Krigsmuseet

Foredrag: Glem Game of Thrones: Sådan fægtede de i gamle dage

Del
I historiske krigsfilm ser vi gang på gang krigere svinge sværdet på imponerende vis. Men hvordan ser rigtig, historisk fægtekunst ud? Det handler dette Fad & Foredrag på Krigsmuseet om.

En garde! Sværdet er synonymt med historisk krig og kamp, men har fortidens krigere egentlig svunget sværdet, som Hollywood vil have os til at tro?

Vores yndlingsfilm- og serier har massevis af skarpe klinger og gnistrende dueller i sig, men har det noget med den historiske virkelighed at gøre?

Historisk fægtemester Victor Harder Hesel vil til dette Fad & Foredrag fortælle om sværdkampens historie – og om hvordan vi tror, man har kæmpet med sværd. Han har både stået bag kameraet, været i historiebøgerne og fægtet med fortidens våben.

Denne aften vil han over en kold fadøl gå myterne og historierne efter i sømmene og finde ud af, hvad der har hold i virkeligheden, og hvad der ikke har.

Med sig har Victor pakket sine historiske klinger og vil gennemføre en demonstration, så gnisterne flyver i Christian 4.s 400 år gamle kanonhal.

FAD & FOREDRAG er Krigsmuseet fyraftenskoncept, hvor krigsaficionados og historietørstige får serveret en kold fadøl og et lunefuldt foredrag efter museets lukketid.

Billetten giver også gratis adgang til Krigsmuseets øvrige udstillinger fra kl. 16 samme dag.

Praktisk info:
Dato: 22. juni 2023
Tid: 17-19
Sted: Krigsmuseet, Tøjhusgade 3, 1220 København K
Pris: DKK 150

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Krigsmuseet

Krigsmuseet
Krigsmuseet
Tøjhusgade 3
1220 København K

41 20 60 80http://krigsmuseet.dk

På Krigsmuseet kommer du tæt på Danmarks krige og krigshistorie.I vores udstillinger kan du rejse med en ung dansk soldat til det krigshærgede Afghanistan, gå på opdagelse blandt modellerne af historiske krigsskibe fra den danske flåde, udforske historierne om 21 danske krige de seneste 500 år og se nærmere på vores skatkammer, der rummer enestående krigsklenodier fra hele verden.

Følg pressemeddelelser fra Krigsmuseet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Krigsmuseet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye