TEKNIQ Arbejdsgiverne

Ja tak til flere på arbejdsmarkedet

Del
Reformkommissionen lægger i sin netop offentliggjorte rapport en lang række gode anbefalinger på bordet til få endnu flere ud på arbejdsmarkedet, hvilket TEKNIQ Arbejdsgiverne er helt enig i.
Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Det er en lang række vigtige anbefalinger, som Reformkommissionen netop har offentliggjort i sin tredje og sidste delrapport. Sådan lyder det fra arbejdsgiver- og erhvervsorganisationen TEKNIQ Arbejdsgiverne, der organiserer cirka 4.100 virksomheder inden for el, vvs og metal.

- Virksomhederne har brug for kvalificerede medarbejdere til at håndtere den grønne omstilling af Danmark blandt andet. Samtidig har vi også en forpligtigelse overfor både unge og voksne, der af den ene eller anden grund har svært at ved at finde sin plads i arbejdslivet. Nu ser vi frem til en hurtig politisk proces for at få sat gang i de nødvendige reformer, siger Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Integration ude i virksomhederne

Rapporten “Nye veje for udsatte unge og voksne” fokuserer - som navnet antyder - på de borgere, der har sværest ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet. Det gælder blandt andet mennesker, der kommer til landet uden uddannelsespapirer eller uden de rette kvalifikationer. Her opfordrer kommissionen blandt andet til at fyre op under integrationsgrunduddannelsen (IGU), som blev lanceret tilbage i 2016, men som ifølge anbefalingerne skal udvides til at omfatte næsten tre gange så mange.

- Vi bakker fuldtonet op om at udvide målgruppen til integrationsgrunduddannelsen, som kommissionen foreslår. Og vi skal også tage livtag med de knaster, der i øjeblikket begrænser virksomhedernes chancer for at bruge ordningen, hvilket vi ser frem til at kigge på under trepartsforhandlingerne, siger Troels Blicher Danielsen og fortsætter:

- Jeg ser meget positivt på, at Reformkommissionen har turdet udfordre “plejer”. Selvfølgelig er der også nogle af forslagene, hvor vi synes, kommissionen er langt inde i detailreguleringen af den enkelte virksomhed, hvilket ikke er hensigtsmæssigt. Vi skal holde fast i, at virksomhederne og den udsatte har præcis samme ambition: De vil gerne have samarbejdet til at lykkes, og det hjælper bureaukrati ikke med til, siger Troels Blicher Danielsen.  

Læs alle rapporterne her

Yderligere info, kontakt:

Michael Degn, presseansvarlig i TEKNIQ Arbejdsgiverne/ mdc@tekniq.dk / 77 42 42 27

Kontakter

Billeder

Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer en stor del af virksomhederne i det tekniske erhvervsliv, der er drivkraften i den bæredygtige og digitale vækst i Danmark. Virksomhederne beskæftiger cirka 55.000 medarbejdere og har en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum