Alexandra Instituttet

Strategisk løft til den bæredygtige omstilling hos Alexandra Instituttet

Del

Tre store projekter og en forfremmelse signalerer, hvor høj prioritet den digitale bæredygtige omstilling har hos Alexandra Instituttet.

Alexandra Instituttet har længe hjulpet organisationer med at bruge med data og digitale teknologier til at blive både mere økonomisk og miljømæssigt bæredygtige, men i år får indsatsen lige et ekstra nøk opad:

Tre store projekter viser vejen, og en forfremmelse signalerer, hvor høj prioritet den digitale bæredygtige omstilling har.

Efter 12 år som interaktionsdesigner og forandringsleder er Trine Plambech blevet udnævnt som Director of Digital Sustainability for Alexandra Instituttet.

”Trine har virkeligt formået at skabe sig en profil inden for både bæredygtig og digital omstilling. Med forfremmelsen vil Trine være med til at løfte den grønne digitale dagsorden endnu højere, både hos os internt, men i særlig grad ude hos virksomhederne,” understreger Niels Husted Kjær, CEO for Alexandra Instituttet.

Kloden har brug for digitalisering og forandringsledelse

Og løft er der nok af: Han fremhæver især ét af de tre store projekter, som Trine Plambech er med til at drive.

”I Afkobling 2030-projektet skal vi hjælpe danske virksomheder med at afkoble deres vækst fra deres aftryk på planeten i forhold til ressourcer, altså både energi og materialer. Det er netop ét af de områder, hvor digitalisering virkelig kan være en løftestang.”

De kompetencer og metoder, der får organisationer til at lykkes med digitalisering, kan nemlig også bruges i den grønne omstilling, understreger han. Trine og de andre antropologer fra Alexandra Instituttet hjælper organisationer med at afdække adfærd og dynamikker og skabe forandring med bæredygtig strategi og ledelse.

Vores mangeårige arbejde med transformation giver Alexandra Instituttet et solidt udgangspunkt for at gøre virksomhederne i stand til at afkoble værdi og vækst fra belastningen af klima og miljø, påpeger han.

Vi oplever stor efterspørgsel efter vores bæredygtighedsløsninger, lyder det fra Trine Plambech:

"Det forstår jeg godt, for de virksomheder, der vælger at bruge digitalisering og bæredygtighed som innovationsdagsorden, har en unik mulighed for at øge deres konkurrencekraft og relevans i markedet.”

Få inspiration af Trine Plambech til jeres arbejde med digital grøn omstilling:

25.5. Green Tech Summit, Aarhus
Digitainability is the new green: Trines oplæg handler om begrebet digitainability og om, hvorfor det er vigtigt at indtænke viden om brugerne i udviklingen af digitale løsninger, der skal understøtte bæredygtig adfærd. Info og tilmelding her: https://alexandra.dk/goto-aarhus-summit-2023/

30.5. Natur og Miljø, Kolding
Planlæggeren befinder sig i et krydsfelt mellem politik, praktik og en bæredygtigheds-dagsorden i rivende udvikling. Hvordan leder du denne dagsorden, mens du skaber partnerskaber og engagement? Info og tilmelding her: https://naturogmiljoe.dk/

9.6. IDA Industri 4.0, København
Trine taler om fremtidens produktion, og hendes oplæg handler om hendes absolutte spidskompetence, nemlig digitainability – når digitale løsninger bliver løftestang for bæredygtig omstilling. Info og tilmelding her: https://industri-40.ida.dk/tilmelding

Alexandra Instituttet

100 eksperter under ét tag 

Alexandra Instituttet hjælper offentlige og private virksomheder med at anvende den nyeste it-forskning og -teknologi. Vores udgangspunkt er samfundsmæssige problemstillinger og behov for at omsætte den nyeste forskning til innovative løsninger. 

Hos os finder du stærke kompetencer inden for blandt andet computer graphics, kunstig intelligens, internet of things, big data, cybersikkerhed, interaktionsdesign og smarte produkter

Vi arbejder i et tværfagligt miljø og er et hold af højtkvalificerede specialister, der hurtigt kan forstå din organisations og dine brugeres problemstillinger.

Følg pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum