Headspace-center åbner på Marienberg Skole i Vordingborg

Del

Først på efteråret åbner headspace Vordingborg. Dermed vil headspace Danmark have i alt syv centre i Region Sjælland og 31 centre over hele Danmark fordelt på 28 kommuner.

headspace er et gratis og anonymt landsdækkende rådgivningstilbud til børn og unge mellem 12-25 år. Her kan børn og unge komme med alle slags problemer – store som små, og de kan dumpe ind direkte fra gaden og få den nødvendige hjælp og rådgivning. headspace tilbyder både fysisk rådgivning samt digital chat- og videorådgivning på headspace.dk.

headspace Vordingborg åbner omkring den 1. september på Marienberg Skole i det centrale Vordingborg og skal herfra hjælpe børn og unge i hele Vordingborg Kommune dels gennem samtaler i centret og dels gennem udgåede aktiviteter på kommunens folkeskoler, ungdomsuddannelser mv. headspace Vordingborg vil være bemandet af to ungerådgivere og 10-15 frivillige. Kristian Hjorth bliver centerchef.

Hvis du er interesseret i at blive frivillig eller ungerådgiver, så tag allerede nu fat i centerchef Kristian Hjorth. Derudover er centeret bemandet af en fremskudt medarbejder fra psykiatrien i Region Sjælland og fremskudte kommunale medarbejdere i 15 timer om ugen. Dette enestående tværsektorielle samarbejde mellem civilsamfund, kommuner og regioner, sikrer bl.a., at unge hurtigere brobygges til den rette hjælp.

”Det er meget vigtigt for os, at børn og unge, der har det svært, har mulighed for at få hjælp. headspace er et godt supplement til de indsatser, vi allerede har på tværs af vores kommune, og derfor er jeg meget glad for, at headspace nu åbner en afdeling i Vordingborg” siger Mikael Smed, borgmester i Vordingborg Kommune.

Poul Nyrup Rasmussen, stifter af og protektor for Det Sociale Netværk/headspace Danmark, hæfter sig ved det positive i, at kommunerne fortsat investerer i unges trivsel også i den nuværende økonomiske situation.

”I en svær tid for kommunerne, hvor hver krone skal vendes lokalt, glæder det os, at Vordingborg Kommune prioriterer den vigtige sundhedsfremmende indsats som headspace står for. Vi kommer med 10 års erfaring fra headspace-centre i hele landet og håber at kunne bidrage til, at vi i fællesskab kan knække de mange negative kurver omkring børn og unges mentale trivsel,” siger han.

Nøgleord

Kontakter

Jakob Risom, pressechef i Det Sociale Netværk/headspace Danmark, mob. 61 65 65 40, e-mail: jr@detsocialenetvaerk.dk
Kristian Hjorth, centerchef for headspace Vordingborg, mob. 9292 2889, e-mail: krhj@headspace.dk

Om headspace Danmark

headspace er et gratis og anonymt landsdækkende rådgivningstilbud til børn og unge mellem 12-25 år. Her kan børn og unge komme med alle slags problemer – store som små, og de kan dumpe ind direkte fra gaden og få den nødvendige hjælp. headspace tilbyder både fysisk rådgivning i en lang række danske byer samt digital chat- og videorådgivning på headspace.dk.

Siden starten i 2013 har headspace rådgivet omkring 70.000 unge via face-to-face-rådgivning, chat- og videorådgivning. Desuden har headspace været i kontakt med flere end 257.000 børn og unge igennem udgående oplæg og synlighedsaktiviteter, fx på skoler og ungdomsuddannelser. Se mere på www.headspace.dk

Følg pressemeddelelser fra headspace

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra headspace

headspace Family er nu åbent: Tilbuddet skal hjælpe børn og unge i mistrivsel ved at støtte deres pårørende3.9.2024 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

I fem kommuner er der nu åbent til det nye gratis samtaletilbud headspace Family, som skal øge trivslen hos børn og unge i alderen 12-25 år ved at støtte og hjælpe de pårørende. Her vil frivillige med egne erfaringer som pårørende til en ung i mistrivsel – foruden erfarne fagfolk – helt unikt stå for hjælpen. Indsatsen er støttet af Nordea Fonden samt en række andre fonde.

A.P. Møller Fonden støtter videreudviklingen af "Hvad kan jeg blive?"9.8.2024 13:00:00 CEST | Pressemeddelelse

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har bevilget 15 millioner kroner til headspace Danmarks arbejde med at videreudvikle projektet "Hvad kan jeg blive?". Formålet med ”Hvad kan jeg blive?” og Fondens bevilling er at støtte unge i deres valg af uddannelse, så sandsynligheden for at gennemføre uddannelsen bliver højere, fordi de trives bedre. Og der er tale om en stor udfordring, idet omkring 20 procent af en ungdomsårgang er meget i tvivl om uddannelsesvalget. Indtil nu har ”Hvad kan jeg blive?” fokuseret på at øge elevernes viden om uddannelser – især erhvervsuddannelserne, hvor frafaldsraten er høj – og på at give dem en bedre forståelse for fremtidige karrieremuligheder. Med den nye bevilling fra A.P. Møller Fonden bliver det muligt for headspace Danmark at arbejde med: Øget støtte til FGU- og elever i folkeskolens ældste klasser, når de skal vælge uddannelser, bl.a. via workshops. Samarbejde med Studievalg Danmark om erhvervsuddannelsesvejledning

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye