Dyrenes Beskyttelse

Bekymrende tendens: Dyreinternater fyldt med forladte kattemødre

Del

Sommeren er højsæson for svigtede og ejerløse kæledyr, men i år ender ekstraordinært mange tamme kattemødre på internat, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse.

OBS: Video af kattemor som tager en moderløs killing til sig kan downloades  her

Sommeren er højsæson for svigtede kæledyr og travlhed på Dyrenes Beskyttelses ti internater. I 2022 blev der indleveret næsten 14.000 dyr, og 50 procent af dem ankom mellem juli-oktober. Men i år er internaterne allerede godt fyldt op med dyr, og de oplever en bekymrende tendens.

Normalt tager internaterne mest imod moderløse killinger på den her tid af året, men i år har de allerede taget imod mange kattemødre med nyfødte killinger. Det er lidt af et mysterium, lyder det fra chefen for internaterne.

- Så mange kattemødre er nyt for os. Vi ved ikke hvorfor der er så mange, men vi kan bare se at det er tamme, kærlig katte, som tydeligt har haft et hjem på tidspunkt, siger Karina Fisker, Internatchef ved Dyrenes Beskyttelse.

Internaterne mangler plejefamilier

De mange kattemødre udfordrer internaterne, da de kræver ro og plads, og det er svært at finde plejefamilier, som kan hjælpe med kattefamilierne.

- Lige nu har vi enormt svært ved at finde plejefamilier, som kan tage både kattemor og killinger i pleje. Vi håber derfor at danskerne henvender sig til os, hvis de har tid og lyst til at passe kattefamilierne. Vi har jo typisk plejefamilier til moderløse killinger, men det er på mange måder nemmere at have kattemor med i pleje, for hun klarer alt det praktiske omkring killinger. Så plejefamilien skal mest socialisere og være omsorgsfuld, siger Karina Fisker.

Det vides ikke med sikkerhed, om kattene er efterladt eller blevet væk hjemmefra, men Dyrenes Beskyttelse efterlyser altid de umærkede kattes ejere, før de kommer til adoption. Det er dog stadig et problem, at mange ikke mærker og registrerer deres kat, så det er muligt at genforene dem med ejer. Og det generelt store indtag af killinger understreger nødvendigheden af neutralisering.

- Hvis man som katteejer vil undgå, at ens kat kommer drægtig hjem, så er det afgørende at sørge for at få katten neutraliseret. En ikke neutraliseret kat vil på et tidspunkt komme drægtig hjem, og så står man som ejer med ansvaret for killingerne, siger Karina Fisker.

At kassere dyr, man ikke længere kan tage ansvar for, ved at dumpe dem i naturen, må aldrig være løsningen. I 2022 modtog Dyrenes Beskyttelses internater 6934 dyr alene i juli, august, september og oktober. I 2021 var tallet 5772 dyr.

Kontakter

Medievagten i Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)

Tlf:40841512presse@dyrenesbeskyttelse.dk

Billeder

I øjeblikket strømmer det ind med tamme kattemødre med killinger.
I øjeblikket strømmer det ind med tamme kattemødre med killinger.
Download
I øjeblikket strømmer det ind med tamme kattemødre med killinger.
I øjeblikket strømmer det ind med tamme kattemødre med killinger.
Download
I øjeblikket strømmer det ind med tamme kattemødre med killinger.
I øjeblikket strømmer det ind med tamme kattemødre med killinger.
Download

Links

Om Dyrenes Beskyttelse

Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.

Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum