Instituttet for Fremtidsforskning

Ny Fond vil transformere globale sundhedssystemer

Del

I forbindelse med den 76. Verdenssundhedsforsamling mødtes professor i globale sundhedssystemer ved Harvard University, Rifat Atun, sammen med Copenhagen Institute for Future Studies (CIFS), Microsoft, Roche og Siemens Healthineers for at annoncere etableringen af Movement Health Foundation.

I en tid hvor mange lande over hele verden oplever enormt pres på deres sundhedssystemer på grund af befolkningsvækst, øget levealder, stigende forekomst af kroniske sygdomme samt fortsat trussel fra infektionssygdomme, har fonden til formål at fremme samarbejde på tværs af sektorer. Dette skal på sigt resultere i adgang til høj kvalitet sundhedspleje for alle mennesker, både nu og i fremtiden.

Movement Health Foundation arbejder lokalt sammen med regeringer, iværksættere, sundhedsudbydere og patienter. Fonden vil udnytte ekspertisen, kompetencerne og ressourcerne hos sine stiftende partnere for at ruste sundhedssystemerne til de fremtidige krav og hjælpe med at indføre den nødvendige digitale innovation for at imødekomme verdens sundhedsbehov bedst muligt.

Ved at følge en femtrinsproces, der omfatter identifikation af udfordringer, lokalt netværkssamarbejde, fokuseret politisk ændringsarbejde, inkubation af løsninger samt pilotprojekter og skalering, sigter fonden mod at skabe langvarig effekt. Samtidig vil fonden fremme samarbejde, udveksling af bedste praksis og iværksætterånd.

Instituttet for Fremtidsforskning vil udnytte big data til at identificere innovationsudfordringer og flaskehalse samt muligheder for internationalt samarbejde, der kan hjælpe landene med at løse deres mest presserende sundhedsproblemer. Siemens Healthineers vil undersøge mulighederne for at implementere innovative patientcentrerede løsninger inden for områder som AI-drevet diagnostik. Microsoft vil bidrage med ekspertise inden for teknologi og digital transformation, og Roche vil udnytte sin dybe forståelse af medicinsk biologi og sin langsigtede tilgang for at maksimere innovation og bidrage til at realisere universal adgang til høj kvalitet sundhedspleje.

Alle disse indsatsområder vil blive styret af formanden for fonden, professor Rifat Atun, som er engageret i at fremme universal sundhedsdækning og udvikling af robuste sundhedssystemer ved at yde strategisk rådgivning.


"Sundhed udgør fundamentet for lighed og retfærdighed, reducering af fattigdom samt udviklingen af bæredygtige samfund. Systemisk ændring af sundhedsvæsenet udgør en væsentlig del af fondens formål. Vores mål er at opbygge fremtidssikrede og integrerede sundhedssystemer på globalt plan. Gennem samarbejde på tværs af lande og kontinenter sigter vi mod at løse de største udfordringer inden for sundhedsområdet, herunder forbedring af lige adgang til sundhedspleje af høj kvalitet og reduktion af den undgåelige sygdomsbyrde," udtaler Bogi Eliasen, sundhedsdirektør ved Instituttet for Fremtidsforskning og medlem af fondens bestyrelse.

Movement Health Foundation har forpligtet sig til at arbejde for, og at lede de nødvendige forandringer inden for sundhed. Vores mission er at forberede og transformere sundhedssystemerne med fokus på de kommende generationers rettigheder, forventninger og håb.

Kontakter

Billeder

Links

Instituttet for Fremtidsforskning

Instituttet for Fremtidsforskning er en uafhængig, almennyttig fremtidstænketank - grundlagt i 1969. Vi inspirerer og udruster individer og organisationer, beslutningstagere og befolkningen til at tage beslutninger om fremtiden i dag.

Følg pressemeddelelser fra Instituttet for Fremtidsforskning

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Instituttet for Fremtidsforskning

Ny bog: Medarbejdere vil uundgåeligt blive mere uafhængige af kontoret3.10.2023 14:58:52 CEST | Pressemeddelelse

En ny e-bog fra Instituttet for Fremtidsforskning om fremtidens kontorarbejdsplads fastslår, at udviklingen forventeligt vil bevæge sig mod stadig større muligheder for, at medarbejderne kan arbejde mere frit og uafhængigt af tid, sted og rum. Den store underliggende udvikling er drevet og muliggjort af digitalisering. Med mulighed for at arbejde – og ikke mindst samarbejde – digitalt følger mere fleksibilitet. Instituttet for Fremtidsforskning har skrevet "Hybrid Workplace 2033" med input fra Dansk HR, Dansk Facilities Management, Dansk IT og Microsoft Danmark.

Severe Asthma Index: Lancering af nyt globalt værktøj, der adresserer manglen på forståelse og prioritering omkring behandling af svær astma.2.5.2023 18:18:01 CEST | Pressemeddelelse

Globalt lever mere end 334 millioner mennesker med astma, og omkring 5-10% af dem lever med en svær grad af sygdommen, som har negativ påvirkning på livskvalitet, søvn, daglige aktiviteter, arbejde, skole, forhold og mental sundhed samt leder til disproportionalt høje grader af hospitalisering og endda død. Dette kommer yderligere med enorme samfundsomkostninger på grund af mistet produktivitet og højt forbrug af sundhedsydelser. På trods af sygdommens signifikante konsekvenser mangler der fortsat forståelse omkring svær astma, der I mange lande ikke anerkendes som en sundhedsprioritet. The Severe Asthma Index er blevet lanceret for at skabe opmærksomhed omkring denne mangel. Det er et første af sin slags, gratis at anvende, evidensbaseret værktøj, som giver et holistisk indblik I, hvordan forskellige lande håndterer behandling af astma.

Fremtidens Filantropi: Nyt initiativ fra Philea & Instituttet for Fremtidsforskning2.5.2023 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Forbund for Europæisk Filantropi, Philea, har sammen med Instituttet for Fremtidsforskning netop lanceret initiativet Futures Philanthropy. Et nyt program, der har til formål at skabe og dele fremtidstænkning inden for filantropi og civilsamfundet. Programmet vil samle fonde og filantropiske organisationer i et fællesskab, hvor der vil blive tilbudt lærings- og samarbejdsmuligheder. Målet er at styrke evnen til fremtidstænkning i sektoren og skabe partnerskaber med andre sektorer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye