Dansk Transport og Logistik

Kilometerafgift: Ministermøde før lukketid

Del

DTL - Danske Vognmænd var tirsdag eftermiddag inviteret til møde i Skatteministeriet med skatteminister Jeppe Bruus (S) og transportminister Thomas Danielsen (V) sammen med en række andre transportorganisationer.

Anledningen var en dialog om det lovforslag om kilometerafgift, der lige nu ligger til behandling i Folketinget, samt muligheder for tiltag til at fremme den grønne omstilling.

Delegationen afleverede et fælles indspil til regeringen, der oplister en række alternativer til regeringens planer om en kilometerafgift. Indspillet indeholder dog også en række tiltag, der bør iværksættes, uanset om kilometerafgiften bliver vedtaget af Folketinget i sin nuværende form.

DTL's adm. direktør Erik Østergaard udtaler: - Hovedpunktet var en decideret udsættelse af kilometerafgiftsloven til tidligst 2030, men det punkt blev ikke kommenteret overhovedet. Ministrene tog positivt imod vores indspil i øvrigt. Skatteministeren hæftede sig især ved afgifterne på biobrændstoffer og biogas, og transportministeren spurgte interesseret ind til ønsket om mere vægt på syvakslede vogntog.

I næste uge afleverer Folketingets Skatteudvalg betænkning om eventuelle ændringsforslag til lovforslaget om kilometerafgiften.

Lovforslaget forventes vedtaget 1. juni inden Folketingets sommerpause.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

Dansk Transport og Logistik

Dansk Transport og Logistik og er en brancheorganisation for det danske transporterhverv på vej og bane. DTL taler medlemmernes politiske sager lokalt, nationalt og i EU og hjælper medlemmerne med alt lige fra lovgivning til konkrete opgaver ude i virksomhederne. DTL er også arbejdsgiverforening for den danske transportbranche.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Transport og Logistik

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Transport og Logistik

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye