DIN Forsyning

DIN Forsyning donerer dieselgeneratorer til Ukraine med arbejdskraft fra NemByg

Del

To dieselgeneratorer fra tidligere vandværk bliver med arbejdskraft fra den esbjergensiske totalentreprenør doneret via den humanitære hjælpeorganisation Bevar Ukraine

Med krigen i Ukraine har befolkningen brug for alt fra fødevarer til tøj, møbler og medicin. Men også hjælp til den infrastruktur og forsyning, som i store dele af landet er smadret. Der har især været fokus på dieselgeneratorer, som kan give livsnødvendig strøm og varme til den ukrainske befolkning.

Ved nedrivningen af Spangsbjerg Vandværk er to dieselgeneratorer blevet til overs. Dieselgeneratorerne kan samlet producere 4.380.000 kWh om året, hvilket svarer til knapt 1100 danske husstandes forbrug. De to generatorer, som er i god stand, har DIN Forsyning besluttet at donere til den nødlidende ukrainske befolkning:

”Det er velkørende generatorer, som ellers ville være blevet neddelt og sendt til skrotning. Under alle omstændigheder er det spild. Og når vi samtidig ved, at der er et land, der har hårdt brug for al den humanitære hjælp, de kan få, hvad er så mere nærliggende end at donere til dem. Hvis vi kan hjælpe – måske ovenikøbet redde nogle liv – er det vores pligt. Som mennesker og som virksomhed”, siger Henrik Harborg Blicher, som er projektchef i DIN Forsyning.

At demontere to store generatorer kræver dog en del mandetimer, og her har NemByg stillet arbejdskraft til rådighed. Om samarbejdet fortæller Jesper Holm Nielsen, der er administrerende direktør i NemByg:

”Både som enkeltpersoner og som virksomhed er vi berørte af de frygtelige begivenheder og de menneskelige lidelser i Ukraine. Da vi fik henvendelsen fra DIN Forsyning, tøvede vi ikke med at stille arbejdskraft til rådighed for at frigøre de to dieselgeneratorer, så de kan bruges i den humanitære indsats i det krigshærgede land”. 

Efter at dieselgeneratorerne er taget ud af bygningen, er de blevet hentet af Bevar Ukraine. Det er en uafhængig humanitær hjælpeorganisation, som har til formål at yde humanitær hjælpe i Ukraine. Organisationen samarbejder med Dansk Industri i eftersøgningen af bl.a. generatorer.
Donationen forventes at lande i det krigshærgede land i morgen.


Om DIN Forsyning

DIN Forsyning er ét af Danmarks største multiforsyningsselskaber. Hver dag leverer DIN Forsyning varme og rent vand og håndterer spildevand for tusindvis af kunder i Esbjerg og Varde kommuner. I Varde Kommune er det desuden DIN Forsyning, der står for affald og genbrug.

Om NemByg

NemByg A/S er Esbjerg-områdets førende entreprenørvirksomhed og udfører hoved- og totalentrepriser i store dele af Syddanmark. Virksomheden, der beskæftiger over 100 egne medarbejdere og mandskab hos faste underleverandører, deltager derudover i en række renoveringsprojekter på bolig- og erhvervsejendomme.

Om Spangsbjerg Vandværk

Det tidligere Spangsbjerg Vandværk blev i 2017 nedlagt og erstattet af Esbjerg Vandværk. Efterfølgende har DIN Forsyning Spildevand A/S købt grunden med det formål at sikre området til fremtidig håndtering af overfladevand. Grunden skal derfor ryddes og det gamle vandværk skal rives ned.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Om DIN Forsyning

DIN Forsyning er et af Danmarks største multiforsyningsselskaber. Forsyningsselskabet leverer  varme og rent vand og håndterer spildevand for tusindvis af kunder i Esbjerg og Varde kommuner. I Varde Kommune står DIN Forsyning for affald og genbrug.

Følg pressemeddelelser fra DIN Forsyning

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DIN Forsyning

DIN Forsyning går forrest med pyrolyse af slam4.7.2023 10:01:32 CEST | Pressemeddelelse

Overskudsslam fra spildevandsrensning i Danmark benyttes i dag som gødning på landbrugsjord. Men et stigende fokus på slammets indhold af PFAS og andre miljøfremmede stoffer gør det nødvendigt at tænke i nye baner. DIN Forsyning tager et stort skridt for at løse problemet i branchen og arbejder nu på at etablere et storskalapyrolyseanlæg, hvor miljøfremmede stoffer i slammet fjernes. Behandlingen af slammet har en række andre gevinster bl.a. i forhold til CO2-udledning og sektorkobling med industri og landbrug. Udviklingsprojektet støttes af Pyrolysepuljen og forventes at blive det første af sin slags i verden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum