Sund & Bælt

Løbere indtager Storebæltsbroen på lørdag

Del
Fotokredit: Broløbet
Fotokredit: Broløbet

På lørdag den 10. juni krydser 10.000 løbere Storebæltsbroen for at fejre broens 25 års fødselsdag. Broen er åben for biltrafik under hele løbet, men turen over Storebælt vil tage længere tid, mens løberne passerer. Kør derfor hjemmefra i god tid og kør gerne over Storebælt før kl. 14 eller efter kl. 21.

I 1998 var Broløbet med til at indvie Storebæltsbroen, og nu er løbere igen klar til at fejre hele Danmarks bro, når den fylder 25 år. Lørdag den 10. juni kl. 16.30 lyder startskuddet til Storebæltsbroens store fødselsdagsløb – et unikt halvmaraton med 10.000 løbere, der krydser bæltet.

Som afslutning på Broløbet oplyses broens 254 meter høje pyloner senere på aften i fødselsdagsfarver. Frem mod fødselsdagen onsdag den 14. juni vil pylonerne ligeledes være klædt i rødt og hvidt fra kl. 23 til kl. 05. ”Det skarpe hjørne” bliver også markeret med dannebrog i betalingsanlægget på selve fødselsdagen.

Broløbets påvirkning af trafikken
Under Broløbet vil der være dobbeltrettet trafik i de sydlige spor i retning mod Sjælland, og vejens status ændres fra motorvej til almindelig landevej med hastighed på 80 km/t og overhaling forbudt. Motionsløbet afvikles på broens to nordlige spor med start i Nyborg og mål i Korsør.

Omlægningen sker ca. kl. 15.30 og frem til kl. 21, hvor trafikken forventes at være omlagt til normal trafik igen.

Der vil være kortvarig ventetid under omlægning til dobbeltrettet trafik, da broen lukkes helt for biltrafik i ca. 20 minutter, mens trafikken omlægges. Kør derfor hjemmefra i god tid og passer gerne broen før kl. 14.00.

Find mere info på Storebælts hjemmeside eller modtag trafikinfo via SMS. Send til 1231 med Bro Info. Tjenesten ophører automatisk efter syv dage.

 Læs mere om løbet her.

Kontakter

Billeder

Fotokredit: Broløbet
Fotokredit: Broløbet
Download
Download

Information om Sund & Bælt

Sund & Bælt
Sund & Bælt
Vester Søgade 10
1601 København V

+ 45 33 93 52 00https://sundogbaelt.dk/

Sund & Bælt er en teknologidrevet infrastrukturvirksomhed, som ejer og driver forbindelserne over Storebælt og Øresund og om nogle år også forbindelsen over Femern Bælt til Tyskland. Vi bidrager dagligt til at øge mobiliteten for de mere end 250.000 kunder, som benytter vores infrastruktur. Sund & Bælts datterselskab Brobizz A/S driver herudover automatiske betalingsløsninger, som tilbyder elektronisk afregning på veje, broer, færger og parkeringsanlæg i Skandinavien og Europa. Sund & Bælt har sat en ambition om, at vi skal være bedst til at anlægge, drive og finansiere brugerbetalt infrastruktur, der styrker mobiliteten i Danmark og Europa.

Følg pressemeddelelser fra Sund & Bælt

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sund & Bælt

Dobbeltrettet trafik på Storebæltsbroen de kommende uger30.8.2023 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I de første tre uger i september bliver der i aften- og nattetimerne arbejdet på Storebæltsforbindelsens Vestbro med at færdiglægge den nye asfalt. Et arbejde, som startede i foråret. Den nye asfalt vil fremover komme de mange trafikanter til glæde. Udover, at den er lettere at køre på, så reduceres forbruget af brændstof og CO2-udledningen. Arbejdet foregår om natten for at skabe et trafikfrit og sikkert område, som samtidig giver mulighed for at lægge den nye asfalt hurtigere og mere effektivt end i dagtimerne. Det betyder, at trafikken vil køre dobbeltrettet i den ene side af broen, mens der arbejdes i den modsatte side. Med de mange tusinder trafikanter, som hver dag krydser broen kræver det en stærk asfalt, der kan holde til stor trafikbelastning. Helt konkret udlægges en såkaldt skærvemastiks, som er en tæt og stærk slidlagsbelægning, der er specielt designet til at kunne klare en stor trafikbelastning. Belægningen er derfor særlig velegnet på broer, motorveje og i lufthavne. Und

Cykelløb over Storebælt på lørdag29.8.2023 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

På lørdag den 2. september 2023 passerer godt 4.500 cyklister Storebælt i forbindelse med cykelløbet ’Gran Fondo Storebælt’. Broen vil være åben under hele løbet. Rytterne deler vejbanerne i retning mod Fyn med bilerne, så der vil opstå længere rejsetid for trafikanter i denne retning. Kør derfor hjemmefra i god tid og passér gerne Storebælt før kl. 14 eller efter kl. 20. Trafikken i retning mod Sjælland vil være upåvirket under hele løbet. Sådan påvirkes trafikken Under løbet vil der være normal trafik med 110 km/t i to spor i retning mod Sjælland. Der kun er ét spor tilgængeligt for biltrafikken i retning mod Fyn og Jylland, hvor det langsomme spor og nødsporet er dedikeret til cykelløbet. Under løbet er hastighedsbegrænsningen på 70 km/t og overhaling er forbudt. Kør hjemmefra i god tid Indskrænkning til ét spor i retning mod Fyn og Jylland sker ca. kl. 14.35. Det forventes, at trafikken er omlagt til normaltilstand efter løbet omkring kl. 20. I denne periode forventes turen over br

Juli gav trafikrekord på Storebælt4.8.2023 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

At mange danskere har holdt sommerferie herhjemme kunne også ses på trafikken over Storebæltsbroen. I juli passerede i alt 1.368.886 køretøjer, hvilket gjorde det til den største rejsemåned hidtil siden åbningen for godt 25 år siden. Foruden den ekstra ferietrafik har sommerens koncertprogram også bidraget til rekorden. - Vi kunne tydeligt se en stigning i trafikken, da Coldplay og efterfølgende Bruce Springsteen gav koncert i Parken i København. Vi har generelt haft rigtig travlt denne sommer, men oplever at der er fin feriestemning hos vores kunder, som tager den ekstra ventetid i betalingsanlægget med godt humør, siger chef for betalingsanlæg Jens Kjær Nielsen. Ferietrafikken ventes at fortsætte de næste to uger, hvor mange danskere vender næsen hjem. - vi mangler stadig to store rejseweekender frem mod, at skolerne starter igen og de mange nye efterskolelever skal afleveres af deres forældre. Om det bliver til flere rekorder, tør jeg ikke spå om, men der bliver trængsel på vejene,

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum