Finans Danmark

Høringssvar: Udkast til notat om reaktionsmønster ved brud på kapital- og NEP-krav for pengeinstitutter

Del

Finans Danmark har afgivet høringssvar på Finanstilsynets udkast til notat om reaktionsmønster ved brud på kapital- og NEP-krav for pengeinstitutter.

Finans Danmark finder det positivt, at Finanstilsynet med notatet søger at tydeliggøre, hvordan Finanstilsynet vil reagere på brud på regulatoriske kapital- og NEP-krav. Vi finder dog, er der bør foretages en tekstmæssige præcisering i notatet, som afspejler de formelle juridiske krav, og at notatet udlader at henvise til, at institutter forventes at genoprette en ikke nærmere defineret overdækning i forhold til de formelle juriske krav, som der ikke er bestemmelser om i lovgivningen.  

Desuden finder vi, at notatet bør tilpasses i overensstemmelse med de bagvedliggende lovbestemmelser i lov om finansiel virksomhed, så der skelnes mellem et brud på det kombinerede bufferkrav i tillæg til NEP-kravet og et brud på det kombinerede bufferkrav i tillæg til kapitalkravet (solvensbehovet). Lovgivningen lægger således op til, at der foretages en konkret individuel vurdering ved brud på den kombinerede buffer i tillæg til NEP-kravet, og ikke automatiske udlodningsrestriktioner, som ved brud på det kombinerede bufferkrav i tillæg til kapitalkravet. Dette afspejles ikke i høringsudkastet.

Læs høringssvar

Finans Danmark

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark.

www.finansdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark

Nyt globalt værktøj skal hjælpe virksomheder med at opgøre deres aftryk på biodiversitet19.9.2023 08:01:24 CEST | Pressemeddelelse

Taskforce on Naturerelated Financial Disclosures (TNFD) har i dag lanceret et nyt globalt rapporteringsværktøj, som virksomheder kan bruge til at opgøre deres aftryk på og afhængighed af naturen. Det vil også gøre det lettere for banker og investorer at lede penge over i virksomheder, der ikke skader biodiversiteten. Finans Danmark og UN Global Compact Network Denmark har stået i spidsen for en Nordisk konsultationsgruppe, som har bidraget til at udbrede kendskabet til og udviklingen af det nye værktøj.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum