Frederiksbergmuseerne

UDSTILLINGSÅBNING: BIRK BJØRLO / I AM LOST TO THIS WORLD

Del

23. juni – 3. september 2023 

Hen over sommeren præsenterer Møstings soloudstillingen I Am Lost to This World af billedkunstner Birk Bjørlo (f. 1986). Her blandes figurative tegninger, abstrakte malerier og skulpturer i et sprudlende virvar af hverdagsanekdoter, parafraser og almenmenneskelige problematikker.

Birk Bjørlo, 2022
Birk Bjørlo, 2022 Birk Bjørlo, 2022

Med udstillingen I Am Lost to This World genoptager Bjørlo sin tidligere passion for tegneserietegning, med en serie af tegninger, der kredser omkring en tudsekarakter. Tudsen bliver her en slags fortæller, som man møder i dens refleksioner over, hvad det vil sige at være en del af denne verden, når man samtidig føler sig fremmedgjort fra den. I Am Lost to This World inviterer publikum ind i et univers, hvor grænserne mellem de indre, mentale rum og de ydre rammer, der udgør vores fælles fysiske verden, udviskes.  
 
Med referencer til velkendte karakterer fra kunsthistorien, som bl.a. Auguste Rodins Tænkeren, understreger Bjørlo det almenmenneskelige i de tilstande, som fabeldyret befinder sig i; opgivende, opløftet, ængstelig og tænksom. Samtidig sniger velkendte detaljer fra Møstings mondæne førstesal sig ind i tudsens verden og slører grænserne mellem tegningernes fiktive rum og de fysiske omgivelser. Tudsen træder også ud af tegningerne og kommer til live i en voksskulptur, der med tiden nedbrydes og smelter sammen med Møstings herskabelige rammer. 

To ekspressive objektmalerier snor sig skulpturelt gennem udstillingsrummene og skaber et flimrende landskab, der bryder med Møstings traditionelle rumplan. Malerierne repræsenterer, som tegningerne, deres egne uudgrundelige rum, bygget af lag på lag af materialer, der hober sig op og flyder sammen. Som et scenografisk greb i udstillingen fungerer de både som en spejling af tudsens mangfoldige indre liv og som pause i narrativet. 
 

Titlen I Am Lost to This World henviser til den tyske komponist Gustav Mahlers (1860-1911) ikoniske stykke ved samme navn, og man vil i forbindelse med udstillingen kunne opleve pianist og komponist August Rosenbaum fortolke Mahlers symfoni i et af Bjørlos store objektmalerier. Stykket er således en direkte samtale mellem Rosenbaum, Bjørlos værker og Mahlers ikoniske stykke. Billetter til arrangementet med August Rosenbaum kan købes via Billetto.  

 
Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, Det Obelske Familiefond og Arbejdernes Landsbank. 

 
Om Birk Bjørlo 
Birk Bjørlo (f. 1986, Norge) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, 2014 og Kunstakademie Düsseldorf, 2012-13. Han bor og arbejder i Danmark.  
Bjørlo har blandt andet udstillet på GL Strand (Dk) Elephant Kunsthall (No), Treignac Projects (Fr), Huset for Kunst og Design (Dk) og Gether Contemporary (Dk).  
 
Bjørlos værker er blandt andet erhvervet af Ny Carlsberg Fondet og Statens Kunstfond, og han har derudover modtaget Else Marie Bukdahls Hæderslegat og Jens Søndergaard og Hustrus Mindeslegat. 

Kontakter

Billeder

Birk Bjørlo, 2022
Birk Bjørlo, 2022
Download
© Birk Bjørlo, 2022
© Birk Bjørlo, 2022
Download

Vedhæftede filer

Om Frederiksbergmuseerne

Frederiksbergmuseerne består af Cisternerne, Bakkehuset, STORM og Møstings.  Alle fire museer ligger på Frederiksberg i indbyrdes gåafstand og bindes sammen af Frederiksbergs to smukke parker, Søndermarken og Frederiksberg Have.

Følg pressemeddelelser fra Frederiksbergmuseerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederiksbergmuseerne

UDSTILLINGSÅBNING: NIKOLINE LIV ANDERSEN / UTOPIA30.8.2023 09:05:00 CEST | Pressemeddelelse

16. september – 26. november 2023 Efteråret i Møstings byder på soloudstillingen UTOPIA af den danske billedkunstner og designer, Nikoline Liv Andersen. Udstillingen forener klassiske håndarbejdsteknikker i et univers, hvor menneske og natur vikler sig ind i hinanden. Det dunkle og fortættede blander sig med lyse og lette materialer og frembringer transitioner, der både er smukke og voldsomme, og hvor håb og fortvivlelse mødes.

Ny udstilling åbner et vindue til kunstnetværk i 1800-tallet17.8.2023 10:58:15 CEST | Pressemeddelelse

Bakkehusets særudstilling ”Vindue til venskaber – Friederike Bruns guldalder” fortæller historien om en bemærkelsesværdig kvinde i den tidlige guldalder, som levede et liv anderledes end det, mange af samtidens kvinder kunne drømme om. Friederike Brun rejste rundt i Europa og omgav sig med 1800-tallets største kunstnere og for første gang nogensinde udstilles en større samling af de unikke værker, hun samlede fra dem.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum