Udenrigsministeriet

Regeringen præsenterer ny udenrigs- og sikkerhedspolitisk strategi

Del
Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen præsenterer i dag regeringens nye udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi. Strategien udstikker de overordnede pejlemærker for, hvordan Danmark skal navigere i en verden, der er blevet mere urolig og uforudsigelig efter Ruslands invasion af Ukraine.

Strategien stiller skarpt på tre overordnede udenrigspolitiske prioriteter.

For det første et større fokus på den nære sikkerhed i Danmark og Europa i lyset af Ruslands invasion af Ukraine.

For det andet et behov for at danne nye alliancer med lande uden for Europa og Vesten.

For det tredje et ønske om at skabe et mere robust og modstandsdygtigt samfund, blandt andet når det kommer til forsyningskæder, energi og kritisk infrastruktur.

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen præsenterer strategien i dag ved en større udenrigspolitisk tale på Københavns Universitet.

Strategien kan læses her: Udenrigs- og sikkerhedspolitisk strategi 2023 (um.dk)

For yderligere kontakt: Ledende presserådgiver for udenrigsministeren Victor Boysen // vicboy@um.dk // +45 20 18 95 93

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Nye værktøjer skal rejse milliarder til klima og udvikling18.4.2024 07:19:04 CEST | Pressemeddelelse

Verdens udviklingslande mangler enorme beløb til klimaindsatser, fattigdomsbekæmpelse og udvikling af deres samfund. For at skaffe penge nok skal der tages helt nye metoder i brug for at tiltrække mange flere og større investeringer. Danmark er blandt de første lande, der bidrager til to nye finansieringsværktøjer, som vil rejse milliarder til klima og udvikling til gavn for verdens fattige.

Danmark sender støtte til Etiopien til hjælp mod væbnet konflikt, tørke, oversvømmelser og risiko for hungersnød16.4.2024 15:39:21 CEST | Pressemeddelelse

Etiopien er voldsomt præget af væbnede interne konflikter og tørke og oversvømmelse forårsaget af blandt andet klimaforandringer. Landet står i dag med store problemer med fordrivelse, kritisk fødevaremangel og massive humanitære behov. 20 millioner mennesker har behov for nødhjælp. Derfor støtter Danmark nu Etiopien med 100 millioner kroner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye