsætningsrekord og styrker ESG-strategien6.5.2025 06:15:00 CEST | Pressemeddelelse
Den danskejede hotelkæde Comwell Hotels offentliggjorde i dag kædens årsresultat for 2024. Comwell går frem på både top- og bundlinje med en omsætning på 1.322,4 mio. kr. mod 1.290,6 mio. kr. i 2023 og et årsresultat før skat på 47,3 mio. kr. mod 34,2 mio. kr. i 2023. Kæden har desuden styrket sit bæredygtighedsfundament og ser lyst på fremtiden, der blandt andet inkluderer flere nye hotelprojekter.
Et årti med stærk strategisk retning for HR og ESG i Comwell1.5.2025 06:00:00 CEST | Nyhed
Mai-Britt Jensen, HR- og Sustainability Direktør i Comwell, fejrer 10- års jubilæum. I dag markerer Comwell Hotels en særlig dag. Den danskejedes hotelkædes HR- og Sustainability Direktør, Mai-Britt Jensen, har nemlig 10-års jubilæum. De sidste 10 år har Mai-Britt defineret en afgørende retning for både mennesker og omgivende miljø.
Comwell nomineret i tre kategorier ved Danish Beauty Awards 20252.4.2025 10:31:44 CEST | Pressemeddelelse
Comwell Kellers Park, Comwell Borupgaard og Comwell Hotels er netop blevet nomineret i tre kategorier ved Danish Beauty Award 2025.
Comwell byder velkommen til ny hotelchef på Comwell Klarskovgaard2.4.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Den danskejede hotelkæde Comwell Hotels bød 1. marts 2025 velkommen til Denize Scharff Stripp som ny hotelchef på Comwell Klarskovgaard. Med en stærk baggrund inden for både hotelbranchen og strategisk salg står Denize nu i spidsen for at styrke hotellets position i markedet – både som en attraktiv destination for private samt møde- og konferencegæster.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum