KLS PurePrint A/S

Typografi kan spare miljøet for 76 mio. trykte sider!

Del

Bæredygtighed har fået en helt ny dimension. Indtil nu har fokus været på at fjerne brugen af skadelige kemikalier, sikre biologisk nedbrydelighed og reducere CO2 aftrykket. Men nu kan optimeret skriftdesign og layout revolutionere muligheden for miljømæssige besparelser.

Sustainable Typesetting® 

Konceptet Sustainable Typesetting® er udviklet af 2K/Denmark og det består af dels en skrifttype som på en gang både fylder betydeligt mindre og samtidig er mere læsevenlig end traditionelle og kendte skrifttyper og dels en række layout-principper, som skal sikre balancen mellem pladsreduktion og læseoplevelsen.

Baggrunden er 35 års erfaring med professionelt skrifttypedesign, bogdesign, opsætning af bl.a. Bibler til hele verden og et videnskabeligt udviklingsarbejde med skrifters grundprincipper. Hvad er det som gør, at man kan læse nogen tekster bedre end andre? Alle de dele af ord og bogstaver, som samlet afgør den optimale læselighed, er blevet analyseret. Og resultatet er kort fortalt kombinationen af en optimeret læselighed gennem øgning af x-højden, en lav kontrast i selve stregtykkelsen, en typografisk fordeling af “white space” mellem bogstaver, ord og linjer og en forbedret pladseffektivitet gennem optimerede marginforhold. 

Potentielt meget store miljømæssige besparelser i industrien

Besparelsen vil naturligvis være større, jo mere tekst der skal konverteres. Erfaringen viser, at det næsten altid vil være muligt at spare min. 20 % og meget ofte 30 %. I det konkrete tilfælde, som beskrives nedenfor, er der tale om hele 50 % besparelse. Og i alle tilfælde uden at gå på kompromis med læseligheden.

Ved produkter som manualer, indlægssedler eller andre produkter, som typisk indeholder meget pligttekst og ofte på mange sprog, kan der blive tale om virkelig store miljømæssige besparelser – og samtidig kan læseligheden forbedres, hvilket specielt kan være relevant inden for medicinalindustrien.

Mulig besparelse på 76 mio. sider

Fra et projekt fra en industrivirksomhed kan et konkret eksempel nævnes. Der er tale om en manual som er på 600 sider. Den kan reduceres til 300 sider – en besparelse på hele 50 %. Det giver en potentiel besparelse på 76 mio. sider årligt. 

Dette ene mulige projekt kan give en reduktion i alle miljømæssige forhold på 50 % - forbrug af papir, trykfarve osv. – og en besparelse af CO2 udledningen på 45 tons. Pr. år!

En tyndere Lykke Per

Besparelsen vil også slå igennem på produktionen af bøger, hvor sidetallet vil kunne reduceres betydeligt, uden at det går ud over læseligheden. Der er et stigende fokus på at reducere CO2 udledningen i bogbranchen, hvorfor Sustainable Typesetting vil kunne blive banebrydende også på dette område.

2K/Denmark og KLS PurePrint trykker en udgave af Lykke Per, hvor besparelsen er på 200 sider – bogen reduceres fra 800 til 600 sider. Det er en reduktion på 25 %. 

Værdiskabende samarbejde

2K/Denmark og KLS PurePrint har indgået et strategisk samarbejde om udbredelsen af de mest optimale bæredygtige løsninger. Kombinationen af Sustainable Typesetting og Cradle to Cradle vil give miljømæssige besparelser på et hidtil uset niveau. Der er tale om en gamechanger, som både skaber den ultimative miljøvenlige løsning og samtidig giver store økonomiske besparelser.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Eksempel på en tekst i ens punktstørrelse, hvor man tydeligt kan se den forbedrede læselighed – og det giver mulighed for at reducere font-størrelsen.
Eksempel på en tekst i ens punktstørrelse, hvor man tydeligt kan se den forbedrede læselighed – og det giver mulighed for at reducere font-størrelsen.
Download
Eksempel på en tekst med 20 procent tekstreduktion.
Eksempel på en tekst med 20 procent tekstreduktion.
Download

Links

Om KLS PurePrint

KLS PurePrint har en ambition om at være verdens grønneste og mest bæredygtige trykkeri. Vi ønsker at bidrage til en bedre fremtid for mennesker og natur. Det skal ske ved en bevidst anvendelse af den cirkulære tankegang, Cradle to Cradle og FN's Verdensmål.

Følg pressemeddelelser fra KLS PurePrint A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra KLS PurePrint A/S

KLS PurePrint A/S er nu Cradle to Cradle® Guld-certificeret7.6.2023 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I 2015 blev trykkerivirksomheden KLS PurePrint A/S Cradle to Cradle® certificeret og blev dermed det kun andet trykkeri i verden til at modtage den ambitiøse certificering. I første omgang blev KLS PurePrint registreret på Bronze-niveau, men allerede i 2016 blev virksomhedens niveau hævet til Sølv. Nu er det lykkedes KLS PurePrint at udmærke sig på Guld-niveau på området materialesundhed, hvilket resulterer i at certificeringen hæves til Guld.

Emballage: Uklarhed og en hårfin balance mellem grønne løsninger og greenwashing20.10.2022 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Forbrugere og indkøbere famler i valget af miljørigtig emballage og mærkning af emballagen. Det er uklart for mange, hvad der er reel bæredygtighed, og hvornår der er tale om greenwashing. Faktisk bør virksomheder slet ikke bruge ordet bæredygtighed, men fokusere på at finde de mest skånsomme materialer i en cirkulær økonomi. Der er brug for ensartede målparametre på miljøpåvirkninger, for at forbrugere og virksomheder kan tage de rigtige valg. Trykkerivirksomheden KLS PurePrint A/S udgiver i samarbejde med Gitte Haar, Center for Cirkulær Økonomi, en hvidbog om hele emnet.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye