Europa Kommissionen

Danmarks genopretningsplan: Nye forslag om at styrke den grønne omstilling yderligere 

Del

Danmark har fremlagt forslag om øget brug af EU-midler til at fremme den grønne omstilling. I tilføjelsen til Danmarks genopretningsplan er der fokus vedvarende energi, udvikling af grønne færdigheder, udskiftning af oliebrændere og gasovne samt CO2-fangst oglagring. 

I går sendte Danmark en anmodning til Kommissionen om at tilføje et såkaldt REPowerEU-kapitel til landets genopretnings- og resiliensplan.  

Tilføjelsen omfatter en ny reform og en ny investering samt en opskalering af to eksisterende investeringer,der skal opfylde målene i EU’s strategi for energiuafhænighed, kaldet REPowerEU. For at finansiere ændringerne har Danmark anmodet om at overføre 492 millioner kroner fra brexittilpasningsreserven til sin genopretnings- og resiliensplan. Sammen med Danmarks REPowerEU-tilskud, der udgører 975 millioner kronerkan Danmarks genopretnings- og resiliensplan udløse EU-tilskud til en værdi af over 12 milliarder kroner. 

Kommissionen har nu to måneder til at vurdere, om den ændrede plan stadig lever op til kravene i genopretnings- og resiliensfaciliteten. Hvis Kommissionens vurdering er positiv, vil den fremsætte et forslag til ændring af Rådets gennemførelsesafgørelse for at afspejle ændringerne i den danske plan. Medlemsstaterne har derefter fire uger til at godkende Kommissionens vurdering. 

(Yderligere oplysninger: Veerle Nuyts — Tlf.: + 32 2 299 63 02; Laura Bérard — Tlf.: + 32 2 29 55721) 

Information om Europa Kommissionen

Europa Kommissionen
Europa Kommissionen
Gothersgade 115
1123 København K

33144140https://ec.europa.eu/denmark/

Repræsentationen er Europa-Kommissionens lokale kontor i Danmark, som ligger i København.

Vores opgave er at:

  • Forklare, hvad EU-politikker betyder for dig i Danmark
  • Forsyne de danske myndigheder og berørte parter i Danmark med information om EU
  • Tilbyde presse- og medietjenester i Danmark om nye udviklinger i udarbejdelsen af EU-politikker
  • Være Europa-Kommissionens talerør i Danmark
  • Holde Kommissionen i Bruxelles underrettet om vigtige politiske, økonomiske og sociale hændelser i Danmark

Følg pressemeddelelser fra Europa Kommissionen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Europa Kommissionen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum