Vallensbæk KommuneVallensbæk KommuneVallensbæk KommuneVallensbæk KommuneVallensbæk KommuneVallensbæk KommuneVallensbæk KommuneVallensbæk KommuneVallensbæk KommuneVallensbæk KommuneVallensbæk Kommune

Kystkommune inviterer til VM i Europajolle

Del

Kystkommunen Vallensbæk inviterer til verdensmesterskaberne for Europajoller, som afholdes d. 4.–14. juli 2023 ved Vallensbæk Havn.

Vallensbæk Sejlklub har fået æren af at være værter til verdensmesterskaberne i Europajolle til sommer. Dette prestigefyldte arrangement vil samle nogle af de bedste sejlere fra hele verden til en uge med spændende og udfordrende sejladser.

Europajollen er en populær bådtype, der er kendt for at være hurtig og let at manøvrere. Det betyder, at sejlerne kan opnå høje hastigheder og udfordre hinanden i spændende kapløb på vandet.

Verdensmesterskabet afholdes af Vallensbæk Sejlklub fra Vallensbæk Havn. Sejlklubben afvikler årligt 4–6 stævner, hvor man byder velkommen til kapsejlere fra ind- og udland.

Bag VM’et står blandt andre Vallensbæk Sejlklub, Dansk Sejlunion, Sport Event Denmark og Vallensbæk Kommune. Mesterskabet løber over 10 dage, hvor besøgende fra nær og fjern er velkomne til at komme forbi havnen, mærke stemningen og nyde en drink og et godt måltid.

Sejlerne ankommer 1-3. juli, hvorefter Race Day begynder. Fra d. 4.- 7. juli kan sejlerne kvalificere sig til mesterskaberne, der starter søndag den 9. juli til og med d. 14. juli.

Ekstra fokus på bæredygtighed

Vi må gøre vores bedste for at passe på kloden. Derfor gør Vallensbæk Sejlklub i år ekstra meget for at genbruge materialer samt mindske madspild og papirbrug til eventet. Vallensbæk Sejlklub samarbejder bl.a. andet med Dansk Sejlunion, der er det nationale samlingspunkt for sejlsport og fritidssejlads. De glæder sig meget til at følge sommerens VM i Vallensbæk.

- Vi er rigtig spændte på sommerens VM i Vallensbæk Sejlklub. Jeg ved, at Vallensbæk sætter alle sejl til for at gøre eventet attraktivt for sejlere såvel som for tilskuere. Derudover er det spændende at følge med i, hvordan de kombinerer bæredygtighed med international sejlsport og stævneafvikling. Det er supergodt, siger Mikael Jeremiassen, kapsejladsansvarlig i Dansk Sejlunion.

Lang historik inden for sejlsport

Vallensbæk Sejlklub har i mange år været værter for adskillige sejlsportskonkurrencer. Det hele startede med Olympic Spring Regatta, efterfulgt af et utal af verdensmesterskaber og europamesterskaber for olympiske og internationale kapsejladsklasser. Sejlsport er dermed blevet et af Vallensbæks vartegn og en af gæsterne ved årets verdensmesterskab er Vallensbæks borgmester Henrik Rasmussen.

- I år er det et helt særligt arrangement, da vi har en endnu grønnere tilgang til afviklingen. Og med klubbens verdensklassefaciliteter og et solidt fællesskab af engagerede frivillige, kan det kun blive godt, siger borgmester Henrik Rasmussen.

For Vallensbæk Sejlklub giver stævnerne noget at være sammen om, og alle sejlklubbens frivillige glæder sig til at vise Vallensbæks dejlige havn og strandpark frem. Fælles for eventet er, at det er arrangeret af frivillige ildsjæle, som sørger for de mange store oplevelser på land og vand. Vallensbæk kommune opfordrer alle til at besøge Vallensbæk i løbet af denne uge for at opleve spændingen og energien fra det store sejlsportsarrangement.

Danmark og Vallensbæk har således en stærk tradition for internationale sejlevents. Sport Event Denmark, som er partner på sommerens VM i Vallensbæk, er en fast partner på de fleste af disse events.

- Danmark er en kendt sejlsports- og sejlevent nation. I Sport Event Denmark glæder vi os over, at VM ‘et i Vallensbæk er med til at give vores eventkalender 2023 vind i sejlene. Alene i år er Danmark også vært for The Ocean Race stop-over i Aarhus, VM’er i Melges 24, Contenderjoller, Matchrace, Europajoller og Yngling, fortæller Lars Lundov, som er direktør hos Sport Event Denmark.

Pressekontakt:

Stævneleder ved Vallensbæk Sejlklub: Kenneth Bøggild, telefon 2534 4050

Kommunikationskonsulent ved Sport Event Denmark: Eline Andersen, telefon 5122 5385

Kommunikationskonsulent ved Vallensbæk Kommune: Lærke Kopp Hansen, telefon 2058 1897

Kommunikationsansvarlig ved Dansk Sejlunion: Julie Elver Stolberg, telefon 2183 8747

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Vallensbæk Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vallensbæk Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum