Frederiksbergmuseerne

UDSTILLINGSÅBNING: FREDERIKSBERG - BYEN I BYEN

Del

Ny historisk udstilling formidler et bredt udvalg af de bedste fortællinger om Frederiksbergs liv. Udstillingen FREDERIKSBERG – BYEN I BYEN sætter fokus på Frederiksberg som moderne storby, hvor borgere, politikere, kunstnere og forbrydere på hver deres måde har sat aftryk og formet det Frederiksberg, der i dag eksisterer som en by i byen.

Frederiksberg Kommune driver i det kommende år kulturhuset Riises Landsted, Allégade 5. I denne anledning præsenterer Frederiksbergmuseerne og Frederiksberg Stadsarkiv i tæt samarbejde udstillingen FREDERIKSBERG – BYEN I BYEN om Frederiksbergs historie gennem 300 år.

Borgmester Michael Vindfeldt (S) åbner udstillingen fredag den 2. juni kl. 16 som en del af FRBDAGE, og siger i den forbindelse:

”Riises Landsted er en historisk bygning og vigtig del af både det arkitektur- og kulturhistoriske miljø omkring Allégade. Det er derfor oplagt, at netop Riises Landsted lægger rum til en udstilling om Frederiksbergs historie fra byens spæde start til den udvikler sig til en moderne storby. Frederiksbergmuseerne og Frederiksberg Stadsarkiv har med generøs støtte fra Frederiksbergfonden produceret en både smuk, spændende og informativ udstilling om vores Frederiksberg med nedslag på forskellige temaer, der har gjort byen til det særlige sted, det er i dag. Jeg håber, at rigtig mange vil benytte lejligheden til at besøge Riises Landsted og se udstillingen i de historiske rammer og samtidigt blive klogere på vores bys historie”.

Frederiksberg opstår som en lille beskeden landsby for over 300 år siden, da 20 hollænderbønder med familier flyttes til markerne udenfor Københavns volde. Det er nu en moderne storby med mere end 100.000 indbyggere, eget slot og egen identitet. Hvad byen består af – hvem den har bestået og består af - giver udstillingen eksempler på.

”Jeg synes, at det er en ambitiøs og flot udførelse, og det meget glædeligt, at vi med projektet får en samlet fremstilling af Frederiksbergs historie. Der er tale om en mobil løsning og der gives samtidig mulighed for at arbejde med udsnit af den samlede løsning, hvilket skaber stor fleksibilitet i den fremtidige anvendelse”, fortæller direktør for Frederiksbergfonden, Martin Dahl.

FREDERIKSBERG – BYEN I BYEN er skabt i samarbejde mellem Frederiksbergmuseerne og Frederiksberg Stadsarkiv. Udstillingen er generøst støttet af Frederiksbergfonden.

Udstillingsåbning:

Fredag d. 2. juni kl. 16. Alle er velkomne!

Riises Landsted, Allégade 5, 2000 Frederiksberg.                                                                                                                              

Udstillingsdatoer:

Lørdag d. 3. juni kl. 10-16 og søndag d. 4. juni kl. 10-16

5. juni-15. juni: Onsdag, torsdag og fredag kl. 14-17, Lørdag kl. 11-14

11. juli – 11. august: Onsdag, torsdag og fredag kl. 14-17

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

Om Frederiksbergmuseerne

Frederiksbergmuseerne består af Cisternerne, Bakkehuset, STORM og Møstings.  Alle fire museer ligger på Frederiksberg i indbyrdes gåafstand og bindes sammen af Frederiksbergs to smukke parker, Søndermarken og Frederiksberg Have.

Følg pressemeddelelser fra Frederiksbergmuseerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederiksbergmuseerne

UDSTILLINGSÅBNING: NIKOLINE LIV ANDERSEN / UTOPIA30.8.2023 09:05:00 CEST | Pressemeddelelse

16. september – 26. november 2023 Efteråret i Møstings byder på soloudstillingen UTOPIA af den danske billedkunstner og designer, Nikoline Liv Andersen. Udstillingen forener klassiske håndarbejdsteknikker i et univers, hvor menneske og natur vikler sig ind i hinanden. Det dunkle og fortættede blander sig med lyse og lette materialer og frembringer transitioner, der både er smukke og voldsomme, og hvor håb og fortvivlelse mødes.

Ny udstilling åbner et vindue til kunstnetværk i 1800-tallet17.8.2023 10:58:15 CEST | Pressemeddelelse

Bakkehusets særudstilling ”Vindue til venskaber – Friederike Bruns guldalder” fortæller historien om en bemærkelsesværdig kvinde i den tidlige guldalder, som levede et liv anderledes end det, mange af samtidens kvinder kunne drømme om. Friederike Brun rejste rundt i Europa og omgav sig med 1800-tallets største kunstnere og for første gang nogensinde udstilles en større samling af de unikke værker, hun samlede fra dem.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum