Arbejdstilsynet

Folketinget vedtager ny tidssvarende arbejdsmiljølov i Grønland

Del

Et flertal i Folketinget har vedtaget en lovændring, der betyder, at den grønlandske arbejdsmiljølov opdateres, så den stemmer bedre overens med udviklingen på arbejdsmiljøområdet.

Den grønlandske arbejdsmiljølov følger i store træk den danske, men er i modsætning til den danske lovgivning ikke blevet revideret siden 2005. Med opdateringen bliver den grønlandske arbejdsmiljølov mere tidssvarende under hensyntagen til en række særlige grønlandske forhold vedr. jagt, fiskeri og minedrift.

Derudover medfører lovændringen bl.a.:

  • Styrket fokus på psykisk arbejdsmiljø
  • Højere bøder for virksomheder, der overtræder reglerne i arbejdsmiljøloven
    under særligt skærpende omstændigheder
  • Skærpede krav til virksomhedernes arbejdspladsvurderinger (APV)
  • Modernisering af reglerne om virksomhedernes samarbejde om sikkerhed og
    sundhed

Lovændringen blev vedtaget af et enstemmigt flertal Folketinget og træder i kraft den 1. juli 2023. 

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

- Lovændringen giver et solidt fundament for det videre arbejde med et sikkert og
sundt arbejdsmiljø i Grønland. Grønlandske lønmodtagere får med lovændringen en
beskyttelse, der stemmer bedre overens med arbejdsmarkedet, som det ser ud i dag, naturligvis under hensyntagen til de særlige vilkår, der er karakteristiske for Grønland. 

Følg pressemeddelelser fra Arbejdstilsynet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Arbejdstilsynet

Taler I om digital chikane på arbejdspladsen? Ny kampagne fra Arbejdstilsynet sætter arbejdsrelateret digital chikane på dagsordenen14.6.2023 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Hvad gør du som medarbejder og leder, når kunder eller borgere opfører sig grænseløst via digitale medier? Digital chikane i arbejdslivet er omfattet af arbejdsmiljøloven, og det er arbejdsgivers pligt at tage hånd om det. Arbejdstilsynet sætter derfor arbejdsrelateret digital chikane på dagsordenen for at hjælpe arbejdsgivere med at forebygge og håndtere chikanen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum