Udenrigsministeriet

Udenrigsministeren på sikkerhedspolitisk rundrejse i Nordeuropa

Del
Lars Løkke Rasmussen indleder i dag en sikkerhedspolitisk rundrejse i Nordeuropa. Første stop er Oslo, hvor NATO’s udenrigsministre skal lægge de sidste sten frem mod NATO-topmødet i juli. Torsdag rejser ministeren videre til den nordtyske havneby Wismar, hvor der er møde i Østersørådet. Her er energisikkerhed og beskyttelse af kritisk infrastruktur øverst på dagsordenen.

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler:

”Norden og Østersøregionen er blevet nyt sikkerhedspolitisk kerneland efter Ruslands invasion af Ukraine. NATO står stærkere med Finland og snart Sverige i Alliancen. Men vi må også uafværgeligt forberede os på nye udfordringer og stigende spændinger. Derfor bliver vi nødt til at stå endnu tættere sammen med vores allierede og partnere i området.

Jeg ser meget frem til at mødes med mine kollegaer i NATO og Østersørådet, hvor jeg vil have tre hovedbudskaber med: Vi skal have Sverige med i NATO inden topmødet i Vilnius er slut. Vi skal holde fast i den markante og vedvarende støtte til Ukraine. Og vi skal styrke robustheden af vores kritiske infrastruktur i Østersøen og andre steder. Det kalder tiden på, både for vores egen sikkerhed og for sikkerheden i Europa.”

Mødet mellem NATO’s udenrigsministre i Oslo finder sted onsdag den 31. maj til torsdag den 1. juni. Det er det sidste NATO-udenrigsministermøde, inden NATO-topmødet bliver afholdt i Vilnius den 11.-12. juli.

Mødet i Østersørådet finder sted i Wismar torsdag den 1. juni til fredag den 2. juni. Rådet samler deltagere fra Danmark, Tyskland, Norge, Sverige, Finland, Island, Polen, Estland, Letland og Litauen. Der afholdes ét årligt møde i Østersørådet, som blev etableret i 1992. Rusland blev suspenderet fra Østersørådet få dage efter invasionen af Ukraine og har siden trukket sig fra organisationen.

For yderligere kontakt: Ledende presserådgiver for udenrigsministeren Victor Boysen.

Nøgleord

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum