Sport Event Denmark

Første Ocean Race-båd ankom til Aarhus ved daggry

Del

Det blev amerikanske 11th Hour Racing Team, som tog en flot sejr på den transatlantiske etape fra Newport (USA) til Aarhus.

Peter Brøgger/The Ocean Race Stopover, Aarhus

Et piskende tempo og utallige 24-timers fartrekorder fra Ocean Race-bådene undervejs gjorde etapen mellem USA og Danmark til en hurtig affære. Det tog amerikanske 11th Hour Racing Team med skipper Charlie Enright blot lidt over én uge at tilbagelægge distancen fra det nordøstlige USA til Smilets By, og det resulterede i en ankomst kl. 04:56:49 om morgenen 2. Pinsedag.

I det tidlige morgengry stod en blanding af morgenfriske danske og internationale fans klar på Havnepladsen til at hylde vinderne for den flotte præstation. Ude på vandet lå der små 50 både, som også var stået tidligt op for at byde velkommen.

Senere på morgenen ankom Team Holcim-PRB med skipper Kevin Escoffier og tog en flot andenplads. På tredjepladsen kom Team Malizia med skipper Boris Hermann. Biotherm-båden med skipper Paul Meilhat har været plaget af uheld undervejs og forventes at ankomme til Aarhus inden for de næste dage.

Etaperesultatet har rykket rundt på stillingen i løbet, og top-3 i The Ocean Race er nu:
11th Hour Racing Team – 28 point
Team Holcim-PRB – 27 point
Team Malizia – 24 point

Festen fortsætter på Havnepladsen hele dagen
I dag er den officielle åbningsdag for The Ocean Race Stopover i Aarhus, og der er aktiviteter i hele Ocean Live Park på Havnepladsen og på Pier 2, som midlertidigt er omdøbt til Sustainability Island. Blandt andet vil den klassiske type Ocean Race-både, VO65’erne, komme ind samlet kl. 14. De ’hopper ind i racet’ igen i Aarhus og deltager i den nystiftede The Ocean Race VO65 Sprint Cup, som omfatter etaperne Alicante til Kap Verde, Aarhus til Haag og Haag til Genova.

I aften er der for første gang i Danmark et storstilet droneshow, som afvikles fra kl. 22.45-23.00.

Fakta om The Ocean Race:
Siden 1973 har topatleter sejlet jorden rundt i det race, som tidligere hed Whitbread Round the World Race og Volvo Ocean Race. Aarhus er det første danske stopover i racets 50-årige historie.

To forskellige bådklasser stævnede ud i Alicante. Fem besætninger i IMOCA-klassen, og seks besætninger i VO65-klassen. IMOCA-klassen tager turen jorden rundt, mens VO65-klassen deltager  The Ocean Race VO65 Sprint Cup, som omfatter etaperne Alicante til Kap Verde, Aarhus til Haag og Haag til Genova.

 • Sailing Aarhus og Aarhus Internationale Sejlsportscenter er centrale partnere i projektet.
 • Blandt de offentlige partnere er Aarhus Kommune, Sport Event Denmark og Region Midtjylland.
 • Den Aarhus-baserede IT-virksomhed Trifork er officiel Stopover Presenting Partner.
 • Salling Fondene støtter folkefesten.
 • Ruten i denne udgave besøger fire kontinenter fordelt over ni byer:
 • Alicante, Spanien
 • Kap Verde
 • Cape Town, Sydafrika
 • Itajai, Brasilien
 • Newport, USA
 • Aarhus, Danmark
 • Kiel, Tyskland (Fly-by)
 • Haag, Holland
 • Genova, Italien

Fotos
Credit Peter Brøgger/The Ocean Race Stopover: https://tinyurl.com/hz5ncv69

Medieakkreditering
Link: https://rb.gy/stbw4

Med en akkreditering får I som medie adgang til pressecenter, fotobåde, pressekonferencer og til særlige små, koncentrerede sessioner i pressecentret. Vi tilbyder både varm kaffe, vand og wi-fi undervejs 😊

Nøgleord

Kontakter

Om Sport Event Denmark

Sport Event Denmark arbejder for at tiltrække, organisere og udvikle store internationale tilskuer- og deltagerevents. Det er Sport Event Denmarks ambition, at disse internationale sportevents skal involvere og begejstre danskerne, skabe stolthed, udvikle idrætten, skabe vækst og turismeomsætning samt markedsføre Danmark internationalt. 

Sport Event Denmark finansieres via udlodningsmidlerne.

Følg pressemeddelelser fra Sport Event Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sport Event Denmark

Succesfuld afvikling af 3x3 EUROPE CUP-kvalifikation på trods af udfordrende vejrforhold10.6.2024 12:10:58 CEST | Pressemeddelelse

I weekenden afholdt Danmarks Basketball Forbund FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier (kvalifikation til EM i 3x3 basketball) i Superkilen Park på Nørrebro. Vejret bød på udfordringer, men det kom ikke til at betyde ret meget, da arrangørerne valgte at flytte lørdagens kampe indendørs til Nørrebrohallen. Weekenden bød således på en problemfri afvikling af de mange spektakulære kampe både fredag og lørdag.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye