Dansk Folkepartis folketingsgruppe

DF's folketingsgruppe indstiller Anders Vistisen som spidskandidat til Europa-Parlamentet

Del

Dansk Folkepartis folketingsgruppe og partiformand Morten Messerschmidt indstiller DF's nuværende europaparlamentariker Anders Vistisen som spidskandidat til europaparlamentsvalget i 2024

Anders Vistisen er medlem af Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti. Han er desuden DFs udenrigs- og udviklingsordfører. Foto: Carsten Lundager
Anders Vistisen er medlem af Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti. Han er desuden DFs udenrigs- og udviklingsordfører. Foto: Carsten Lundager Foto: Carsten Lundager

lørdag den 30. september afvikler Dansk Folkeparti sit årsmøde i Viborg, hvor der formelt vælges kandidater til det forestående Europa Parlaments valg. På den baggrund indstiller Dansk Folkepartis folketingsgruppe og partiformand, Morten Messerschmidt, den erfarne Anders Vistisen fra Vridsted i Midtjylland som spidskandidat ved det kommende valg til Europa-Parlamentet, der skal afvikles i juni 2024.

Anders Vistisen repræsenterer allerede partiet i Europa Parlamentet, og han ser frem til at stå i spidsen for give Dansk Folkeparti det stærkest mulige mandat.

”Det er naturligvis altid en ære at blive opfordret til at tage en så vigtig opgave på sig, som det er at føre sit parti ind i en valgkamp. EU-modstanden har altid været et bærende fundament for Dansk Folkeparti. Og med regeringens fremlæggelse af en ny EU-politisk linje, hvor der åbnes en ladeport og ruller velkomstmåtten ud for en både forhastet og ugennemtænkt megaudvidelse af EU og samtidig foreslås at afskaffe dansk vetoret på det udenrigs- og sikkerhedspolitiske område, så er det altafgørende med en kritisk vagthund i Bruxelles. Min seneste tid i Europa-Parlamentet, har desværre overbevist mig om, at Dansk Folkeparti er de eneste, der er villige til at tage den opgave på sig. Derfor er jeg mere en klar til endnu engang at tage kampen op mod føderalisterne og eurokraterne i Bruxelles – og i Danmark”

Dansk Folkepartis kampagne frem mod valget vil fokusere på følgende tre temaer:

1. Et krav om en fuldstændig dansk udtræden af Schengen-samarbejdet, så Danmark kan indføre permanent og effektiv grænsekontrol.
2. Et total stop for yderligere udvidelser af EU – og en fuld suspension af kandidatlandsstatus til landene med overvejende eller signifikant muslimsk befolkning; Tyrkiet, Albanien, Bosnien-Herzegovina og Nordmakedonien.
3. Forsvar for dansk selvbestemmelse: En fuld afvisning af nye traktatændriger, indførelse af et dansk velfærds- og arbejdsmarkedsforbehold samt fastholdelse af vetoretten på alle tilbageværende områder – herunder særligt på det udenrigs- og sikkerhedspolitiske område.

EU SKAL IKKE VÆRE STØRRE
Anders Vistisen er også klar i mælet, når det kommer til ønskerne fra den danske regering om, at EU skal optage flere medlemslande:

”Vores nationale identitet og selvbestemmelse er mere end nogensinde under pres – såvel fra Bruxelles, men også fra den danske regering, der har lagt den mest jubeleuropæiske linje, som er set i mands minde. Min klare tilgang er, at EU har alt for mange uløste problemer i sin nuværende medlemskreds til overhovedet at overveje at optage nye medlemslande. Det gør sig særligt gældende, når man klart og tydeligt kan konstatere, at de nuværende kandidatlande alle er milevidt fra at overholde medlemskriterierne og fx døjer med elendige økonomier, stor kriminalitet, udbredt korruption og et demokratisk system, der er lysår fra eksempelvis dansk standard”, siger Anders Vistisen, der noterer sig, at samtlige medlemmer af Folketinget på nær Dansk Folkepartis og Kim Edberg Andersen ved en folketingsdebat i denne uge afviste at nedlægge veto imod muslimske lande som Tyrkiet.

”Vi lider stadig under konsekvenserne af den sidste udvidelse af EU, hvor lande som Bulgarien og Rumænien helt uforståeligt fik medlemskab. I slipstrømmen af lande, der står på listen over mulige kandidater ved en eventuelt forestående udvidelse står eksempelvis Albanien og Bosnien-Herzegovina. Lande, der er kendetegnet ved, at en meget stor del af befolkningerne bekender sig til Islam. Ellers mange tak, siger jeg bare”, pointerer Vistisen og supplerer:

”Jeg er fast besluttet på at forsvare den danske suverænitet i EU. De danske forbehold skal fastholdes og udvides med et velfærds- og arbejdsmarkedsforbehold, der sikrer, at vores velfærdsydelser ikke bliver et lukrativt tagselvbord for underbetalte, vandrende arbejdstagere. Og så skal vi sikre, at vores unikke og velfungerende ”danske model” på arbejdsmarkedet ikke kontinuerligt torpederes af EU's omklamrende hånd. Vores unikke velfærdsstat og arbejdsmarkedsmodel, der har gjort Danmark til et frit, lige og rigt land, der misundes over resten af verden, må og skal ikke ødelægges af stupidt EU-bureaukrati dikteret af en tilfældig portugiser, græker eller polak”, siger Anders Vistisen.

STOP FOR FOLKEVANDRINGEN TIL EU
Det helt store tema for EU valgkampen ventes at blive håndteringen af den stigende illegale migration fra Nordafrika og Mellemøsten, som igen er helt ude af kontrol og år for år slår rekord i antal:

”Mennesker i hobetal søger mod Europa fra overvejende islamiske lande i Mellemøsten og Nordafrika. Danmark – og Europa - har allerede i årtier lidt under store udfordringer med terrorisme, kriminalitet, islamisk fundamentalisme og økonomisk ruin som disse uvelkomne migranter har påført Vesten. Det er et faktum, at samtlige lande, der har taget imod disse befolkningsgrupper, har måttet sande, at de samlet som gruppe har været kilde til enorme samfundsproblemer. Derfor er det naturligvis altafgørende for Europas fremtid, at migrationen stoppes og grænserne lukkes. 

Derfor er det helt essentielt at få styrket EU’s ydre grænser - hellere i dag end i morgen, men Danmark bør gøre mere end det. Derfor skal vi opsige Schengen-samarbejdet og indføre egentlig permanent grænsekontrol ved nationens grænser”, konstaterer Vistisen.

Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt er rigtig godt tilfreds med at Anders Vistisen har givet tilsagn om at påtage sig rollen som spidskandidat:

”Anders Vistisen er en stærk og bundsolid stemme i Europa-Parlamentet. Han har værdierne på plads og er parat til at kæmpe for Danmarks interesser og suverænitet. Det bliver afgørende, ligesom jeg hæfter mig ved, at Anders kender EU-systemet indgående. Det gør ham oplagt til at stå i spidsen for Dansk Folkeparti i EU. Vi ser frem til at kæmpe kampen med ham”.

Kontakter

Anders Vistisen, medlem Europapa-Parlamentet, tlf. 53860080
Erik Bjørn Møller, pressechef, tlf. 61624166

Følg pressemeddelelser fra Dansk Folkepartis folketingsgruppe

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Folkepartis folketingsgruppe

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye