DI - Dansk Industri

DI: Tak for at skrue ned for bøvl med bæredygtighed

Del
Landets største erhvervsorganisation, DI, hilser det med begejstring velkomment, at regeringen vil fjerne mest muligt bøvl og byrder fra de nye EU-krav om virksomhedernes rapportering om bæredygtighed.
Vicedirektør og chef for erhvervsjura og rapportering, Kim Haggren, DI. Foto: Hans Søndergaard.
Vicedirektør og chef for erhvervsjura og rapportering, Kim Haggren, DI. Foto: Hans Søndergaard.
- Det er afgørende,  at de nye EU-krav om virksomheders rapportering om bæredygtighed ikke bliver en byrde for virksomhederne og hæmmer den grønne omstilling. Det er jo det stik modsatte af intentionerne, siger vicedirektør og chef for erhvervsjura- og rapportering, Kim Haggren, DI.
 
Automatisering og digitalisering af bæredygtighedsrapportering kan ifølge DI bidrage til at reducere bureaukrati og ressourceforbrug for virksomheder, samtidig med at det sikrer pålidelige og kvantitative data. 
 
- Vi mener, at EU-Kommissionen bør lytte til Danmark og inddrage det danske input og erfaringer i arbejdet med at fastlægge standarderne for bæredygtighedsrapportering.
 
- Det er afgørende for virksomhedernes konkurrenceevne, at det sikres, at standarderne er realistiske og gennemførlige for virksomheder i hele EU. Ved at lette byrden for virksomhederne kan vi sammen fremme den grønne omstilling og sikre en bæredygtig fremtid for dansk og europæisk erhvervsliv, siger Kim Haggren.
 
DI opfordrer til, at rapporteringen baseres på data, der enten automatisk kan indhentes fra virksomhedernes interne systemer, eller et setup, der gør det nemt for virksomhederne at afrapportere, og hvor de samme data ikke skal indtastes flere forskellige steder i forskellige formater. Ved at fokusere på automatisering af data kan vi sikre en mere effektiv og nøjagtig indsamling af data, samtidig med at vi mindsker den administrative byrde for virksomhederne.
 
- Vi deler regeringens synspunkt om, at de nye rapporteringskrav skal være tilgængelige og håndterbare for alle virksomheder, uanset størrelse. Det er vigtigt, at der tages hensyn til forskellige brancher og virksomheders kapacitet til at indberette, siger Kim Haggren.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos pressemedarbejder Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Vicedirektør og chef for erhvervsjura og rapportering, Kim Haggren, DI. Foto: Hans Søndergaard.
Vicedirektør og chef for erhvervsjura og rapportering, Kim Haggren, DI. Foto: Hans Søndergaard.
Download
Download

Links

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Danmark går glip af vækstmuligheder med e-handel21.9.2023 10:47:41 CEST | Pressemeddelelse

Danske virksomheder har ifølge en ny undersøgelse fra Dansk Industri svært ved at få besat ledige stillinger med eksperter i e-handel. Manglen på medarbejdere betyder, at dansk erhvervsliv halter efter udviklingen i resten af Europa med e-commerce. Det betyder, at dansk erhvervsliv og dermed Danmark går glip af store vækstmuligheder. DI er nu gået sammen med bl.a. PostNord for at sætte fokus på problemet, bl.a. i forbindelse med en konference om e-handel i Industriens Hus i dag.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum