Lidl Danmark

Lidl har slået dørene op til sin sjette butik i Aarhus – og den er tobaksfri

Del

Torsdag morgen åbnede Lidl sin sjette butik i Aarhus. Den ligger i hjertet af byen nemlig på Rådhuspladsen 10, hvilket blot er en kilometer fra dagligvarekædens nye hovedkontor ved Godsbanen, der snart står færdig. Seier Kraft Hansen er den rutinerede butikschef i front for butikken, og han er spændt på, hvordan aarhusianerne tager imod Aarhus’ første tobaksfrie dagligvarebutik.  

Butikschef, Seier Kragh Hansen, var i selskab med Nicolaj Bang, Rådmand i Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, da den berømte, røde snor skulle klippes.
Butikschef, Seier Kragh Hansen, var i selskab med Nicolaj Bang, Rådmand i Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, da den berømte, røde snor skulle klippes.

I februar blev det offentliggjort, at Lidl ville overtage Aldis butik på Rådhuspladsen 10 og dermed åbne sin sjette butik i Aarhus. Efter et par måneders ombygning af den 700 kvadratmeter store butik var Lidl torsdag morgen klar til at byde de aarhusianske kunder indenfor.  

For nogle af kunderne var det et velkendt ansigt, der tog imod dem. Butikschefen er nemlig Seier Kragh Hansen, som kommer fra Lidls butik i Risskov. Han har de seneste måneder været med til ombygningen af den tidligere Aldi-butik og lært sit nye team at kende, hvor halvdelen af butikkens ansatte er tidligere Aldi-medarbejdere. 

”Jeg har længe set frem til åbningen, så det var nemt at komme ud af sengen i morges. Jeg kender jo heldigvis byen rigtig godt, da jeg har arbejdet i Lidl i både den sydlige og nordlige del af Aarhus, men jeg er meget spændt på at drive en butik i hjertet af byen, som samtidig også er den første tobaksfrie dagligvarebutik i byen,” fortæller Seier Kragh Hansen, butikschef i Lidl på Rådhuspladsen 10.

Kunderne blev torsdag morgen mødt af butikkens team med friskbrygget kaffe, juice og bagværk fra Lidls prisvindende bake-off afdeling fra kl. 8, hvor dørene blev slået op til en ny butik fyldt med gode åbningstilbud. 

Den første tobaksfrie dagligvarebutik i Aarhus er åbnet 
Tilbage i 2007 åbnede Lidl sin første butik i Aarhus, og siden er der kommet flere nye til. Den nye og sjette butik adskiller sig på et punkt markant fra de øvrige, da den ikke har tobaks- og nikotinprodukter på hylderne. Det sker som et led i, at dagligvarekæden i maj meldte ud, at man vil udfase alt salg af tobak frem mod udgangen af 2028 – hvorfor alle nye butikker bliver tobaksfri.  

”Tilbage i 2018 tog vi som den første dagligvarekæde herhjemme initiativ til at forbyde salg af energidrikke til unge under 16 år. Den beslutning blev truffet med formålet om at passe på unges sundhed og være ansvarlige købmænd. Nu, nogle år senere, har vi taget endnu et vigtigt skridt ved at udfase salget af tobaks- og nikotinprodukter fra vores butikker inden udgangen af 2028. Vi ved, at al forandring tager tid, men vi har heldigvis i store træk oplevet positiv feedback fra kunderne,” fortæller Jens Stratmann, adm. direktør i Lidl. 

Også butikkens butikschef ser positivt på initiativet om ikke at sælge tobak i butikken: 

”Jeg er glad for at arbejde i en virksomhed, som tager stilling til, hvad vi sætter på hylderne. Jeg kender til flere rygere, der ville ønske, de aldrig var begyndt. Så hvis initiativet kan få flere til at stoppe med at ryge, så håber og tror jeg, at vores kunder vil vise forståelse for, hvorfor de ikke kan købe cigaretter hos os,” siger Seier Kragh Hansen, butikschef i Lidls nye butik i Aarhus.  

Gå på opdagelse i den nye Lidl-butik på Rådhuspladsen 10 i Aarhus hver dag fra kl. 7-22. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

En lang kø af mennesker var mødt op til åbningen af Lidls nye butik på Rådhuspladsen 10 i Aarhus.
En lang kø af mennesker var mødt op til åbningen af Lidls nye butik på Rådhuspladsen 10 i Aarhus.
Download
Seier Kragh Hansen er butikschef i Lidls nye butik i hjertet af Aarhus.
Seier Kragh Hansen er butikschef i Lidls nye butik i hjertet af Aarhus.
Download
Masser af glade Lidl-medarbejdere var klar til at tage imod de mange forventningsfulde kunder.
Masser af glade Lidl-medarbejdere var klar til at tage imod de mange forventningsfulde kunder.
Download

Følg pressemeddelelser fra Lidl Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lidl Danmark

Nu bliver hverdagen billigere for danskerne: Dagligvarekæden Lidl sænker prisen på 150 hverdagsvarer3.8.2023 06:01:00 CEST | Pressemeddelelse

I marts måned var discount-supermarkedet Lidl de første til at sænke priserne på udvalgte basisvarer. Fra den kommende søndag vil danskerne opleve nye faste lave priser på yderligere 150 hverdagsvarer, der inkluderer alt fra brød, pålæg, mejeri, husholdningsartikler og andre basisvarer. Dette skyldes ikke kun positive leverandørforhandlinger, men også at Lidl aktivt har besluttet at tilbyde kunderne billigere hverdagsvarer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum