Danske Regioner

Forfatter Anna Juul vinder pris som Årets Sundhedsdebattør

Del
Danske Regioner hædrer forfatter Anna Juul som Årets Sundhedsdebattør. Anna Juul vinder den nystiftede pris efter, at hun i januar udgav bogen ”Superskurk”, hvor hun med en skarp pen beskriver sine personlige oplevelser med psykisk sygdom og mødet med psykiatrien.

Anna Juul vinder prisen, fordi hun med bogen har formået at sætte psykisk sygdom og behandlingsvæsenet på dagsordenen i debat- og nyhedsmedier. Som der bl.a. står i indstillingen- har hun ”opfordret os alle til at gøre op med stereotype forestillinger om psykisk sygdom og sat det psykiatriske system til debat”.

Hun har sat sig selv på spil og gennem sin egen fortælling rejst en vigtig debat om prioritering af psykiatrien og dens mangler.

Anna Juul har, siden hun var teenager, kæmpet med psykisk sygdom. Hun har med egne ord haft ”fuld plade i psykiatriske diagnoser”, senest med diagnosen skizofreni og bipolar lidelse. Hun mener, at behandlingspsykiatrien i højere grad bør sondre mellem typer og grader af sygdom og patienternes forskellige behov.

30-årige Anna Juul er uddannet manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole. Hun har arbejdet med tv og radio, og har blandt andet været forfatter på radioprogrammet ”Den korte Radioavis” på Radio24syv.

Minister og mediefolk i dommerpanel

Dommerpanelet, der har udnævnt Anna Juul til modtager af Danske Regioners pris som ”Årets Sundhedsdebattør” består af Indenrigs- og Sundhedsminister Sophie Løhde, formand og næstformand for Danske Regioner, Anders Kühnau og Mads Duedahl samt sundhedsredaktør, Lars Igum, fra Politiken, reportagechef, Hanne Fall, fra Jyllands-Posten og sundhedsreporter og -analytiker, Anders Heissel, fra DR.

Formand for Danske Regioner Anders Kühnau overrækker og begrunder prisen til Anna Juul på Folkemødet torsdag d. 15. juni kl. 12:15 i Danske Regioners telt ved Allinge Røgeri. Efter overrækkelsen er der debat, ligesom deltagerne kan stille spørgsmål til prismodtageren.

Nøgleord

Kontakter

Information om Danske Regioner

Danske Regioner
Danske Regioner
Dampfærgevej 22
2100 København Ø

+45 35 29 81 00https://www.regioner.dk/

Danske Regioner er interesse- og arbejdsgiverorganisation for de fem regioner og har til opgave at yde en professionel betjening af Danske Regioners politiske ledelse.

Vi er den drivende kraft i udviklingen af sundhedsvæsenet, den førende stemme i den sundhedspolitiske debat, og vi arbejder for attraktive levevilkår og et godt miljø i alle dele af Danmark

Følg pressemeddelelser fra Danske Regioner

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Regioner

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum