Sund & Bælt

INVITATION TIL NATURENS DØGN PÅ SPROGØ

Del
Denne sommer fylder Storebæltsforbindelsen 25 år. Det fejres med idékonkurrencen ’Naturens døgn’ på Sprogø, hvor eksperter inden for natur og miljø skal dyste om at udvikle de bedste forslag til at styrke biodiversiteten på og omkring Sprogø. Vinderholdet kåres på broens fødselsdag og præmieres af Transportministeren. Tilmeld jer og kom med til en eksklusiv dag på Sprogø.

14. juni 2023 er det 25 år siden, de første biler kørte over Storebælt og dermed krydsede Sprogø. Øen var blevet fire gange større under anlægsarbejdet, og ved indvielsen af broen i 1998 fremstod de nye områder golde. Derfra startede en proces med naturgenopretning og landskabspleje, som har betydet, at Sprogø i dag fremstår som et frodigt naturområde med en stor variation af dyr og planter.

Nye idéer og værdifulde erfaringer
Men kan Sund & Bælt gøre mere for naturen – både på Sprogø, i havet omkring samt på områderne ved Nyborg og Korsør, hvor broen rammer land? Og kan vi udnytte de gode erfaringer fra Sprogø andre steder i Danmark, hvor natur og infrastruktur mødes?

Disse og andre spørgsmål skal debatteres ved en ambitiøs fødselsdagsworkshop på Sprogø den 13.-14. juni. Deltagerne skal overnatte på øen, og på andendagen kåres vinderholdet, som præmieres af Transportministeren.

Dommerpanelet vil bestå af eksperter fra Biodiversitetsrådet/DTU Aqua, WWF, DHI, Danmarks Fiskeriforening, Aage V. Jensen Fonden og Sund & Bælt.

Efterfølgende er der en rundvisning på Sprogø med mulighed for uddybende snak om naturudvikling og øens rige fugleliv.

Arrangementet vil også få besøg af en delegation fra Storebæltsforbindelsens japanske ”søsterbro”, The Akashi Kaikyo Bridge, der ligeledes kan fejre 25-års jubilæum i år.

Deltagelse og tilmelding
Vær med til en spændende dag, hvor der er mulighed for:

  • Foromtaler af ’Naturens Døgn’ på Sprogø
  • En eksklusiv rundvisning på Sprogø med en naturvejleder
  • Fotooptagelser på fødselsdag af den ikoniske natur med broen som kulisse
  • At overvære transportministeren præmiere vinderholdet samt holde tale på Sprogø i anledning af broens fødselsdag. Efterfølgende vil der være mulighed for at stille spørgsmål.

Find baggrundsmateriale inkl. fotos i presserummet

Tilmelding sker hos Chef for Koncernkommunikation, Lene Gebauer Thomsen på lgt@sbf.dk, mobil +45 21 70 44 50.

Billeder

Information om Sund & Bælt

Sund & Bælt
Sund & Bælt
Vester Søgade 10
1601 København V

+ 45 33 93 52 00https://sundogbaelt.dk/

Sund & Bælt er en teknologidrevet infrastrukturvirksomhed, som ejer og driver forbindelserne over Storebælt og Øresund og om nogle år også forbindelsen over Femern Bælt til Tyskland. Vi bidrager dagligt til at øge mobiliteten for de mere end 250.000 kunder, som benytter vores infrastruktur. Sund & Bælts datterselskab Brobizz A/S driver herudover automatiske betalingsløsninger, som tilbyder elektronisk afregning på veje, broer, færger og parkeringsanlæg i Skandinavien og Europa. Sund & Bælt har sat en ambition om, at vi skal være bedst til at anlægge, drive og finansiere brugerbetalt infrastruktur, der styrker mobiliteten i Danmark og Europa.

Følg pressemeddelelser fra Sund & Bælt

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sund & Bælt

Storebæltsbroen lukkes kortvarigt på torsdag3.10.2023 08:44:29 CEST | Pressemeddelelse

På torsdag udføres vedligeholdelsesarbejde på Storebæltsbroen. Det vil medføre kortvarige lukninger af forbindelsen i aften- og nattetimerne. Mens der arbejdes på broen, kører trafikken dobbeltrettet i de nordlige spor. Forbindelsen lukkes i begge retninger under omlægning til dobbeltrettet trafik torsdag aften fra kl. 19.00 til kl. 19.30 og igen fredag morgen fra kl. 05.00-05.30, hvor der vil opstå kort ventetid. Herefter vil der frem til kl. 09.00 kun være ét spor farbart i retning mod Sjælland med en hastighedsnedsættelse til 50 km/t omkring arbejdsområdet. Find prognose for trafikken de kommende weekender på Storebælts hjemmeside og få info om den konkrete trafiksituation via sms. Send til 1231 med teksten BRO INFO. Tjenesten ophører automatisk efter 7 dage.

Storebæltsbroen lukkes kortvarigt i weekenden29.9.2023 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I den kommende weekend udføres vedligeholdelsesarbejde på Storebæltsbroen. Det vil medføre kortvarige lukninger af forbindelsen i aften- og de tidlige morgentimer. Mens der arbejdes på broen, kører trafikken dobbeltrettet i de sydlige spor. Forbindelsen lukkes helt under omlægning til dobbeltrettet trafik lørdag aften fra kl. 19.00 til kl.19.45 og igen søndag morgen fra kl. 09.00-09.45, hvor der vil opstå kort ventetid. Find prognose for trafikken de kommende weekender på Storebælts hjemmeside og få info om den konkrete trafiksituation via sms. Send til 1231 med teksten BRO INFO. Tjenesten ophører automatisk efter 7 dage.

Dobbeltrettet trafik på Storebæltsbroen de kommende uger30.8.2023 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I de første tre uger i september bliver der i aften- og nattetimerne arbejdet på Storebæltsforbindelsens Vestbro med at færdiglægge den nye asfalt. Et arbejde, som startede i foråret. Den nye asfalt vil fremover komme de mange trafikanter til glæde. Udover, at den er lettere at køre på, så reduceres forbruget af brændstof og CO2-udledningen. Arbejdet foregår om natten for at skabe et trafikfrit og sikkert område, som samtidig giver mulighed for at lægge den nye asfalt hurtigere og mere effektivt end i dagtimerne. Det betyder, at trafikken vil køre dobbeltrettet i den ene side af broen, mens der arbejdes i den modsatte side. Med de mange tusinder trafikanter, som hver dag krydser broen kræver det en stærk asfalt, der kan holde til stor trafikbelastning. Helt konkret udlægges en såkaldt skærvemastiks, som er en tæt og stærk slidlagsbelægning, der er specielt designet til at kunne klare en stor trafikbelastning. Belægningen er derfor særlig velegnet på broer, motorveje og i lufthavne. Und

Cykelløb over Storebælt på lørdag29.8.2023 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

På lørdag den 2. september 2023 passerer godt 4.500 cyklister Storebælt i forbindelse med cykelløbet ’Gran Fondo Storebælt’. Broen vil være åben under hele løbet. Rytterne deler vejbanerne i retning mod Fyn med bilerne, så der vil opstå længere rejsetid for trafikanter i denne retning. Kør derfor hjemmefra i god tid og passér gerne Storebælt før kl. 14 eller efter kl. 20. Trafikken i retning mod Sjælland vil være upåvirket under hele løbet. Sådan påvirkes trafikken Under løbet vil der være normal trafik med 110 km/t i to spor i retning mod Sjælland. Der kun er ét spor tilgængeligt for biltrafikken i retning mod Fyn og Jylland, hvor det langsomme spor og nødsporet er dedikeret til cykelløbet. Under løbet er hastighedsbegrænsningen på 70 km/t og overhaling er forbudt. Kør hjemmefra i god tid Indskrænkning til ét spor i retning mod Fyn og Jylland sker ca. kl. 14.35. Det forventes, at trafikken er omlagt til normaltilstand efter løbet omkring kl. 20. I denne periode forventes turen over br

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum