Udenrigsministeriet

Dansk eksport i april 2023

Del

I april 2023 faldt Danmarks samlede eksport 1,2 pct. i forhold til marts. Årsstigningstakten, dvs. de seneste 12 måneder i forhold til 12 måneder forud, blev reduceret til 20,5 pct.  

I løbende priser faldt den samlede eksport af varer og tjenester 1,2 pct. i april 2023 i forhold til marts i henhold til den seneste sæsonkorrigerede opgørelse fra Danmarks Statistik. Vareeksporten faldt 0,3 pct., mens tjenesteeksporten faldt 2,6 pct. Årsstigningstakten, dvs. de seneste 12 måneder i forhold til 12 måneder forud, for hele eksporten blev reduceret til 20,5 pct.

null

Faldet i eksporten i april i forhold til marts var i alt 2 mia.kr. og var sammensat af et fald på 1,9 mia.kr. i eksporten af varer, som ikke krydser grænsen og 1,7 mia.kr., som skyldes fald i tjenesteeksporten. Omvendt steg eksporten af varer, som krydser grænsen, dvs. er produceret i Danmark, med 1,6 mia.kr.

USA bidrog mest til faldet i april med et minus på 5,2 mia.kr., svarende til et fald på 20 pct. i forhold til marts. Herefter kom Tyskland med et fald på 1,3 mia.kr., svarende til 6,7 pct. i forhold til marts. Også eksporten til flere andre lande faldt, mens der i løbende priser var vækst til Sverige (3,6 pct.) og til Norge (1,6 pct.) i forhold til marts.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til cheføkonom Jacob Warburg, jacwar@um.dk

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum