Sommeraftener med festivalstemning på Frilandsmuseet
Talks, koncerter, fadøl og fællesspisning – sommeraftener på Frilandsmuseet vender tilbage. Men i år er der mere på programmet, når kendte foredragsholdere og musikere optræder for gæsterne i de lyse nætter.

Takket være støtte fra Tømrerhandler Johannes Fogs Fond og William Demant Fonden inviterer Frilandsmuseet indenfor til fejring af sommeren i det fri, der byder på langbordsmiddage, koncerter og talks i bedste festivalstil. Publikum kan som noget nyt samles ved scenen, tage en fadøl i hånden og høre inspirerende talks med blandt andre Rane Willerslev og Signe Wenneberg.
Hver talk bliver efterfulgt af koncerter med upcoming bands, der spiller alt fra synthpop til folkemusik. Blandt de optrædende på scenen er navne som Emilia Amper, Lea Kampmann og Johanne Louise Schmidt.
Og igen i år kan man få anderledes madoplevelser til fællesspisning i det fri omkring museets smukke, gamle gårde. Gæsterne får mulighed for at smage, dufte og lære om forskellige egne og retter gennem spændende serveringer og foredrag med museumsinspektører.
»Sommeraftnerne er vores bud på en event med festivalstemning til de voksne. Vi har nogle helt igennem idylliske omgivelser, så det er oplagt at udnytte dem ved sætte en scene op og lave nogle fede kulturoplevelser,« siger Laura Enstrøm, der er event- og aktivitetskoordinator på Frilandsmuseet.
Moderne formidling om bæredygtighed og hjemmedyrk
Sommerprogrammet er sammensat efter Frilandsmuseets mission om at formidle vores kulturhistorie, gerne ud fra et moderne perspektiv. På museet oplever man, at der er en stigende interesse for bæredygtighed, det hjemmedyrkede og et roligere tempo, og derfor er oplægsholderne til de forskellige talks eksperter, der kombinerer vores fælles historie og nutidens tendenser.
Journalist og bæredygtighedsaktivist Signe Wenneberg vil fortælle om bæredygtigt byggeri, og hvordan de materialer vi tidligere har brugt kan anvendes i nybyg og restaurering. Gry Jexen, der står bag Instagramprofilen Kvinde kend din historie vil tale om kvinder i Danmarkshistorien, mens Rane Willerslev fortæller om naturens magi, gennem historier fra sit eget liv.
»Til vores sommerevents bliver man klogere på museet, men også på vores fælles historie og hvordan vi kan bruge historien i fremtiden. Det er et moderne take på vores museumsformidling med blus på sommer-viben,« siger Laura Enstrøm.
Nøgleord
Kontakter
Brittany OvergaardMarkedsførings- og presseansvarlig
Tlf:41 20 64 18brittany.overgaard@natmus.dkBilleder








Vedhæftede filer
Links
Om Frilandsmuseet
Frilandsmuseet er et af verdens største og ældste frilandsmuseer med mere end 100 bygninger fra hele landet.
Følg pressemeddelelser fra Frilandsmuseet - Det gamle Danmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Frilandsmuseet - Det gamle Danmark
Frøsnapperfestivalen er tilbage med nye huse og nyt teater19.6.2025 11:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Den buldrende publikumssucces, Frøsnapperfestivalen, indtager fra 14. juli - 10. august igen Frøsnapperbyen med nye teaterstykker, nye minihuse, fri leg, skærmfrie børneaktiviteter, og generel gak og gøgl i gaden og på markedspladsen, som var I med i en Ole Lund Kirkegaard-historie. Frøsnapperbyen, der åbnede sidste år, har været en kæmpe succes og var medvirkende til, at Frilandsmuseets besøgstal steg med 27,5%.
Emil fra Lønneberg på Frilandsmuseet: Skarnsstreger som historisk dåseåbner11.6.2025 13:20:07 CEST | Pressemeddelelse
Emil fra Lønneberg sætter igen fut i Frilandsmuseets svenske gårde, når vi inviterer skarnsknægten til Frilandsmuseet fra den 28. juni til 13. juli. Det bliver to uger med alt, hvad den kan trække af teater, værksteder, skarnsstreger, ‘korv’ og ‘kanelbullar’. Historierne om drengen fra Katholt er både en fortælling om et børneliv fra langt tilbage, men også en eviggyldig historie om nysgerrighed og om at turde udfordre konventionerne - og de voksne.
Spånerne vil flyve, når top-specialiserede håndværkere fra hele verden demonstrerer det gamle håndværk live på Frilandsmuseet2.4.2025 12:02:05 CEST | Pressemeddelelse
Har du tænkt over det hårde arbejde, der skulle til, dengang bygninger som Børsen, Notre Dame eller de store danske gårde blev skabt? Det arbejde kan du få indblik i, når top-specialiserede restaureringshåndværkere fra hele verden - nogle netop hjemvendt fra Notre Dame - demonstrerer det gamle håndværk live på Frilandsmuseet.
Påske på Frilandsmuseet: Forårsfornemmelser, bindebreve og nylagte æg12.3.2025 14:58:37 CET | Pressemeddelelse
Påskeæg i fine farver, drillende gækkebreve, æggende lege og fejring af det spirende forår. Det forbinder mange med påske, og det kan I også opleve, når vi på Frilandsmuseet fejrer påske fra den 12. - 21. april med alt, hvad den kan trække af æg’tiviteter. Men påsken var også en udfordrende tid for bønderne, og i den forbindelse var traditioner et vigtigt redskab til at skabe ro og håb i en hård verden.
Boller og ballade: Fastelavn på Frilandsmuseet25.2.2025 09:29:42 CET | Pressemeddelelse
Giv tønden et ordentligt slag og spis dig rund og glad i fastelavnsboller. Nok er vores huse lavloftede, men udenfor på Frilandsmuseet er der højt til himlen og masser af plads, så det er bare med at give den gas, når vi holder fastelavn den 1. og 2. marts.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum