Nye kunstgræsbaner på toppen af Vesterbro

Del
Byens nyeste kunstgræsbaner indvies onsdag den 24. maj på taget af DGI Byens parkeringshus. Det er ikke altid nok at tænke ud af boksen, men også ovenpå, når der skal findes arealer til nye fritidsfaciliteter, lyder det fra kultur- og fritidsborgmesteren.
Foto: DGI Byen
Foto: DGI Byen

Tre helt nye 3v3-kunstgræsbaner indvies onsdag den 24. maj på toppen af Vesterbro ovenpå taget af DGI Byens parkeringshus.

Banerne er en del af Brobold, en forening bestående af tre foreninger, som har til formål at bringe foreningslivet tættere på københavnerne.

”Det er ikke altid nok at tænke ud af boksen, nogle gange må vi i København også tænke oven på taget, når vi skal finde plads til nye fritidsfaciliteter i byen. Det gælder specielt på Vesterbro, hvor pladsen i forvejen er trang. Derfor er det godt, at der nu kommer en ny mulighed for både at bevæge sig og være en del af et aktivt foreningsliv på toppen af p-huset. Brobold bygger bro til aktive fællesskaber, som flere på Vesterbro nu kan være en del af," siger kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV).

Michael Stensbøl, CEO i DGI Byen, ser også frem til at byde københavnerne velkommen på taget af parkeringshuset:

“Ligesom Brobold hylder vi i DGI Byen foreningslivet, aktive fællesskaber og bevægelse. Vi er derfor meget glade for at indgå som samarbejdspartner med Københavns Kommune og fodboldklubberne i Brobold omkring dette fine initiativ. DGI Byen har en vision om at forbedre københavnernes sundhed og livskvalitet, og med de flotte baner på toppen af parkeringshuset, med en imponerende udsigt over Vesterbro og Kødbyen, venter der aktive børn og voksne mange gode oplevelser.”

I Vesterbros lokale fodboldklub BK Vestia, der er en del af Brobold, ser formanden også frem til at tage banerne i brug.

”Indvielsen af de nye baner er godt nyt for en forening som BK Vestia og for Brobold-foreningen. Vi arbejder for at skabe øget sundhed, trivsel og forbundethed, og det kan vi nu gøre for endnu flere københavnere – store som små. Især ser vi frem til at tilbyde mere boldleg i byrummet for børn og unge, der har brug for faciliteter tættere på deres hverdag,” siger Bo Kousgaard, formand i BK Vestia.

Når der ikke er Brobold- eller foreningsaktiviteter på banerne, kan de bookes via DGI Byens hjemmeside.

Indvielsen finder sted onsdag den 24. maj klokken 15, hvor kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV) indvier de nye faciliteter med en bold. Pressen er velkommen.

Fakta

  • I Københavns Kommunes budget for 2020 blev der afsat godt ti millioner kroner til anlæggelse af otte Broboldbaner i byrummet.
  • Banerne på taget af DGI Byens parkeringshus er tre baner på hver 200 kvm (20 x 10m). Banerne er udstyret med bander på langsiderne og adskilt af net i enderne.
  • Brobold er en forening bestående af tre københavnske foreninger: BK Skjold, BK Vestia og Nørrebro United. Gennem nye mindre faciliteter i byrummene i Københavns brokvarterer og Indre By vil Brobold skabe foreningsaktivitet for de mennesker, som bor tæt på de nye byrumsfaciliteter.

Kontakter

Kultur- og Fritidsforvaltningens pressetelefon: 3366 2345


DGI Byen v. Line Højgaard Jensen: 2726 5031 / lhj@dgibyen.dk


BK Vestia v. Bo Kousgaard: 2323 8624 / formand@vestia.dk

Billeder

Foto: DGI Byen
Foto: DGI Byen
Download

Links

Information om Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

+45 33 66 33 66https://www.kk.dk/kff

Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommunes fornemmeste opgave er at samarbejde med københavnerne om at skabe en by, der lever og udvikler sig.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Danmarks største velkomstarrangement vender tilbage i endnu større rammer21.9.2023 12:35:48 CEST | Pressemeddelelse

København er en international by, og hver femte københavner har i dag et udenlandsk pas. Det er en gevinst for danske virksomheder og det danske samfund mener bl.a. kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV), som sammen med beskæftigelses- og integrationsborgmester Jens-Kristian Lütken (V) og uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M) skyder Danmarks største velkomstarrangement for internationale borgere, International Citizen Days, i gang i Øksnehallen d. 22.-23. september.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum