Aarhus Symfoniorkester

20% fremgang i forhold til 2022. Aarhus Symfoniorkester vender tilbage til normalen med ny sæson.

Del

15 dage efter åbning af billetsalget til sæson 2023-24, kan man i Aarhus Symfoniorkester melde om en ”tilbagevenden til normalen” med et billetsalg og en omsætning, der er henholdsvis 21% og 22% højere end samme periode i 2022. Samtidig er billetsalget fuldt på højde med åbningen i 2019, som var sidste ”normalår” før Corona, med en let stigning på omsætningen (4% i forhold til samme periode i 2019).

Siden Aarhus Symfoniorkester 16. maj åbnede for billetsalget til sin nye sæson, er især stampublikummet strømmet til. Abonnements- og løssalg har på de første to uger slået sidste års sæsonåbning med over 20%, og en håndfuld af orkestrets største koncerter er allerede 80% udsolgte – på trods af at sæsonen først officielt indledes med koncerten Mønsterbryderne 7. september.

”Det er fantastisk at se og mærke publikums lyst til at høre klassisk musik live er vendt tilbage i fuldt flor. Vi er også klar med en stærk sæson, som rammer bredt og skarpt mellem målgrupperne, og det er glædeligt at stampublikummet har reageret så positivt på de udbudte koncertoplevelser,” udtaler Aarhus Symfoniorkesters musikchef, Jesper Nordin.

”Samtidig er den en tilbagevenden til en ny normal, hvor tallene ganske vist minder om tiden før corona, men hvor købsmønstret alligevel har ændret sig fundamentalt. Således har vi oplevet et markant fald i salget af partoutkort (fra 19% i 2019 til 11% i 2023), som dog opvejes 1:1 af løssalget (7% i 2019 mod 18% i 2023). Vores 4+ og 7+ abonnementer har holdt sig stabile, men perioden med corona og krig i Europa har utvivlsomt skubbet til en udvikling, der er foregået over det sidste årti, og som nu er blevet den nye virkelighed, vi skal indrette vores koncerter og billetsalg efter. Heldigvis er der masser af fantastiske oplevelser i vente til alle, der løser billet hos Aarhus Symfoniorkester i 2023-24, så vi har alle forventninger om at den gode udvikling på billetsalg og koncerttilbud fortsætter”, afslutter Jesper Nordin.

Sæson 23/24

Med sæson 2023-24 tager Aarhus Symfoniorkester hul på tredje år i sin fireårige lange orkesterdramaturgi, der iscenesætter centrale elementer af orkestrets virke. Temaet i år er ”Fællesskab” i og omkring musikken – og de samarbejder og konflikter, det medfører.

Med mere end 40 forskellige symfonikoncerter, kammerkoncerter, filmkoncerter, familiekoncerter, julekoncerter, publikumsinteraktive koncerter, fyraftenskoncerter, kammerkoncerter og velværekoncerter afdækkes begrebet ”fællesskab” i alle dets afskygninger – ikke mindst det historiske fællesskab mellem komponisterne, det samfundsmæssige fællesskab, som visse symfonier er skrevet i direkte respons til, og naturligvis det lyttemæssige fællesskab, som publikum og orkester oplever sammen i Symfonisk Sal i Musikhuset Aarhus.

Sæsonen byder med andre ord på noget for enhver smag, og kan granskes i sin helhed på orkestrets hjemmeside, hvor billetsalget nu er åbnet til alle sæsonens koncerter.

Højdepunkter og udpluk fra sæson 2023-24

Symfoni for havet

Dyk med orkestret ned under havoverfladen, når Symfonisk Sal omdannes til et undersøisk spillested ved hjælp af enorme digitale projektioner, og lad dig omslutte af musik, film og billeder, der haler kærligheden til havet op af dybet – og ind i koncertsalen.

31. aug. og 1. sept. kl. 19.30 • Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus • 100 kr.

Sjæl i flammer

Når verden brænder omkring os, er der trøst at finde i musikken: Aarhus Symfoniorkester spiller tre sublime værker af Brahms, Elgar og Carl Nielsen, der lader os reflektere over mørket, vækker håbet og nærer viljen til liv. Danmarks største cellostjerne Andreas Brantelid er solist.

12. okt. kl. 19.30 • Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus • 100-345 kr. 

Cilius & Hammer: Musikduellen

Fagnørderne og TV-værterne Frederik Cilius og Mathias Hammer går i ringen mod hinanden – for én gang for alle at afgøre, hvilke klassiske værker, der er bedst! Glæd dig til en tonerig duel fuld af fantastisk musik, blændende vid og masser af glimt i øjet.

2. nov. kl. 19.30 • Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus • 100-345 kr.

Tonerigets tinder

Aarhus og Aalborg symfoniorkester smelter sammen for at opføre to formidable værker af Debussy og Strauss i én kæmpestor koncert, hvor oplevelserne står i kø for at overvælde. Med over 100 musikere på scenen bliver det ganske enkelt ikke større.

9. nov. kl. 19.30 • Koncertsalen, Musikkens Hus Aalborg  • 50-350 kr.

10. nov. kl. 19.30 • Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus • 100-345 kr.

Fabers Jul

Hele Danmarks husdirigent bringer julen til Aarhus! Oplev en overdådig julekoncert med Phillip Faber og Aarhus Symfoniorkester.

20. dec. kl. 19.30 • Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus • 100-395 kr.

Efterklange

En poetisk og lidenskabelig koncert med Aarhus Symfoniorkester, der viser, hvordan fortidens genistreger brillerer som fremtidens forståelsesramme – og rammer os med rå og autentiske følelser. Brahms Haydn-variationer, Brittens Nocturne og Haydns Symfoni nr. 100 er omdrejningspunkterne for et sansemættet spil om lys og mørke.

8. feb. kl. 19.30 • Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus • 100-345 kr.

Solfald

Nye nordiske klange møder Sjostakovitjs rå, heftige fortvivlelse og Mahlers sidste toner: Kontrasterne er store i denne koncert med Aarhus Symfoniorkester, som graver dybt ned i sjælens undergrund. Hvis du vil leve, aktiveres og eksploderes af musik med mod, kraft og utæmmet livsvilje, så er dette koncerten for dig.

29. feb. kl. 19.30 • Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus • 100-345 kr.

Vidnesbyrden

Krig plager igen Europa, så Aarhus Symfoniorkester åbner ørerne og koncertsalen for dem, der var der. De, hvis stemmer og musik har båret lidelsen – for os andre, for samtiden, og for fremtiden. Sjostakovitjs 8. symfoni er på programmet, men inden musikken går på, vil danske krigsveteraner fortælle om fællesskaber, samarbejde og konflikt.

16. maj kl. 19.30 • Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus • 100-395 kr.

SYMFONI

Kom til symfonisk uropførelse og lounge med Aarhus Symfoniorkesters prisvindende huskomponist og operarejsende TV-stjerne, Allan Gravgaard Madsen, som præsenterer sin allerførste – og måske eneste – symfoni.

21. juni. kl. 19.30 • Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus • 100-175 kr.

Kontakter

Billeder

Links

EAN-nr: 5790 000 423460 - CVR 55 133 018

Aarhus Symfoniorkester blev grundlagt i 1935 og har til huse i Musikhuset Aarhus, hvor det råder over sit helt eget koncertsted; den prisbelønnede Symfonisk Sal. Orkestret består af 66 fastansatte musikere med den legendariske Leif Segerstam i rollen som æresdirigent.

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Symfoniorkester

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Symfoniorkester

Orkesterchef fundet til nyoprettet stilling30.11.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Aarhus Symfoniorkester ansætter Martin Reinhardt i en nyoprettet stilling som Orkesterchef fra 1. januar 2024. Martin kommer fra en baggrund som basbasunist i Staatskapelle Berlin samt Copenhagen Phil, hvor han siden 2018 desuden har fungeret som tillidsrepræsentant, medarbejderrepræsentant i bestyrelsen samt formand for musikerne. I stillingen som Orkesterchef i Aarhus Symfoniorkester vil Martin varetage personaleledelse og udvikling af orkestrets musikere – med direkte reference til Musikchef Jesper Nordin.

Venneforening stifter ny talentpris – og offentliggør første modtager.13.11.2023 07:45:00 CET | Pressemeddelelse

Aarhus Symfoniorkesters Venner (ASOV) indstifter en ny talentpris – ASOVs Talentpris – som uddeles årligt til en ung, særligt talentfuld klassisk musiker/musikstuderende. Modtageren indstilles af en jury bestående af medlemmer fra Aarhus Symfoniorkester, Det Jyske Musikkonservatorium og venneforeningen. Prisen er på 10.000 kr. og uddeles for første gang den 16. november i forbindelse med koncerten Klare drømme med Aarhus Symfoniorkester. Prismodtageren er den 17-årige violinist Antonia Fuglsang, som modtager hæderen til koncerten.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye